ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Αναρχία στα Χριστούγεννα: Ο Έλληνας, αυτοδίδακτος σκιτσογράφος κάνει σοβαρή πλάκα με τα T-Shirt του

Ο The Rabbit Knows κρατάει μυστική την ταυτότητά του, αλλά μας χαρίζει απλόχερα το χιούμορ του μέσα από μια σειρά ευρηματικών σκίτσων τυπωμένων πάνω σε μακό.

Αναρχία στα Χριστούγεννα: Ο Έλληνας, αυτοδίδακτος σκιτσογράφος κάνει σοβαρή πλάκα με τα T-Shirt του

«Το χιούμορ είναι το μασάζ του μυαλού και η καθημερινή επανάσταση» λέει το γνωστικό κουνέλι, ο καλλιτέχνης πίσω από το ψευδώνυμο, The Rabbit Knows, ο οποίος μας χαρίζει αβίαστο και πηγαίο γέλιο με κάθε σκίτσο του. Μέσα από την απλότητα της σύνθεσης μια σειρά μεγάλων μηνυμάτων περνούν, μηνύματα που χτυπούν τις αναλγησίες και τις βεβαιότητες των αντιλήψεων μας, που ανατρέπουν την ίδια την ανατροπή μιας και επικαλούνται τη λέξη αναρχία.

«Σίγουρα αυτοσαρκάζομαι και σατιρίζω και τη διαρκή αναζήτηση της ντε και καλά ανατροπής. Δηλαδή την αγαπημένη, αλλά και εκνευριστική, ανθρώπινη τάση να τα φέρουμε διαρκώς όλα άνω κάτω, έτσι γιατί απλά μπορούμε» θα πει ο ίδιος.

Αναρχία στα Χριστούγεννα: Ο Έλληνας, αυτοδίδακτος σκιτσογράφος κάνει σοβαρή πλάκα με τα T-Shirt του
«Ο χιονοπόλεμος που κάποτε πρέπει να ακολουθηθεί και από χιονοειρήνη, ο Ρούντολφ που επαναστατεί, το λαστ κρίστμας, ΤΟ ΑΤΙΜΟ ΤΟ ΛΑΣΤ ΚΡΙΣΤΜΑΣ, και φυσικά ο γνωστός Άγιος με τα κόκκινα που παχαίνει ασταμάτητα. Όρεξη να έχουμε να λέμε χαζομάρες. Και έχουμε μπόλικη».

-Ποια είναι η ιστορία σου;

«Έχω γεννηθεί και μεγαλώσει στη Θεσσαλονίκη, ταξίδεψα αρκετά στην Ευρώπη και έχω ζήσει για ένα αρκετά μεγάλο διάστημα στην Ολλανδία. Τα τελευταία χρόνια ζω στην Αθήνα. Είμαι αυτοδίδακτος σκιτσογράφος, και τα τελευταία 12 περίπου χρόνια σκιτσογραφώ συστηματικά με το ψευδώνυμο The Rabbit Knows».

-Πώς έφτασες στο The Rabbit Knows! Anarchy in everything;

«Η Αναρχία ως σειρά ξεκίνησε πριν από αρκετά χρόνια, το 2012, όταν ζούσα στην Ολλανδία. Εκεί λόγω της γενικότερης φάσης στην οποία ήμουν, είχα το χρόνο και την ευκαιρία να περνάω αρκετές ώρες μόνος και να ζωγραφίζω. Η ζωγραφική τότε είχε ξαναγίνει κάτι πολύ προσωπικό για μένα, ένας τρόπος να περνάω εγώ καλά. Να γελάω ο ίδιος με αυτά που κάνω και ταυτόχρονα να τα μοιράζομαι στο ίντερνετ, οπότε με αυτό τον τρόπο να έρχομαι και σε επαφή με κόσμο. Μέσα στους διάφορους πειραματισμούς που έκανα τότε, ξεκίνησα να κάνω κάποιες παραλλαγές του σκίτσου Anarchy in the UK, του Ισλανδού σκιτσογράφου Dagsson. Κάπως έτσι ξεκίνησε αυτή η σειρά, και συνεχίζει ακόμα με διάφορους τρόπους. Βρίσκω την απλότητά της και την επανάληψη πολύ δυνατή. Είναι πολύ ενδιαφέρον να περιορίσεις τα μέσα σου. Δηλαδή, μόνο δύο σκίτσα, δύο ατάκες και ένας τίτλος φτιαγμένος με τελείως απλά υλικά. Νοιώθω ότι όταν περιορίζονται τα μέσα, δίνεται παραπάνω έμφαση στο μήνυμα, στο περιεχόμενο. Με αυτό τον τρόπο η σειρά αυτή έχει καταλήξει να περιέχει πάνω από 100 σκίτσα και να συνεχίζει απτόητη. Γιατί πάντα κάτι καινούριο υπάρχει να ειπωθεί».

