ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Marivee: Όταν η Βασιλική Ρούσσου φτιάχνει κοσμήματα οραματίζεται τη γυναίκα που είναι χαρούμενη με αυτό που είναι

Η δημιουργός των χειροποίητων κοσμημάτων και αξεσουάρ Marivee δεν μπορεί να αναφερθεί στο brand της χωρίς να βάλει την κτητική αντωνυμία "μου".

marivee

Ναι, από κάπου ξέρεις τη Βασιλική Ρούσσου. Είναι από τη συμμετοχή της στο δημοφιλές τηλεπαιχνίδι My Style Rocks που ξεχώρισε ως μία αυθεντική παρουσία που έφερνε διαρκώς ενδιαφέροντα και απροσδόκητα looks, μια συμμετοχή που την οδήγησε στο μονοπάτι του influencing το οποίο υπηρετεί με ιδιαίτερη σύνεση, νηφαλιότητα και ποιότητά. Όμως, η Βασιλική ήταν, πολύ πριν τη συμμετοχή της στο παιχνίδι μόδας και εξακολουθεί να είναι μετά από αυτή, πολλά - πολλά περισσότερα από ένα κορίτσι που πειραματίζεται με το στιλ της.

Από το όραμα στο πεπρωμένο

Με ένα ιδιαίτερο πρόσωπο, προορισμένο να ταυτίζεται με την αυθεντικά ελληνική ομορφιά, η Βασιλική ξεκίνησε στα 17 της να εργάζεται ως μοντέλο, ενώ αποφοιτώντας από το λύκειο ξεκίνησε τις σπουδές στο Παιδαγωγικό της Πάτρας. Η μόδα ήταν το πεπρωμένο της. Το ήξερε, δεν το ανακάλυψε όταν χωρίς να το πολυκαταλάβει ξεκίνησε παράλληλα με τις σπουδές της να ταξιδεύει και να δουλεύει στην Ευρώπη. Απλώς το σφράγισε μέσα από τη δημιουργία του δικού της brand, "το Marivee μου” όπως την πιάνω να το αποκαλεί διαρκώς, δηλαδή ποτέ σκέτο, αλλά πάντα μαζί με την κτητική αντωνυμία "μου” που δηλώνει εμφατικά την τρυφερότητα και την περηφάνια που νιώθει για την δική της εταιρεία, στην οποία δημιουργεί κοσμήματα και αξεσουάρ boho αισθητικής.

Όταν συνάντησα πρώτη φορά τη Βασιλική, στον ανθισμένο κήπο του σπιτιού της, το ημερολόγιο έδειχνε 2015 και το brand Marivee είχε μόλις κάνει τα πρώτα του βήματα. Σήμερα που μιλάμε ξανά, κλείνει 9 χρόνια σταθερής παρουσίας στο εγχώριο αξεσουάρ και εξέλιξης που αποδεικνύει ότι η δημιουργός του είναι μία επίμονη, ανθεκτική γυναίκα με όραμα.

Γνωρίστε το Marivee και τη δημιουργό τους

Πότε και πώς ιδρύθηκε το brand Marivee;

Έφτιαχνα από μικρή κοσμήματα και πολλά χειροποίητα, μικρόβιο που κόλλησα από τη γιαγιά και τη μαμά μου. Είχα τρέλα με τα αξεσουάρ, όπως και να κάνω πασαρέλα με ρούχα από την ντουλάπα της μαμάς μου. Όταν πήρα το πτυχίο μου, στα 21, άνοιξα την εταιρεία μου, την Marivee. Ναι, τα έκανα όλα μαζί, ταξίδια, σπουδές, κόσμημα, brand και ζωή ολοζώντανη. Είχα θάρρος και θράσος, δεν το σκέφτηκα αν θα πετύχω, απλά το έκανα. Παράλληλα, συνέχιζα να ταξιδεύω έξω για δουλειές, μέχρι το 2017 που συμμετείχα στο My Style Rocks.


