Tα κοψίματα με λέιζερ (laser cut) στα ρούχα είναι βγαλμένα από το μέλλον. Και αυτό είναι το μαγικό εφέ τους. Είναι κοφτερά. Είναι σέξι. Είναι ό,τι πιο σύγχρονο σε πατρόν. Τα ελληνικά Cutcuutur παίζουν αυτό το παιχνίδι της στιλάτης πρόκλησης στα δάχτυλά τους. 

-Ποια είναι η ιστορία των Cutcuutur;
Το CUTCUUTUR ξεκίνησε ως ένα side project της σχεδιαστικής ομάδας περισσότερο για να εκτονωθεί το ενδιαφέρον της για το design και τη μόδα. Από το 2014 όμως και μετά και εξαιτίας του ολοένα και αυξανόμενου ενδιαφέροντος, άρχισε να στήνεται σε μια πιο επαγγελματική βάση ως ένα designer brand που εστιάζει στην καινοτομιία και τις ψηφιακές τεχνολογίες. Στην αρχή η συλλογή απαρτίζονταν μόνο από tops και ήταν διαθέσιμη αποκλειστικά online, αργότερα όμως άρχισαν να προστίθενται συνεχώς καινούρια κομμάτια όπως φούστες, φορέματα και outwear καθώς και 3D-printed κοσμήματα ώστε το brand να προτείνει ολοκληρωμένα look. Παράλληλα αναπτύχθηκε και η χονδρική πώληση, κι έτσι σήμερα υπάρχει ένα δίκτυο επιλεγμένων συνεργαζόμενων καταστημάτων στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Στην αρχή η συλλογή απαρτίζονταν μόνο από tops και ήταν διαθέσιμη αποκλειστικά online, αργότερα όμως άρχισαν να προστίθενται συνεχώς καινούρια κομμάτια όπως φούστες, φορέματα και outwear καθώς και 3D-printed κοσμήματα ώστε το brand να προτείνει ολοκληρωμένα look.

-Ποιος είναι ο συμβολισμός του ονόματος;
Κάποιος ιδιαίτερος συμβολισμός δεν υπάρχει και ούτε υπήρχε η διάθεση για κάποιο λογοπαίγνιο με τις λέξεις cut+couture. Όντως αρχικά υπήρχε η πρόθεση να βρεθεί ένα όνομα που θα περιλαμβάνει την λέξη ‘cut’ ώστε να παραπέμπει στα κοψίματα και την τεχνική του laser cutting, αλλά δεν βρέθηκε κάτι αρκετά ικανοποιητικό. Έτσι γεννήθηκε μια καινούρια λέξη, η λέξη CUTCUUTUR, στην οποία βασικό ρόλο έπαιζαν η επανάληψη, ο ρυθμός και η δυνατότητα να μπορεί να σταθεί από μόνη γραφιστικά ως μια αυτοτελής εικόνα.

-Ποια είναι η δική σας ιστορία;
Με backround τις σπουδές τους στην αρχιτεκτονική, οι σχεδιαστές των CUTCUUTUR εξερευνούσαν και πειραματίζονταν με τον ψηφιακό σχεδιασμό και την τεχνική του laser cutting  πολύ πριν το λανσάρισμα του brand. Οι σπουδές αυτές που αντανακλώνται και στον σχεδιασμό των ρούχων με τα έντονα γεωμετρικά στοιχεία συνέβαλαν στο χειρισμό εννοιών όπως η διαφάνεια και η αδιαφάνεια, η συνέχεια και η ασυνέχεια και ο ορισμός επιφανειών και όγκων μέσω των υλικών και των patterns. Επίσης η παράλληλη ενασχόληση με την αρχιτεκτονική σε επαγγελματικό επίπεδο συμβάλει στην συνεχή επαφή με τις σύγχρονες τάσεις του design.

Με backround τις σπουδές τους στην αρχιτεκτονική, οι σχεδιαστές των CUTCUUTUR εξερευνούσαν και πειραματίζονταν με τον ψηφιακό σχεδιασμό και την τεχνική του laser cutting  πολύ πριν το λανσάρισμα του brand.
Πρόκειται για ένα κράμα couturesque και φορέσιμων, chic στοιχείων.
Με χαρακτηριστικό στοιχείο τα laser cut patterns που συχνά δημιουργούν ένα τρισδιάστατο εφέ λόγω των αναδιπλώσεων που προκαλούν στο ύφασμα και με τα στοιχεία της κίνησης, της διαφάνειας και των ιδιαίτερων, γεωμετρικών μοτίβων να παίζουν σημαντικό ρόλο, τα ρούχα CUTCUUTUR είναι ευέλικτα κομμάτια που μπορούν να φορεθούν σε διάφορες περιπτώσεις