«Μέσα στους διάφορους πειραματισμούς που έκανα τότε, ξεκίνησα να κάνω κάποιες παραλλαγές του σκίτσου Anarchy in the UK, του Ισλανδού σκιτσογράφου Dagsson».

-Πες μου δυο λόγια για το φανταστικό Anarchy in Christmas.

«To Anarchy in Christmas είναι μια συλλογή των αντίστοιχων σκίτσων με θέμα τα Χριστούγεννα. Γενικά όλες οι συλλογές φτιάχνονται κάπως ανάποδα. Δηλαδή δεν αποφασίζω να φτιάξω μια συλλογή με ένα συγκεκριμένο θέμα. Σχεδιάζω αυτά που θέλω και κατά περιόδους κοιτάζω πίσω και ομαδοποιώ κάποια σκίτσα με κοινή θεματική. Η συγκεκριμένη σειρά αναπτύχθηκε παραπάνω μέσω της πολύ όμορφης συνεργασίας μου με το It's all oh! so souvenir to me. Τώρα για τα Χριστούγεννα τι να πρωτοπούμε; Eίναι ωκεανός ευκαιριών για χιούμορ, και γενικότερη αγάπη και βλακεία. Ο χιονοπόλεμος που κάποτε πρέπει να ακολουθηθεί και από χιονοειρήνη, ο Ρούντολφ που επαναστατεί, το λαστ κρίστμας, ΤΟ ΑΤΙΜΟ ΤΟ ΛΑΣΤ ΚΡΙΣΤΜΑΣ, και φυσικά ο γνωστός Άγιος με τα κόκκινα που παχαίνει ασταμάτητα. Όρεξη να έχουμε να λέμε χαζομάρες. Και έχουμε μπόλικη».

-Πόσο σημαντικό ρόλο παίζει το χιούμορ στη ζωή μας;

«Στη δική μου τουλάχιστον τεράστια. Το χιούμορ είναι το μασάζ του μυαλού και η καθημερινή επανάσταση. Η σύνδεση φαινομενικά ασύνδετων καταστάσεων αλλά και η αποσύνδεση καταστάσεων φαινομενικά συνδεδεμένων αλλά ουσιαστικά άσχετων μεταξύ τους».

-Ποια είναι η επόμενη «αναρχία» που ετοιμάζεις;

«Ετοιμάζεται μια κάπως πιο αναλυτική και διεξοδική παρουσίαση ενός πολύ γνωστού Αρχαίου Ελληνικού συμβόλου. Και για να μιλάω χωρίς γρίφους, θα πιάσουμε τις Καρυάτιδες και θα τις κάνουμε αγνώριστες. Μετά τα Χριστούγεννα, τα κορίτσια αυτά θα έχουν πολλά να πούνε και να κάνουν πέρα από το να κουβαλάνε το αέτωμα ας πούμε. Έχει πονέσει το κεφάλι τους τόσα χρόνια έτσι».

«Το χιούμορ είναι το μασάζ του μυαλού και η καθημερινή επανάσταση. Η σύνδεση φαινομενικά ασύνδετων καταστάσεων αλλά και η αποσύνδεση καταστάσεων φαινομενικά συνδεδεμένων αλλά ουσιαστικά άσχετων μεταξύ τους».

-Μήπως σατιρίζεις εκτός από την κανονικότητα και την ίδια την αναρχία μέσα από το έργο σου;

«Την ίδια την Αναρχία όχι ακριβώς, αλλά σίγουρα αυτοσαρκάζομαι και σατιρίζω και τη διαρκή αναζήτηση της ντε και καλά ανατροπής. Δηλαδή την αγαπημένη, αλλά και εκνευριστική, ανθρώπινη τάση να τα φέρουμε διαρκώς όλα άνω κάτω, έτσι γιατί απλά μπορούμε».

-Πώς έχει υποδεχθεί το έργο σου ο κόσμος; Νομίζω ότι έγινε viral στο τσακ μπαμ, σωστά;

«Η υποδοχή των σκίτσων μου από τον κόσμο έχει περάσει πολλές και πολύ διαφορετικές φάσεις. Καταρχήν υπήρχε μεγάλη περίοδος ψιλοαδιαφορίας από τον πολύ κόσμο αλλά και επιλεκτικής αγάπης. Δηλαδή υποστήριξη και αγάπη από λίγους και ενθουσιώδεις φίλους. Μετά περάσαμε και ακόμα είναι κάπως έτσι μια viral φάση. Αυτό που προσωπικά μου αρέσει πάντως και με συγκινεί είναι η προσωπική σχέση που αποκτάει κόσμος με τα σκίτσα μου, κυρίως μέσω του internet, social media κλπ. Η μουσικός, Fiona Apple, είχε πει σε μια συνέντευξη ότι "If you’re intimate with my music, you’re intimate with me and I’m intimate with you. I feel like you’re my friend". Έτσι ακριβώς νοιώθω με τα κόσμο που ακολουθεί και αγαπά τα σκίτσα μου. Εάν έχεις μια ιδιαίτερη σχέση με αυτά, έχεις και μαζί μου».