Εκείνη την περίοδο αποφάσισα ότι δεν μπορώ να τα κάνω όλα παράλληλα, οπότε μετά από σύντομα τηλεοπτικά περάσματα, έδωσα την προσοχή μου και την αγάπη μου σε αυτό που λέω έκφραση μου. Το Μarivee μου είναι ήδη 9 χρόνων, οι συλλογές μου κάθε χρόνο μεγαλώνουν και πριν 4 χρόνια έφτιαξα το πρώτο μας σπίτι, το Μarivee Ηouse μας στην πιο ωραία γειτονία της Αθήνας, αυτή του Μετς.

marivee

Όλα αυτά τα χρόνια με σκληρή δουλειά, πολλά σκαμπανεβάσματα και στιγμές δύσκολες αλλά και υπέροχες το brand μου μεγαλώνει. Βρίσκουμε κάθε μέρα και πιο πολύ το χαρακτήρα μας στο "τώρα” και ωριμάζει μαζί μου με πολλές σκέψεις για το μέλλον, σχέδια, υπέροχες συνεργασίες και project που ανυπομονώ να δείξω στον κόσμο, προχωράμε με δύναμη σε κάθε μας μέρα. Το όνομα του brand προκύπτει από το πλήρες όνομά μου - Μαρία- Βασιλική Ρούσσου. Βέβαια, κανείς δεν ξέρει ότι με λένε και Μαρία και σχεδόν όλοι ξεχνάνε να με γιορτάσουν για το δεύτερο μου όνομα!

Αν θα έπρεπε να περιγράψεις το DNA του brand Marivee με τρεις λέξεις ποιες θα ήταν αυτές;

Αυθεντικότητα, Ελευθερία, Χαρακτήρας.

Μπορείς να μας περιγράψεις το πώς οραματίζεσαι τη χειμερινή συλλογή και εν τέλει τη δημιουργείς;

Η συλλογή που τρέχει αυτή την περίοδο έχει το όνομα LAMPSI. Σκέψη μου πίσω από κάθε συλλογή, εκτός από την έμπνευση είναι κάθε σεζόν σε τι καθημερινότητα ζούμε και πως η ζωή μας μπορεί να γίνει λίγο πιο φωτεινή με τα πιο απλά πράγματα..φέτος, ήθελα λάμψη…θέλω κάθε γυναίκα να τολμά να βάλει φως στην κάθε μέρα της ξεκινώντας από το outfit της και το πρόσωπο της, διότι κάθε μέρα που ξυπνάμε είναι η τέλεια μέρα για να στολιστούμε όπως μας αρέσει και να φτιάχνουμε τη διάθεση μας! Αρα, σε έναν κόσμο όπου το σκοτάδι και το φώς παλεύουν, εμείς ανοίγουμε τα χέρια στις πιο φωτεινές πηγές της ζωής, στην αλήθεια του σήμερα, στη δύναμη της αυθεντικότητας και στο όραμα της μοναδικής λάμψης που όλοι μας εκπέμπουμε.

H συλλογή κοσμημάτων μας ΛΑΜΨΗ για το χειμώνα 23-24 έρχεται για να μας φέρει ένα βήμα πιο κοντά σε όμορφες αλλαγές και εξέλιξη. Έρχεται για να μας θυμίζει την λάμψη που ακτινοβολούμε κάθε μέρα στις πιο δυνατές στιγμές μας! Όλα τα κομμάτια μας είναι εδώ για να μας δώσουν την σπίθα για τα πιο μοναδικά bold outfits της σεζόν! Sexy glowing chokers, rock on κολιέ, classy with a twist σκουλαρίκια και ενα ομαλό πάντρεμα χρυσού με ασήμι που θα μας κάνει να ξεφύγουμε απο τα πρέπει και να αγκαλιάσουμε την marivee γυναίκα μέσα μας, που ποτε δεν σταματά να ανακαλύπτει τον εαυτό της και να δοκιμάζει!

marivee

marivee

Οραματίζομαι κάθε σεζόν την γυναίκα που είναι χαρούμενη με αυτό που είναι, γίνεται κάθε μέρα καλύτερη και αγκαλιάζει την μοναδική ομορφιά της. Κάθε σεζόν αυτή η γυναίκα για μένα έχει ένα άλλο χρώμα. Ταξιδεύει, μεγαλώνει, μικραίνει, γελάει, κλαίει, πέφτει, ξανασηκώνεται, χορεύει, ερωτεύεται βαθια. Κάθε σεζόν οραματίζομαι εικόνες μέσα από τη φύση, εικόνες από την καθημερινότητα μου που μου ξυπνάνε συναισθήματα, από εμπειρίες και από το δικό μου, προσωπικό μεγάλωμα.

