0
SHARES

-Πες μου με λίγα λόγια την ιστορία σου σε σχέση με το κόσμημα.
«Από μικρός μου άρεσε να κοιτάζω τα δαχτυλίδια στις βιτρίνες των καταστημάτων και να μαγεύομαι με το φως που περνάει μέσα από τη διαφάνεια των πετρών. Το 2001- 2003 σπούδασα σχέδιο και τεχνική χειροποίητου κοσμήματος και έως το 2010 δούλευα με την small jewellery company για γνωστούς σχεδιαστές κοσμήματος στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, παράλληλα είχα ξεκινήσει και το δικό μου brand και τον Απρίλιο του 2010 έως τώρα διατηρώ το κατάστημα μου με ένα σταθερό πελατολόγιο. Κάθε χρόνο δουλεύω μια ολοκληρωμένη συλλογή με επιρροές από εικόνες της καθημερινότητας μου».

Στην καινούργια βιτρίνα του ολόφρεσκου καταστήματος του Πολ, του brand, Paul Sarz, στην οδό Φειδίου, στον αριθμό 2, το φως του ήλιου είναι πιο δυνατό, αφήνει περισσότερα κρυμμένα μυστικά να φανερωθούν μέσα από τις πέτρες.

«Με το συγκεκριμένο μαγαζί στη Φειδίου φλέρταρα περίπου δύο χρόνια όταν μου μπήκε η ιδέα να μετακομίσω απ' το μαγαζί στη Μαυροκορδάτου».
«Από μικρός μου άρεσε να κοιτάζω τα δαχτυλίδια στις βιτρίνες των καταστημάτων και να μαγεύομαι με το φως που περνάει μέσα από τη διαφάνεια των πετρών» λέει ο Πολ.

-Πόσα χρόνια έμεινες στο πρώτο μαγαζί;
«Στο πρώτο μαγαζί έμεινα 8 χρόνια».
-Πες μου λίγα λόγια για το δεύτερο μαγαζί.
«Με το συγκεκριμένο μαγαζί στη Φειδίου φλέρταρα περίπου δύο χρόνια όταν μου μπήκε η ιδέα να μετακομίσω απ' το μαγαζί στη Μαυροκορδάτου, με τον ιδιοκτήτη δώσαμε τα χέρια φέτος τον Ιούνιο και από τον Αύγουστο άρχισε να λειτουργεί κανονικά. Είναι σε έναν αρκετά φωτεινό δρόμο, έχεις την αίσθηση του πεζόδρομου λόγω των φαρδιών πεζοδρομίων. Κάνοντας μια μικρή βόλτα θα έρθεις σε επαφή με πολύ ωραία ιστορικά κτίρια όπως την Γερμανική αρχαιολογική σχολή ένα από τα κτίρια του Τσίλερ και το ωδείο Αθηνών, κτίρια της πρώτης «βαυαρικής» αρχιτεκτονικής, την δεκαετίας του 1830. Το κατάστημα ήθελα να έχει μια minimal rustic αισθητική, περιβάλλον που ταιριάζει στη δουλειά μου και με ηρεμεί».

Τα κοσμήματά του φωνάζουν την υπογραφή τους και υμνούν τον χρόνο, μιας και κάθε συλλογή σχετίζεται με αυτόν, με το τώρα, το αύριο, το «για πάντα».
Ο Πολ έχει μια πολύ συγκεκριμένη αντίληψη για τις δημιουργίες του: Είναι σημερινές και διαχρονικές, τις λατρεύεις τη στιγμή που θα τις αντικρίσεις και αιώνια.

Ο Πολ έχει μια πολύ συγκεκριμένη αντίληψη για τις δημιουργίες του: Είναι σημερινές και διαχρονικές, τις λατρεύεις τη στιγμή που θα τις αντικρίσεις και αιώνια. Τα κοσμήματά του φωνάζουν την υπογραφή τους και υμνούν τον χρόνο, μιας και κάθε συλλογή σχετίζεται με αυτόν, με το τώρα, το αύριο, το «για πάντα».

-Μίλησέ μου για την τελευταία σου συλλογή. Ποια είναι η κεντρική ιδέα;
«Η τελευταία συλλογή που ακόμα δεν έχει κυκλοφορήσει, έχει ως έμπνευση τους γυρολόγους, τους πλανόδιους εμπόρους, στα τέλη του 18ου αιώνα στην Αμερική, που κυρίως απαρτιζόταν από οικονομικούς μετανάστες που έφερναν από την Ευρώπη τα πιο ιδιαίτερα πράγματα, οι πιο δεξιοτέχνες ήταν χειρομάντες, θεραπευτές και performers».

«Η τελευταία συλλογή που ακόμα δεν έχει κυκλοφορήσει, έχει ως έμπνευση τους γυρολόγους, τους πλανόδιους εμπόρους, στα τέλη του 18ου αιώνα στην Αμερική».
«Θα ήθελα να τα χαρακτηρίσω ως συναισθηματικά κοσμήματα που ήταν αυτά που πάντα έπαιρναν με τα χρόνια τη θέση του κειμηλίου».

-Πως θα χαρακτήριζες το ύφος των κοσμημάτων σου;
«Θα ήθελα να τα χαρακτηρίσω ως συναισθηματικά κοσμήματα που ήταν αυτά που πάντα έπαιρναν με τα χρόνια τη θέση του κειμηλίου, είναι ωραίο να φαντάζεσαι ότι ένα κόσμημα μπορεί να περάσει από γενιά σε γενιά και να στολίζει σώματα».

«Είναι ωραίο να φαντάζεσαι ότι ένα κόσμημα μπορεί να περάσει από γενιά σε γενιά και να στολίζει σώματα».
«Είναι πολύ όμορφο να ξέρεις ότι μια ιδέα σου μπορεί να προσφέρει κάτι θετικό στην καθημερινότητα κάποιου ανθρώπου».

-Πώς αισθάνεσαι όταν βλέπεις άγνωστο κόσμο στην Αθήνα να φοράει κοσμήματα Paul Sarz;
«Φυσικά χαίρομαι πολύ, είναι πολύ όμορφο να ξέρεις ότι μια ιδέα σου μπορεί να προσφέρει κάτι θετικό στην καθημερινότητα κάποιου ανθρώπου».

e-shop Paul Sarz

Facebook Paul Sarz
 

Φωτό μαγαζιού: Kelly Filiou
Φωτό πορτραίτου: Yiannis Ampatziadis

«Είναι σε έναν αρκετά φωτεινό δρόμο, έχεις την αίσθηση του πεζόδρομου λόγω των φαρδιών πεζοδρομίων».
Στην καινούργια βιτρίνα του ολόφρεσκου καταστήματος του Πολ, του brand, Paul Sarz, στην οδό Φειδίου, στον αριθμό 2, το φως του ήλιου είναι πιο δυνατό, αφήνει περισσότερα κρυμμένα μυστικά να φανερωθούν μέσα από τις πέτρες.
TAGS