Μια ελληνική ιστορία υποδηματοποιίας που ξεκίνησε αθόρυβα πριν από τρεις γενιές συνεχίζεται και ενημερώνεται διαρκώς με νέες τάσεις, χωρίς να σταματήσει ποτέ, ταυτόχρονα, να υλοποιεί κλασικά σχέδια, όπως τα oxford shoes που στην εκδοχή των ψηλοτάκουνων έχουν αναδειχθεί σε σήμα κατατεθέν της. Με την έμφυτη υπεροχή του χειροποίητου και προσοχή στη λεπτομέρεια η Margo Shoes, παρόλο που διαθέτει τα προϊόντα της αποκλειστικά online, έχει φτάσει σε σημείο σήμερα να τα εξάγει σε όλο τον κόσμο. Ο συνεχιστής της οικογενειακής παράδοσης, Χαράλαμπος Σμαραγδάκης, μας μίλησε για τη γοητεία της τέχνης του, αλλά και για τα χαρακτηριστικά που διακρίνουν τα παπούτσια υψηλής ποιότητας, τα οποία πάντα αποτελούν μια καλή επένδυση, ειδικά αν είναι made in greece.

Πώς ξεκίνησε η οικογενειακή διαδρομή στην υποδηματοποιία και γιατί αποφασίσατε να τη συνεχίσετε; Τι σας γοητεύει περισσότερο σε αυτή την τέχνη;

«Όλα ξεκίνησαν όταν από μικρό παιδί πήγαινα στη βιοτεχνία του παππού μου και παρακολουθούσα πώς έφτιαχνε τα υποδήματα από το μηδέν, με ένα κομμάτι δέρμα, ένα πατρόν και πετσί για τη σόλα. Από τότε πήρα το μικρόβιο και εγώ. Όταν σχεδιάζεις ένα παπούτσι στο καλαπόδι (φόρμα υποδημάτων) και μετά το φοράει μια γυναίκα ή ένα κοριτσάκι στο δρόμο, εκεί έρχεται και η ικανοποίηση».

Τι κάνει τα Margo Shoes να ξεχωρίζουν στην αγορά;

«Προσπαθούμε να διαφέρουμε από τα συνηθισμένα. Δημιουργούμε και παράγουμε χειροποίητα υποδήματα σε συνδυασμούς ποιοτικών υλικών, π.χ., ύφασμα με δέρμα, καστόρια με υφάσματα και αντίστροφα, σε πάρα πολλά χρώματα. Με την κληρονομιά από τον παππού συνεχίζουμε την τέχνη του υποδήματος διασφαλίζοντας την ποιότητα, την άνεση και τη θηλυκότητα σε όλα μας τα σχέδια».

«Δημιουργούμε και παράγουμε χειροποίητα υποδήματα σε συνδυασμούς ποιοτικών υλικών, π.χ., ύφασμα με δέρμα, καστόρια με υφάσματα και αντίστροφα, σε πάρα πολλά χρώματα».

«Όλα ξεκίνησαν όταν από μικρό παιδί πήγαινα στη βιοτεχνία του παππού μου και παρακολουθούσα πώς έφτιαχνε τα υποδήματα από το μηδέν, με ένα κομμάτι δέρμα, ένα πατρόν και πετσί για τη σόλα»

Πώς θα αναγνωρίσουμε ένα καλό ζευγάρι παπούτσια; Ποιο στοιχείο είναι σημαντικό ώστε να γίνει αληθινά αναπαυτικό;

«Το πρώτο και βασικότερο στοιχείο που πρέπει να έχει ένα υπόδημα είναι να είναι κατασκευασμένο τεχνικά σωστά, αλλιώς μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα. Επίσης τα δέρματα που χρησιμοποιείς να είναι καλής ποιότητας, μαλακά, όπως και τα ειδικά αφρολέξ που ενσωματώνουμε, για είναι αναπαυτικά, ανάλογα με τον τύπο του υποδήματος, και ελαφριά».

Πώς θα περιγράφατε το στυλ των Margo Shoes; Ακολουθείτε τις τάσεις ή παραμένετε σε κλασικά σχέδια;

«Εμείς παρακολουθούμε και δημιουργούμε νέες τάσεις καθώς είμαστε από τους πρώτους που χρησιμοποιήσαμε floral και bohο υφάσματα. Tώρα έχει γεμίσει η αγορά με αυτά. Ακολουθούμε τις τάσεις που μας αρέσουν και μας εκφράζουν, κρατάμε όμως και κάποια κλασικά σχέδια που είναι must have».

Αν θα έπρεπε να επιλέξετε ένα σχέδιο-σήμα κατατεθέν σας, ποιο θα ήταν αυτό;

«Είναι πολλά, όμως εγώ θα διάλεγα την oxford γόβα».

Έχετε και φυσικά σημεία πώλησης ή η αγορά μπορεί να γίνει μόνο διαδικτυακά; Τι θα απαντούσατε σε κάποιον που θέλει να αγοράσει online ένα ζευγάρι Margo Shoes αλλά διστάζει επειδή δεν έχει τη δυνατότητα να το δοκιμάσει; 

«Δεν υπάρχει κάποιο φυσικό κατάστημα ακόμα, αλλά όποιος θέλει μπορεί να κάνει παραγγελία online και μετά να ζητήσει αλλαγή μεγέθους σε περίπτωσή που δεν του ταιριάζει ή ακόμα και να αλλάξει σχέδιο».

«Το πρώτο και βασικότερο στοιχείο που πρέπει να έχει ένα υπόδημα είναι να είναι κατασκευασμένο τεχνικά σωστά, αλλιώς μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα».

Info
Πληροφορίες και αγορά: handmadegreece.gr, handmadegreece@gmail.com

Δείτε περισσότερα σχέδια Margo Shoes:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram
 

TAGS