Ποιες είναι οι προκλήσεις με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπος ένας νέος σχεδιαστής στην Ελλάδα και ποια είναι τα προνόμια που απολαμβάνει;

Ουυυ αχαχα οι προκλήσεις είναι σίγουρα καθημερινές και πολλές, ίσως περισσότερες από τα προνόμια, γι’ αυτό και είναι τελικά μια δουλειά που αν πραγματικά δεν έχεις πάθος με τη δημιουργία, επιμονή, υπομονή και όραμα, δεν μπορείς να την κανείς! Η Ελλάδα είναι μια χώρα που λατρεύω, όπου βέβαια δυστυχώς η αγορά της αλλάζει συνεχώς και περνά από δυσκολίες και μετατοπίσεις που πρέπει συνέχεια να ακολουθείς και να προλαβαίνεις. Μου αρέσει η συνεχής αυτή αναζήτησή και παθιάζομαι με τα μονοπάτια που ανακαλύπτεις κάθε μέρα, όποτε κρατιέμαι ζωντανή με ιδέες που με κάνουν να είμαι ακόμα εδώ, μετά από αρκετά χρόνια πορείας και εξέλιξης. Kαι πάντα με μεγάλο αγώνα, όπως οι περισσότεροι.

marivee

Ποια είναι η σχέση σου με τη μόδα;

Η μόδα είναι η ζωή μου, η μόδα βασικά για εμένα είναι τρόπος ζωής, τριβή με την ιστορία. Είναι ο τρόπος που αντιλαμβάνεσαι τον κόσμο, αλλά και ο τρόπος που δηλώνεις ποιος είσαι. Ήταν πάντα στη ζωή μου ή καλύτερα η ζωή μου πάντα είχε χρώμα από αυτή…από πολύ μικρή ηλικία πριν καν μπορώ να συνειδητοποιώ τι κάνω, πειραματίζομαι δημιουργικά και βάζω χρώμα και ζωή στην κάθε μου μέρα. Αφήνω τη σφραγίδα μου με παίζοντας με το στυλ μου. Κάπως έτσι από τα 17 που ξεκίνησα μοντελινγκ, μέχρι και σήμερα που μεγαλώνει και το Marivee μου, το μυαλό μου και ο κόσμος ο δικός μου είναι εικόνες, υφές, συναισθήματα, έκφραση, ελευθερία, υλικά που κάνουν τα μάτια μου να βγάζουν καρδιές…Μόδα!

Τι είναι για σένα το προσωπικό στιλ;

Προσωπικό στυλ για μένα είναι σχεδόν ψυχοθεραπεία! Είναι ο τρόπος που τολμάς να συστήνεσαι στον κόσμο, η τόλμη του να γνωρίσεις πιο βαθιά ποιος είσαι και πού θέλεις να πας. Όταν πειραματίζεσαι στιλιστικά, ειδικά σε πιο μικρή ηλικία, απορρίπτεις ή ανακαλύπτεις είναι ακριβώς η φάση που ξεκινάς να μαθαίνεις ποιος είσαι και τι σε κάνει χαρούμενο κάθε μέρα να βλέπεις στον καθρέφτη σου και να περπατάς με αυτοπεποίθηση στο δρόμο και στη ζωή!

