0
SHARES

Η Αθήνα είναι μια πόλη με χίλια πρόσωπα και άλλα τόσα καλά κρυμμένα μυστικά. Μια πόλη που αργά ή γρήγορα θα ενδώσεις στην γοητεία της, αρκεί να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά. Μια πόλη που φτιάχτηκε για όλους τους ρομαντικούς του μπετόν. Μια πόλη που όσο και να φωνάζεις ότι σε πνίγει, τις ήσυχες ώρες την αγαπάς κομματάκι περισσότερο. Την ακούς να τραγουδάει κάτω από το μπαλκόνι σου πως σ’ αγαπάει γιατί είσαι ωραία, και σου κλείνει το μάτι κάθε φορά που ανθίζουν οι νεραντζιές. Σου φωνάζει πως της λείπεις, πως αντιστέκεται, πως δεν μπορεί χωρίς στα μάτια σου, καταγγέλλει την κυβέρνηση, απαιτεί εργασία, ίσα δικαιώματα, κρατάει μνήμες, επαναστατεί.

Μια πόλη που όσο και να φωνάζεις ότι σε πνίγει, τις ήσυχες ώρες την αγαπάς κομματάκι περισσότερο.

Η Αθήνα είναι μια ζεστή αγκαλιά, μια πόλη που θα βρεις τα ουσιαστικά εφόσον απαλλαχθείς από τα περιττά. Να αφήσεις την επιφάνεια και να προχωρήσεις πιο μέσα μέχρι να φτάσεις στην καρδιά της, να αφουγκραστείς τον παλμό της, να την νιώσεις και να την καταλάβεις. Να έρθεις πιο κοντά της και να αναθεωρήσεις τη σχέση σου μαζί της.

Η Αθήνα είναι μια ζεστή αγκαλιά, μια πόλη που θα βρεις τα ουσιαστικά εφόσον απαλλαχθείς από τα περιττά.

Σε αυτό το πλαίσιο γεννήθηκε η επιθυμία δημιουργίας του «Άι Λάβ Άθενς Φάσιον Πρότζεκτ», ενός διαφορετικού fashion project, που θέλει να αποτυπώσει τη σύνθεση της φωτογραφικής ματιάς του Γιώργου Μαλεκάκη με τη σχεδιαστική αισθητική του Αντώνη Παπασταύρου, σχεδιαστή του brand Dante. Η σκληρή αλλά, όμορφη Αθήνα μέσα από το φακό του Γιώργου δίνει στον Αντώνη την έμπνευση για τη δημιουργία fashion items που μπορείς να «φορέσεις» και να επικοινωνήσεις την αγάπη σου για την πόλη σου παντού, in Athens or not.

Σκοπός των δύο artists; Να αναδείξουν την πραγματική εικόνα της πόλης και να την συστήσουν σε όλους, μέσα από μια μοναδική φωτογραφική, εικαστική, αισθητική, πολυπολιτισμική πλατφόρμα και την δημιουργία μιας συλλογής από 100% βαμβακερά, λευκά T-shirts που φέρουν ως στάμπα χαρακτηριστικές φωτογραφίες και καρτ ποστάλ της αγαπημένης Αθήνας του Γιώργου, με ένα μήνυμα: I love Athens!

Δες τη συλλογή ΕΔΩ και επέλεξε το δικό σου Άι λaβ Άθενς Τ-shirt

Η σκληρή αλλά, όμορφη Αθήνα μέσα από το φακό του Γιώργου δίνει στον Αντώνη την έμπνευση για τη δημιουργία fashion items που μπορείς να «φορέσεις» και να επικοινωνήσεις την αγάπη σου για την πόλη σου παντού, in Athens or not.

ΓΙΩΡΓΟΣ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΛΕΚΑΚΗΣ

Ο Γιώργος Κωνσταντίνος Μαλεκάκης γεννήθηκε το 1969 στην Κυψέλη της Αθήνα. Σπούδασε οικονομικά στην Βιομηχανική Σχολή Θεσσαλονίκης. Από το 1991 ασχολείται επαγγελματικά με τη φωτογραφία στο χώρο της μόδας με συνεργασίες σε περιοδικά όπως ELLE, VOGUE, Madame Figaro, In Style, Esquire, Cosmopolitan και με εταιρείες όπως STAFF, BSB, KEM, LOLA τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Η έντονη επαγγελματική του πορεία ωστόσο, δεν τον εμπόδισε να πραγματοποιεί τις προσωπικές του καλλιτεχνικές αναζητήσεις και εργασίες στη φωτογραφία με προσωπικές και ομαδικές εκθέσεις, ενώ κάπου το 2003 δημιουργεί και το «I Love Athens Project». Η πλατφόρμα τρέχει με συνεργάτη τον Δημήτρη Νταβαντζή, ο οποίος έχει σπουδάσει φωτογραφία στην Αθήνα και αρχιτεκτονική στο Λονδίνο.


DANTE MEN

To Dante είναι ένα ελληνικό brand ανδρικής ένδυσης και αξεσουάρ. Πρόκειται για ένα urban, μποέμ label, με φρέσκια και εναλλακτική οπτική στο ανδρικό στυλ. Όλη η φιλοσοφία, καθώς και το όνομα του brand είναι εμπνευσμένα από τον Iταλό ποιητή Δάντη (Ντάντε Αλιγκιέρι), ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ως ο ποιητής που κατάφερε να μπλέξει την ιταλική γλώσσα των ανακτόρων με αυτή «του δρόμου», κάτι που ενέπνευσε το Dante ώστε να δημιουργεί κομμάτια που να μπορούν να φορεθούν απ’ όλους τους άντρες, ανεξαρτήτως στυλ, τολμηρούς και μη.

Ο Αντώνης Παπασταύρου είναι ο σχεδιαστής και ένας από δύο τους εμπνευστές της ιδέας του Dante - ο δεύτερος είναι το άλλο του μισό στη ζωή και τη δουλειά, η γυναίκα του Αντριάνα Παρασκευοπούλου, υπεύθυνη επικοινωνίας του brand.


 

Facebook: I love Athens fashion project

Instagram: @iloveathensfashion_project

Λευκά T-shirts που φέρουν ως στάμπα χαρακτηριστικές φωτογραφίες και καρτ ποστάλ της αγαπημένης Αθήνας του Γιώργου, με ένα μήνυμα: I love Athens!

Ακολουθήστε το WomanTOC στο Instagram

TAGS