ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Αν κάποιος άγνωστος σας χαρίσει ξαφνικά λουλούδια, μάλλον θα είναι από το Secret Garden

Το ηλεκτρονικό ανθοπωλείο Secret Garden και η Βαλεντίνη Κρασσά, φροντίζουν να ομορφαίνουν τις στιγμές μας, γεμίζοντας τα βάζα μας με λουλούδια. Όποτε εμείς θέλουμε.

Αν κάποιος άγνωστος σας χαρίσει ξαφνικά λουλούδια, μάλλον θα είναι από το Secret Garden

Το χρυσάνθεμο συμβολίζει τη χαρά, την αισιοδοξία και την τελειότητα. Η ντάλια την κομψότητα και την αξιοπρέπεια. Η γλαδιόλα τη δύναμη του χαρακτήρα. Η γαρδένια τη μυστική αγάπη. Αυτά και άλλα υπέροχα που αφορούν στην μυστικιστική ερμηνεία πίσω από τα πέταλα και τους στήμονες, διαβάζω στο gr.diystart.com, σε έναν πίνακα που έχει καταγράψει 207 είδη λέλουδων. Η αφορμή για να καταδυθώ στον ευωδιαστό τους κόσμο ήταν η κουβέντα με την Βαλεντίνη Κρασσά, το «φιόρο» του ηλεκτρονικού ανθοπωλείου Secret Garden. H Bαλεντίνη φροντίζει να ομορφαίνει την καθημερινότητά μας αλλά και τις πιο festivité στιγμές μας, γεμίζοντας τα βάζα μας με λουλούδια. Και, φυσικά, με την ερμηνεία που τα συνοδεύει.

Αν κάποιος άγνωστος σας χαρίσει ξαφνικά λουλούδια, μάλλον θα είναι από το Secret Garden
Η Βαλεντίνη Κρασσά με μια αγκαλιά λουλούδια.

-Άκουσα, από μία φίλη, ότι το Secret Garden μπορεί να φροντίζει ώστε να έχω μία φρέσκια ανθοδέσμη κάθε βδομάδα ή κάθε μέρα εάν το επιθυμώ. Πες μου για αυτή την υπηρεσία.

«Η υπηρεσία αυτή δημιουργήθηκε με στόχο να αντιμετωπίζουμε τα λουλούδια ως καθημερινό υλικό για να ομορφαίνουμε την ζωή μας και την ζωή των αγαπημένων μας, και να μην το θεωρούμε ως είδος πολυτελείας. Με την συγκεκριμένη υπηρεσία, σας φέρνουμε μία φορά την εβδομάδα ένα μπουκέτο από τα αγαπημένα σας λουλούδια, στο σπίτι σας, στον χώρο της εργασίας σας ή ακόμη και το προσφέρουμε ως δώρο σε κάποιον που αγαπάτε» εξηγεί η Βαλεντίνη, για την οποία που μίλησε η Σόνια από το φοβερό ιταλικό εστιατόριο Speranza, στην Τρούμπα. Η δύναμη του ρεπορτάζ ανθοφορεί πάντα -στην προκειμένη περίπτωση κυριολεκτικά. «Η ιδέα είναι να φέρουμε τον κόσμο πιο κοντά στα λουλούδι, και να μην περιοριζόμαστε, στους κλασσικούς τρόπους που έχουμε μάθει να συμπεριφερόμαστε όσον αφορά τα λουλούδια και την χρήση τους για την διακόσμηση του σπιτιού μας ή της εκδήλωσης που θέλουμε να κάνουμε» συνεχίζει η Βαλεντίνη.

Την ρωτάω πως γεννήθηκε αυτή η ιδέα των mobile μπουκέτων. «Σε συνδυασμό με την αγάπη μου για τα λουλούδια, η θέλησή μου να μοιραστώ τις γνώσεις που απέκτησα στα ταξίδια και στα μαθήματά μου για τον ανθοστολισμό, με οδήγησαν στην δημιουργία αυτού του project. Τα λουλούδια βρίσκονται στην καθημερινότητα μου και είναι το μέσο που χρησιμοποιώ για να εκφράζομαι και να δημιουργώ» απαντάει ενώ ταυτόχρονα στηρίζει τους Έλληνες παραγωγούς: «Προσπαθώ όσο γίνεται να προμηθεύομαι από τους τοπικούς μας παραγωγούς, γιατί διαθέτουμε εξαιρετικά ωραία λουλούδια στην Ελλάδα. Αλλά κάνω παραγγελίες και από πολλά διαφορετικά μέρη του κόσμου, όπως Εκουαδόρ, Ολλανδία, Κένυα και Ασία».Το Secret Garden είναι ένα ανθοπωλείο άυλο, ηλεκτρονικό. Δηλαδή, ένα σύγχρονο ανθοπωλείο.

-Πως είναι να έχεις ηλεκτρονικό ανθοπωλείο; Ποια είναι τα υπέρ;

«Τα υπέρ είναι πως μπορεί κάποιος με πιεσμένο χρόνο, να εξυπηρετηθεί εύκολα και γρήγορα και πως μας δίνεται η ευκαιρία να ερχόμαστε σε επαφή με ανθρώπους που βρίσκονται μακριά μας».

-Ποιο είναι το αγαπημένο σου λουλούδι και γιατί;

«Είναι κάτι που μπορεί να αλλάζει κατά καιρούς, γιατί μαθαίνουμε και αλλάζουμε όσο υπάρχουμε και ζούμε. Αυτή την περίοδο δείχνω μια αδυναμία στο νούφαρο, επειδή είναι ένα άνθος ιδιαίτερο που ανοίγει με το φως της ημέρας και κλείνει όταν σκοτεινιάζει. Είναι κάτι το οποίο αυτή την περίοδο της ζωής μου, μου κεντρίζει το ενδιαφέρον».