Προσωπικό στιλ για μένα είναι όταν δεν ακολουθείς τις νόρμες, αλλά πάντα βάζεις στα outfit και στο lifestyle σου την πινελιά της δικής σου αισθητικής και χαρακτήρα! Όλοι ξέρουν να αντιγράφουν μια εικόνα, προσωπικό γίνεται κάτι όμως όταν έχει μέσα του εμπειρία και αναζήτησή. Στιλ είναι από το φόρεμα που θα διαλέξεις με τι παλτό θα το συνδυάσεις, μέχρι το πώς θα χαμογελάσεις και ποσό ευγενικός θα είσαι το πρωί όταν θα πάρεις στα χέρια τον πρώτο καφέ της μέρας.

marivee

Υπάρχει κάτι ή κάποιος που να μην έχει σχέση με τον τομέα της μόδας, αλλά να αποτελεί από τις μεγαλύτερες επιρροές σου;

Οι περισσότερες επιρροές μου συνδέονται έστω και μακρινά με τη μόδα. Θα έλεγα ότι μεγάλη μου επιρροή είναι οι Κυκλάδες, που για μένα είναι φως ελευθερία και αστείρευτη έμπνευση. Η καταγωγή μου είναι από τη Σαντορίνη και μεγάλωσα με την άγρια ομορφιά της και την παράξενη γαλήνη της. Τη θάλασσα, τις μυρωδιές, τις μουσικές και τις παραδόσεις της. Γενικά ο πολιτισμός και η διαφορετικότητα κάθε χώρας και κουλτούρας, οι νομάδες, ο τρόπος που ζουν και εκφράζονται, η αναγκαία μόδα και η ιστορία, πάντα μου τραβούσαν το ενδιαφέρον και μου έχτιζαν με έναν τρόπο το δικό μου χαρακτήρα και αισθητική.

Αλλά και η εποχή των 70ς όπου κάποιο λάθος πιστεύω έγινε και δεν την έζησα. Woodstock, authentic hippies, η επανάσταση για ελευθερία και έρωτά που αποτυπωνόταν παντού, είναι στοιχεία που από μικρή άρχισα να αγαπώ και να εξερευνώ οπότε να με επηρεάζουν αναπόφευκτα! Επίσης, δεν θα μπορούσα να μην σου αναφέρω σαν επιρροή μου τη μαμά μου που ενώ δεν έχει σχέση με τη μόδα, από μικρή με μύησε σε αυτήν και στη χειροποίητη δημιουργία.

marivee

Ποιον διάσημο σχεδιαστή (είτε εν ζωή, είτε όχι) θα προσκαλούσες σε δείπνο και πού θα τον πήγαινες στην πόλη σου;

Θα προσκαλούσα τον John Galliano. Θεωρω ότι πάντα ήταν πολύ μπροστά δημιουργικά και οι συλλογές του έργα τέχνης με πολύ δικό του χαρακτήρα και μοναδικότητα! Με συνεπαίρνει η τρέλα και η περσόνα του! Έχω δουλέψει γι αυτόν στο παρελθόν, στο Παρίσι. Θα τον πήγαινα για μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας και μετά σε ένα από τα casual στέκια μου με τα ωραιότερα ελληνικά κρασιά, high end ελληνικές συνταγές και θα μιλάγαμε για την ζωή, τις εμπειρίες του όλα αυτά τα χρόνια, τις επιτυχίες, τις αποτυχίες και τα σοβαρά όμορφα και μαγικά της ζωής στη μόδα. Για μένα η επικοινωνία με πολλούς ανθρώπους που γνωρίζουμε, πολλές φορές και τυχαία, είναι ένα μάθημα και ένα νέο παραθυράκι για σκέψη και έμπνευση.

