Η Στέλλα Πλιάκη συνεχίζει την οικογενειακή τέχνη της γιαγιάς της, η οποία τροφοδοτούσε τη γειτονιά με χειροποίητες κρέμες από μαντζούνια και βοτάνια, τοποθετώντας τη φυτική κοσμετολογία σε ένα νέο, αναβαθμισμένο επίπεδο γεμάτο μυρωδιές και αρώματα, ευεργετικά τρικ και «εναγκαλισμούς» με τη μαμά φύση. Μας μιλάει για τα μαγικά, θεραπευτικά χορτάρια καλέντουλα και βαλσαμόχορτο, για το τσάι του βουνού και τις αποτοξινωτικές του ιδιότητες, χαρίζοντας επιπροσθέτως κι ένα καθημερινό τρικ ομορφιάς, εύκολο και αποτελεσματικό.  

-Δώσε μου το δικό σου ορισμό για τη φυσική ομορφιά.

Φυσική ομορφιά είναι η ομορφιά που πηγάζει από μέσα μας και που δε χρειάζεται πολλά για να αναδειχθεί. Όταν νιώθουμε καλά με τον εαυτό μας και δεν κρίνουμε τόσο αυστηρά την εικόνα μας, είμαστε ακαταμάχητες. Σαφώς δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό στην ενίσχυση της εικόνας μιας γυναίκας, αρκεί που τη γεμίζει αυτοπεποίθηση.

-Είναι πιο αποτελεσματικά τα φυτικά προϊόντα ή είναι απλώς πιο υγιεινά;

Τα φυτικά προϊόντα είναι πιο αποτελεσματικά αρκεί να τους δώσουμε χρόνο. Δεν καλύπτουν απλά ένα θέμα, το διορθώνουν. Περιέχουν ενεργά συστατικά και εκχυλίσματα σε αρμονία με τη βάση τους και σε μεγαλύτερη ποσότητα.

-Ποια είναι η φιλοσοφία των καλλυντικών Απείρανθος;

Φιλοσοφία μας είναι η αρμονική συμβίωση με τη φύση και τα πλάσματά της, η γνώση της ελληνικής χλωρίδας, των βοτάνων. Περισσότερος κόσμος να έρθει σε επαφή με τα φυτικά προϊόντα, να μάθει τι σημαίνουν, πως δρουν. Η φύση έχει ό,τι χρειαζόμαστε.

-Ποια είναι η ιστορία πίσω από το όνομά τους;

Το όνομα ήρθε πολύ φυσικά, καθώς η Απείρανθος της Νάξου είναι ένας αγαπημένος προορισμός. Μπορεί κάποιος να παίξει όμως με τα «άπειρα άνθη». 

-Ποια είναι τα πιο αγαπημένα βότανα των καλλυντικών Απείρανθος;

Αγαπημένα βότανα είναι η καλέντουλα με το όμορφο χρώμα που χαρίζει στα φαγητά και τις καταπραϋντικές ιδιότητες που χαρίζει στην επιδερμίδα και το θαυματουργό βαλσαμόχορτο.

-Πες μου τα τρία βασικά καλλυντικά που χρειάζεται μια γυναίκα στο νεσεσέρ της.

Μια γυναίκα χρειάζεται οπωσδήποτε ένα λάδι ντεμακιγιάζ, μια τονωτική λοσιόν και μια ενυδατική κρέμα. Τρία βασικά βήματα- κλειδιά περιποίησης για όλες τις ηλικίες.

-Ποια είναι τα πιο ευεργετικά βότανα της ελληνικής γης για τον ανθρώπινο οργανισμό;

Το τσάι του βουνού με τις αποτοξινωτικές του ιδιότητες και το χαμομήλι για τις καταπραϋντικές του ιδιότητες εσωτερικά και εξωτερικά.

-Ποια από τις καθημερινές μας συνήθειες είναι εξόχως βλαβερή για την επιδερμίδα;

Η έλλειψη ύπνου είναι καταστροφική για την επιδερμίδα. Το βράδυ κατά τη διάρκεια του ύπνου τα κύτταρα μας ανανεώνονται. Η έλλειψή του οδηγεί σε θαμπό, κουρασμένο και πρόωρα γηρασμένο δέρμα.

-Πως αντιμετωπίζουν τα καλλυντικά Απείρανθος στο εξωτερικό;

Στο εξωτερικό είναι περισσότερο εξοικειωμένοι με τα φυτικά καλλυντικά. Είναι πιο δεκτικοί αλλά και πιο αυστηροί όσον αφορά σε «κατάχρηση» φυσικών πόρων. Για παράδειγμα, δε χρησιμοποιούν φοινικέλαιο στα καλλυντικά τους. Μπορεί να προέρχεται από τη φύση αλλά ο φοίνικας τείνει να εξαφανιστεί από τη χλωρίδα χάρη στην ευρεία χρήση του.

-Τα καλλυντικά σας απευθύνονται και σε άντρες;

Βεβαίως. Υπάρχει ολοκληρωμένη σειρά περιποίησης, κατάλληλη για την ανδρική επιδερμίδα.

-Ποια συμβουλή θα έδινες στις γυναίκες ως καθημερινό τρικ ομορφιάς;

Μετά την εφαρμογή του τονωτικού σπρέι, μην περιμένετε να στεγνώσει τελείως η επιδερμίδα για την ενυδάτωση. «Κλειδώστε» παραπάνω υγρασία, απλώνοντας την ενυδατική αμέσως μετά την εφαρμογή της τονωτικής λοσιόν.

 

 

 

 

TAGS