-Αν η Ελλάδα ήταν λουλούδι τι λουλούδι θα ήταν;

«Θα ήταν αμυγδαλιά, λόγω του χαρακτηριστικού του αρώματος και του τρόπου που ξαφνικά ομορφαίνει το τοπίο όταν ανθίζει».

Αμυγδαλιά, ο αφυπνιστής της ζωής, τα πρώτα λουλούδια του έτους, η απεικόνιση του ωραίου, όπως γράφουν και τα σάιτ που καταπιάνονται με την εξήγηση των κρυμμένων μηνυμάτων των ανθέων, τα οποία ο Κρυμμένος Κήπος της Βαλεντίνης τα διαφυλάττει περίφημα.

The Secret Garden

Facebook

Read Next

24 Σεπ 2024

Majestæt: Η Μαρία Σταύρου μας συστήνει το νέο power suit της σύγχρονης γυναίκας

Το brand Majestæt ακολουθεί τη γυναίκα του σήμερα και τις ανάγκες της με μία εκδοχή της κομψότητας που πάλλεται στους ρυθμούς του σύγχρονου lifestyle.

25 Αυγ 2024

Sun Φλερτ: Η Σοφία Καραγιάννη βρήκε στο φλερτ την κινητήριο δυναμη να δημιουργήσει το δικό της brand

Το Sun Φλερτ με την υψηλών προδιαγραφών αισθητική έρχεται με ορμή για να καθιερωθεί ως ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα αθηναϊκά brands.

Περισσότερα από

Made in Greece

24 Αυγ 2024

PRIGIPO: Η Καλομοίρα Παπαγεωργίου έβαλε με τα κοσμήματά της το ρήμα "Πριγκιπώ" στα χείλη όλων μας

Το brand κοσμημάτων PRIGIPO έχει δημιουργήσει μια μοναδική κληρονομιά στη λόκαλ σκηνή αργυροχρυσοχόων που ξεπέρασε τα σύνορα του αθηναϊκού εμπορικού τριγώνου.

22 Αυγ 2024

Sofi Victoratou: Τα παπούτσια της Σοφίας Βικτωράτου εμφανίζονται στην 4η σεζόν του Emily In Paris

Δύο τουλάχιστον ζευγάρια Sofi Victoratou θα πρωταγωνιστήσουν στη σειρά - φαινόμενο του Netflix.

18 Αυγ 2024

Aeraki: Για τη Χρυσάνθη Κοκοτσάκη όλα ξεκίνησαν από το απόλυτο καλοκαιρινό item, το παρεό

Το brand Aeraki που ξεκίνησε από τα παρεό με μοναδικά handmade prints, λανσάρει φέτος την πρώτη του resort συλλογή.

13 Αυγ 2024

Peace and Chaos: Η Νεφέλη και ο Δημήτρης βρήκαν την ισορροπία ανάμεσα στις αντιθέσεις

Το brand Peace and Chaos, με τη μακρόχρονη πορεία στο εγχώριο ένδυμα, μας έμαθε ότι είναι "οκ" να αγαπάμε όλες τις πλευρές του εαυτού μας.

09 Αυγ 2024

Θίς: Ο Δημήτρης Χατζησταμάτης δεν χτίζει παλάτια στην άμμο, αλλά φτιάχνει από αυτήν κοσμήματα

Τα κοσμήματα Θίς του Δημήτρη Χατζησταμάτη είναι φτιαγμένα από άμμο και καλοκαιρινές αναμνήσεις.

23 Ιουλ 2024

Cristiano Marcheli: Θα παρουσιάσει τη συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 2025 στο Salt Water Showroom

Η Cristiano Marcheli θα συνεργαστεί με το Salt Water Showroom για την παρουσίαση της συλλογής Άνοιξη/Καλοκαίρι 2025.

21 Ιουλ 2024

Deos Studio: Η Θάλεια Φωτάκη για την πρώτη της συλλογή εμπνέεται από τις grande dames του ελληνικού σινεμά

Η καλοκαιρινή συλλογή του Deos Studio "Τόσα Καλοκαίρια" φαντάζεται τι θα φορούσαν η Μελίνα Μερκούρη και η Τζένη Καρέζη σήμερα.

19 Ιουλ 2024

Savapile: Η Λίζα Σαρηγιαννίδου μεγάλωσε με τη μυρωδιά της ψάθας στο πιλοποιείο του πατέρα της

Η Λίζα Σαρηγιαννίδου συνεχίζει την παράδοση του πιλοποιού πατέρα της στο εργαστήριο του Savapile στου Ψυρρή, φτιάχνοντας μεταξύ άλλων τις singature υπερμεγέθεις καπελίνες της.

11 Ιουλ 2024

Eileen Pappas: Η Αϊλήν Παππά εμπνεύστηκε την πρόσφατη συλλογή της από δύο αδέσποτα γατάκια που υιοθέτησε

Τα χειροποίητα κοσμήματα Eileen Pappas είναι statement κομμάτια φτιαγμένα για να ζουν κοντά καρδιά εκείνου που τα φοράει.

04 Ιουν 2024

The C edition: Τα κορμάκια της Χριστίνας Κατσαούνη γίνονται (επιτέλους) μαγιό

Η "sea edition" του The C edition, του brand που έκανε τα κορμάκια τη fashion εμμονή μας.