Θα μπορούσες να ξεχωρίσεις ένα look ενός ειδώλου της ποπ κουλτούρας με κοσμήματα που θεωρείς ότι είναι το καλύτερο όλων των εποχών;

Η κυρία εικόνα που μου έρχεται στο μυαλό, αλλά όχι από είδωλο της ποπ, είναι τα Chanel looks των 80s-90s με τα πιο bold χρυσά κοσμήματα που έντυναν όλο το ρούχο. Icon μου θα είναι για πάντα η Florence Welch από τους Florence and The Machine που παρόλο που φοράει σπάνια σκουλαρίκια, έχει από τα ποιο inspirational unique και breath taking στιλ.

marivee

Βιωσιμότητα, υπερκατανάλωση, γρήγορα trends. Δημιουργία, νέα ταλέντα, τεχνολογία στην υπηρεσία του ενδύματος. Τελικά, το μέλλον της παγκόσμιας βιομηχανίας μόδας είναι αισιόδοξο ή απαισιόδοξο;

Αυτό είναι μια τεράστια συζήτηση με ατελείωτο ενδιαφέρον φυσικά, γιατί ό,τι ακριβώς έχεις περιγράψει παραπάνω είναι η αγορά της μόδας σήμερα. Τα τελευταία χρόνια είμαι πολύ προβληματισμένη με τις αλλαγές αυτές οι οποίες έχουν τις ρίζες τους χρόνια πριν. Έχω διαβάσει αρκετά και προσπαθώ να μαθαίνω παραπάνω κάθε μέρα, γιατί αν θέλουμε το μέλλον να είναι αισιόδοξο, πρέπει όλοι μας να είμαστε πιο αφυπνισμένοι και να κινούμαστε πιο συνειδητά, είτε οι καταναλωτές είτε οι δημιουργοί.

Όλα πια κινούνται με ταχύτατους ρυθμούς, όποτε πιστεύω πως πρέπει άμεσα να αλλάξουμε τον τρόπο που βλέπουμε την ντουλάπα μας. Να ψωνίζουμε γνωρίζοντας γιατί, να στραφούμε πιο πολύ στην ποιότητα και την διαχρονικότητα και να βάλουμε στη ζωή μας το upcycling και την eco friendly ματιά προς τον πλανήτη. Δυστυχώς, ακόμα και το τι υλικό είναι αληθινά βιώσιμο στη μόδα, κατά τη γνώμη μου είναι αρκετά μπερδεμένο στο μυαλό των καταναλωτών. Είναι τόσο μεγάλος ο όγκος επιλογών που υπάρχουν στην αγορά για όλους μας που είναι μια τρέλα. Ας ξεκινήσουμε να σκεφτόμαστε δεύτερη φορά όταν ψωνίζουμε κάτι παρά πολύ φθηνό - πώς είναι δυνατόν να είναι τόσο χαμηλή η τιμή του και ποσό θα αντέξει στα χέρια μας μέχρι το επόμενο.

marivee

Να στηρίζουμε την εγχώρια αγορά και τους δημιουργούς της, μικρές επιχειρήσεις και ελληνικά brands και ας κρατήσουμε ένα μέτρο όσο αφορά τις fast fashion επιλογές (ακόμα κι αυτές χρειάζονται, δεν μπορούμε να φτάσουμε από το ένα άκρο στο άλλο), και ίσως σιγά - σιγά δούμε έμπρακτα όλη την παγκόσμια προσπάθεια που γίνεται ώστε το μέλλον της μόδας να είναι αισιόδοξο! Εννοείται, παράλληλα, πως οι νέες τεχνολογίες, οι νέες ιδέες και οι ευκαιρίες σε νέα ταλέντα και νέα πνοή πάντα πάνε όλους τους κλάδους ένα βήμα πιο πέρα και πια η εξέλιξη είναι αισθητή και πολλές φορές με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Πού μπορούμε να βρούμε τα Marivee;

Τα Marivee μου μπορείτε να τα βρείτε αρχικά στο www.marivee.com, στο κατάστημα - showroom - εργαστήριο μας στο Παγκράτι το Μarivee Ηouse (οδος Αρχιμηδους 2-6) μας και φυσικά στα αγαπημένα καταστήματα - συνεργάτες μας οπού μας τιμάνε κάθε σεζόν και φιλοξενούν στα καταστήματά τους σε όλη την Ελλάδα τις συλλογές μου. Σύντομα και άλλου…αλλά είναι ακόμα μυστικό!

