Πριν από περίπου έναν χρόνο, στη διάρκεια του πρώτου lockdown, ο 8χρονος Στέλιος Κερασίδης είχε συνθέσει «Το βαλς της απομόνωσης» (“Isolation Waltz”). Τώρα υποδέχεται ξανά τη ζωή με ένα νέο υπέροχο κομμάτι του, το «Βαλς της Αναγέννησης» (“Renaissance Waltz”). Ακόμα και αν στην πραγματικότητα οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε απαλλαγεί από το φόβο της πανδημίας, οι νότες του μικρού, χαρισματικού μουσικού αρκούν για να μας γεμίσουν αισιοδοξία.

Η ιστορία του Στέλιου

Σε ηλικία μόλις έξι ετών ο Στέλιος Κερασίδης είχε ήδη παίξει πιάνο σε μερικούς από τους σημαντικότερους συναυλιακούς χώρους στον κόσμο, όπως το Royal Albert Hall στο Λονδίνο, το Musikverein στη Βιέννη και το Palazzo Leti στην Ιταλία. Έγινε επίσης ο νεότερος Έλληνας στην ιστορία που έδωσε συναυλία στο Carnegie Hall στη Νέα Υόρκη.

Το δεύτερο από τα τρία παιδιά μιας οικογένειας που ζει στη Νέα Μάκρη, παίζει πιάνο εξ απαλών ονύχων. Όπως έχει πει ο ίδιος σε ρεπορτάζ στη Lifo: «Νομίζω, κάθισα στο πιάνο όταν ήμουν πολύ μωρό. Μου άρεσε να πατάω τα πλήκτρα και να ακούω τους ήχους». Το βέβαιο είναι ότι μεγαλώνει σε ένα σπίτι γεμάτο νότες και μουσική παιδεία. Ο πατέρας του, άλλωστε, είναι καθηγητής και σολίστ του πιάνου.

Αγαπημένοι του συνθέτες είναι ο Μπαχ, ο Σοπέν, ο Μπετόβεν. Παρά το σχεδόν απίστευτο χάρισμά του, το «απόλυτο αυτί» όπως το αποκαλεί ο πατέρας του, στην καθημερινότητά του, σύμφωνα με τη μαρτυρία της μητέρας του, «κάνει όσα και τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας του, με τη διαφορά ότι μελετά λίγο παραπάνω πιάνο. Θα παίξει, θα τρέξει, θα γελάσει, θα πάει τη βόλτα του. Δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να θυσιάσουμε την παιδικότητά του». 

Info
Ακολουθήστε τον Στέλιο Κερασίδη: Facebook, Instagram, YouTube

Απολαύστε το νέο του κομμάτι:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

κεντρική φωτογραφία: Petros Papapetropoulos 

TAGS