-Πως θα χαρακτηρίζατε το ύφος των Cutcuutur;
Με χαρακτηριστικό στοιχείο τα laser cut patterns που συχνά δημιουργούν ένα τρισδιάστατο εφέ λόγω των αναδιπλώσεων που προκαλούν στο ύφασμα και με τα στοιχεία της κίνησης, της διαφάνειας και των ιδιαίτερων, γεωμετρικών μοτίβων να παίζουν σημαντικό ρόλο, τα ρούχα CUTCUUTUR είναι ευέλικτα κομμάτια που μπορούν να φορεθούν σε διάφορες περιπτώσεις, είτε αυτόνομα είτε συνδυαστικά με τα υπάρχοντα κομμάτια μια γκαρνταρόμπας. Πρόκειται για ένα κράμα couturesque και φορέσιμων, chic στοιχείων.
Παράγοντας κλειδί αποτελεί ο τονισμός της θηλυκότητας. H «δομημένη» σιλουέτα των CUTCUUTUR ενισχύεται από τη χρήση του μαύρου και των υφασμάτων που με τις υφές τους δημιουργούν μια ποικιλία του μονοχρωματικού θέματος, προσδιορίζοντας όλα μαζί τον αισθησιακό και glamour χαρακτήρα τους.
Το ξεχωριστό στυλ τους είναι διαχρονικό και  μπορεί να δουλέψει όλο τον χρόνο αφού μπορεί να συνδυαστεί τόσο με πιο βαριά όσο και με πιο ελαφριά υφάσματα.

-Σε ποιες γυναίκες απευθύνονται;
Η γυναίκα CUTCUUTUR είναι μια γυναίκα σύγχρονη και κοσμοπολίτισσα, ανεξαρτήτου ηλικίας που δεν περιορίζεται από στεγανά αλλά προσδιορίζει την δική της κουλτούρα. Είναι μια πολύπλευρη προσωπικότητα, ευπροσάρμοστη σε κάθε περίσταση, που ακολουθεί τις τάσεις της μόδας αλλά τις φιλτράρει με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο. Είναι μια γυναίκα ανοιχτή στις καινοτομίες και τις προκλήσεις, τολμηρή και με αυτοπεποίθηση για την αισθαντικότητα και την εμφάνισή της.

Η γυναίκα CUTCUUTUR είναι μια γυναίκα σύγχρονη και κοσμοπολίτισσα, ανεξαρτήτου ηλικίας που δεν περιορίζεται από στεγανά αλλά προσδιορίζει την δική της κουλτούρα.
3D-printed κοσμήματα βγαλμένα από το μέλλον. Φοριούνται στο παρόν.

-Σε τι τιμές κινούνται τα ρούχα σας;
Οι τιμές των ρούχων εκτείνονται σε μια αρκετά μεγάλη γκάμα και γενικά γίνεται προσπάθεια να κρατιούνται όσο γίνεται πιο χαμηλά σε σχέση με την ποιότητα που προσφέρεται. Υπάρχει ένα minimum τιμής που διατηρείται σε όλες τις συλλογές ώστε να ρούχα να είναι προσιτά σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κοινό κι έτσι σχεδιάζονται τα αντίστοιχα κομμάτια, και οι τιμές αυξάνονται ανάλογα από τα υλικά που χρησιμοποιούνται, την πολυπλοκότητα του pattern και τον χρόνο κοπής που απαιτείται. Πιο συγκεκριμένα, στην τρέχουσα συλλογή οι τιμές κυμαίνονται από 60,00-230,00€.

-Πόσο χαρούμενο σας κάνει το made in Greece ταμπελάκι στα ρούχα σας;
Το να στηθεί ένα καινούριο brand σε ένα τόσο ασταθές οικονομικοπολιτικά περιβάλλον δεν είναι κάτι εύκολο. Υπάρχουν διάφοροι ουσιαστικοί περιορισμοί και ανασταλτικοί παράγοντες που πρέπει να προσπεραστούν. Βασικά εφόδια αποτελούν η πίστη και η εμμονή στο όλο εγχείρημα. Αυτή η περιρρέουσα αβεβαιότητα άλλωστε είναι που δημιουργεί και την ανάγκη διπλής σκέψης πριν από κάθε κίνηση, της συνεχούς αξιολόγησής της και διαρκούς εξέλιξής της στο βέλτιστο δυνατό. Γι' αυτό και το “made in Greece” στην συγκεκριμένη περίπτωση αποκτά διπλή αξία: δεν υποδηλώνει μονάχα την χαρά της εξέλιξης στη χώρα σου αλλά και την επίτευξη ενός στόχου, την αντιμετώπιση μιας τέτοιας πρόκλησης.

Facebook Cutcuutur

Tο “made in Greece” στην συγκεκριμένη περίπτωση αποκτά διπλή αξία: δεν υποδηλώνει μονάχα την χαρά της εξέλιξης στη χώρα σου αλλά και την επίτευξη ενός στόχου, την αντιμετώπιση μιας τέτοιας πρόκλησης.
TAGS