Read Next

15 Απρ 2024

A piece of me: Η Αλίνα Καζαντζή βάζει ένα κομμάτι του εαυτού της σε κάθε της δημιουργία

Η σχεδιάστρια πίσω από το brand A piece of me με έδρα τη Λάρισα θεωρεί τις στοίβες με τα περιοδικά μόδας στο σπίτι της την πιο πολύτιμη περιουσία της.

11 Απρ 2024

Η Ειρήνη Δρόσου με ορμή, λάβα και έμπνευση ζωγραφίζει από το νησί της, τη Σαντορίνη

"Η ενέργεια της λάβας με καθορίζει ως καλλιτέχνη" εξηγεί η Ειρήνη Δρόσου.

Περισσότερα από

Made in Greece

09 Απρ 2024

ΜΚ Fine Jewelry: H Μαρία Καρκαντζού σχεδιάζει bespoke κοσμήματα με προσωπικότητα

Το κόσμημα ως τρόπος έκφρασης και ιδιαίτερων συμβολισμών.

04 Απρ 2024

MIA PAPA:Το brand που παντρεύει πολυτέλεια και βιωσιμότητα με τον πιο καλαίσθητο τρόπο

Η Μία Παπά, δημιουργός του brand MIA PAPA, εμπνέεται από την αρχιτεκτονική, την αρχαιότητα και την πίστη ότι το παρόν και το μέλλον της μόδας είναι βιώσιμο.

27 Μαρ 2024

Η Ιωάννα-Πέτρα Τσαντάκη έκανε το Blameyourdaze συνώνυμο της ευέλικτης Αθηναίας

Ένα από τα μακροβιότερα λόκαλ brands της πρωτεύουσας, το Blameyourdaze, εστιάζει στον αλάνθαστο συνδυασμό πρακτικότητας - κομψότητας.

15 Μαρ 2024

MAAN: Γυναίκες όλων των ηλικιών φωτογραφίζονται με τα μαγιό της Μαριλένας Ανδρεάδη

Για τη συλλογή S/S ‘24 το brand ΜΑΑΝ έκανε open call στην Αντίπαρο σε γυναίκες κάθε ηλικίας και σωματότυπου.

12 Μαρ 2024

Vasiliki: Η Κική Καραγιάννη φτιάχνει κοσμήματα με την αρχαία τεχνική του χαμένου κεριού

Τα ασύλληπτα κοσμήματα του brand Vasiliki μοιάζουν σα να ρέουν και να αλλάζουν διαρκώς μορφή.

27 Φεβ 2024

Break a Stone: Η Αγγέλικα Καραλή σχεδιάζει μοντέρνους θησαυρούς

Τα κοσμήματα Break a Stone μοιάζουν με οικογενειακά κειμήλια που κουβαλούν δεκάδες ιστορίες.

25 Φεβ 2024

Βασίλης Μόραλης: Ο κοσμηματοποιός από τη Θεσσαλονίκη που έχει πελάτισσες και σταρ του Χόλιγουντ

Παρά τη σπάνια νόσο του, ο κ. Μόραλης διαπρέπει στο επάγγελμα του.

23 Φεβ 2024

Ο "γκουρού των στολών" που ντύνει χιλιάδες καρναβαλιστές κι έραψε μέχρι και για το Βενετσιάνικο καρναβάλι

Καθώς οι Απόκριες πλησιάζουν το εργοστάσιο της οικογένειας Στράκα έχει "πιάσει φωτιά"!

23 Φεβ 2024

URBANNAH: H Χαρά και ο Χάρης θέλουν το brand τους να βάλει τα δικά του pins στον παγκόσμιο χάρτη

Το streetwear brand URBANNAH δημιουργεί ρούχα από ταξιδιώτες για ταξιδιώτες, ενώ παράλληλα στηρίζει παιδιά και ενήλικες από ευάλωτα περιβάλλοντα στην Αφρική.

20 Φεβ 2024

Liana Camba: H Ελληνίδα σχεδιάστρια που αγαπά την handmade πολυτέλεια

Το brand Liana Camba, που αποτελεί κεφάλαιο της ελληνικής μόδας, δημιουργικά, δεν βρέθηκε ποτέ σε λιμνάζοντα νερά.