*Δείτε τη συλλογή, καθώς και άλλα T-Shirt εδώ

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

11 Απρ 2024

Η Ειρήνη Δρόσου με ορμή, λάβα και έμπνευση ζωγραφίζει από το νησί της, τη Σαντορίνη

"Η ενέργεια της λάβας με καθορίζει ως καλλιτέχνη" εξηγεί η Ειρήνη Δρόσου.

09 Απρ 2024

ΜΚ Fine Jewelry: H Μαρία Καρκαντζού σχεδιάζει bespoke κοσμήματα με προσωπικότητα

Το κόσμημα ως τρόπος έκφρασης και ιδιαίτερων συμβολισμών.

Περισσότερα από

Made in Greece

04 Απρ 2024

MIA PAPA:Το brand που παντρεύει πολυτέλεια και βιωσιμότητα με τον πιο καλαίσθητο τρόπο

Η Μία Παπά, δημιουργός του brand MIA PAPA, εμπνέεται από την αρχιτεκτονική, την αρχαιότητα και την πίστη ότι το παρόν και το μέλλον της μόδας είναι βιώσιμο.

27 Μαρ 2024

Η Ιωάννα-Πέτρα Τσαντάκη έκανε το Blameyourdaze συνώνυμο της ευέλικτης Αθηναίας

Ένα από τα μακροβιότερα λόκαλ brands της πρωτεύουσας, το Blameyourdaze, εστιάζει στον αλάνθαστο συνδυασμό πρακτικότητας - κομψότητας.

15 Μαρ 2024

MAAN: Γυναίκες όλων των ηλικιών φωτογραφίζονται με τα μαγιό της Μαριλένας Ανδρεάδη

Για τη συλλογή S/S ‘24 το brand ΜΑΑΝ έκανε open call στην Αντίπαρο σε γυναίκες κάθε ηλικίας και σωματότυπου.

12 Μαρ 2024

Vasiliki: Η Κική Καραγιάννη φτιάχνει κοσμήματα με την αρχαία τεχνική του χαμένου κεριού

Τα ασύλληπτα κοσμήματα του brand Vasiliki μοιάζουν σα να ρέουν και να αλλάζουν διαρκώς μορφή.

27 Φεβ 2024

Break a Stone: Η Αγγέλικα Καραλή σχεδιάζει μοντέρνους θησαυρούς

Τα κοσμήματα Break a Stone μοιάζουν με οικογενειακά κειμήλια που κουβαλούν δεκάδες ιστορίες.

25 Φεβ 2024

Βασίλης Μόραλης: Ο κοσμηματοποιός από τη Θεσσαλονίκη που έχει πελάτισσες και σταρ του Χόλιγουντ

Παρά τη σπάνια νόσο του, ο κ. Μόραλης διαπρέπει στο επάγγελμα του.

23 Φεβ 2024

Ο "γκουρού των στολών" που ντύνει χιλιάδες καρναβαλιστές κι έραψε μέχρι και για το Βενετσιάνικο καρναβάλι

Καθώς οι Απόκριες πλησιάζουν το εργοστάσιο της οικογένειας Στράκα έχει "πιάσει φωτιά"!

23 Φεβ 2024

URBANNAH: H Χαρά και ο Χάρης θέλουν το brand τους να βάλει τα δικά του pins στον παγκόσμιο χάρτη

Το streetwear brand URBANNAH δημιουργεί ρούχα από ταξιδιώτες για ταξιδιώτες, ενώ παράλληλα στηρίζει παιδιά και ενήλικες από ευάλωτα περιβάλλοντα στην Αφρική.

20 Φεβ 2024

Liana Camba: H Ελληνίδα σχεδιάστρια που αγαπά την handmade πολυτέλεια

Το brand Liana Camba, που αποτελεί κεφάλαιο της ελληνικής μόδας, δημιουργικά, δεν βρέθηκε ποτέ σε λιμνάζοντα νερά.

13 Φεβ 2024

Η Νεφέλη Θεοδώρου κάνει συνεδρίες πριν προτείνει σε μια γυναίκα τα κατάλληλα για εκείνη ρούχα

Η Νεφέλη Θεοδώρου σπούδασε ψυχολογία της Μόδας στο Λονδίνο και ως personal stylist βοηθά τις πελάτισσές της να διανύσουν ένα ταξίδι αυτο-εξερεύνησης και ανακάλυψης νέων πτυχών του εαυτού τους.