Καλοκαίρι ίσον θάλασσα και παγωτά. Κάποτε, τις ξένοιαστες ημέρες των παιδικών μας χρόνων, μετρούσαμε τις καλοκαιρινές ημέρες με τις βουτίες που κάναμε και με τα παγωτά που τρώγαμε. Τι κι αν τα πράγματα άλλαξαν, η δροσιά ενός κύπελου γεμάτο με μία, δύο, τρεις μπάλες γευστικού παγωτού παραμένει συνώνυμο των ζεστών, ήρεμων μεσημεριών του καλοκαιριού και θα την αποζητάμε πάντα.
Και τι καλύτερο από ένα παγωτό που το έχεις φτιάξει μόνη σου, με τα χεράκια σου και έχει γίνει με τα πιο φρέσκα υλικά; Η νοστιμιά κάθε γλυκού απογειώνεται όταν είναι φτιαγμένο με αγάπη και προϊόντα που καταναλώνονται την σωστή εποχή. Άλλωστε η γεύση στην μαγειρική ξεκινά από την καλή πρώτη ύλη.
Τώρα που τα βερίκοκα είναι απλά πεντανόστιμα φτιάξε στο σπίτι το πιο νόστιμο, γευστικό παγωτό με μία εύκολη και γρήγορη συνταγή. Θα το λατρέψει όλη η οικογένεια.
Υλικά
3 φλιτζάνια γάλα
5 αυγά
2 φλιτζάνια ζάχαρη
3 φλιτζάνια βερίκοκα ψιλοκομμένα
2 βανίλιες
1/4 φλιτζάνι νερό
Διαβάστε την εκτέλεση της γλυκιάς συνταγής στο tasty-guide.gr