Ο 7χρονος Στέλιος Κερασίδης που παίζει Μπαχ καλύτερα από μαθητές της ανωτέρας τάξης του Εθνικού Ωδείου και δίνει συναυλίες στο Carnagie Hall του Λονδίνου, εμπνεύστηκε από την εποχή που ζούμε και συνέθεσε ένα κομμάτι για την εξάπλωση του κορονοϊού σε όλο τον πλανήτη και για τις αλλαγές που αυτή έχει φέρει στην καθημερινότητα μας.

Ο ταλαντούχος Στέλιος μοιράστηκε στο YouTube ένα βίντο στο οποίο παρουσιάζει το «Βαλς της Απομόνωσης», αφιερωμένο στην εποχή κοινωνικής απομόνωσης που διανύουμε.

Μέσα σε μόλις μία εβδομάδα το κομμάτι του έχει πάνω από 40.000 κλικς στην μουσική πλατφόρμα του YouTube, εντυπωσιάζοντας το κοινό.

«Γειά σας. Είμαι ο Στέλιος. Ας είμαστε λίγο πιο υπομονετικοί και σύντομα θα κολυμπήσουμε ξανά στη θάλασσα» ακούγεται να λέει ο επτάχρονος πριν να πάρει θέση μπροστά από το πιάνο.

Όπως σημειώνεται στο άρθρο του Guardian που «ανακάλυψε» τον μικρό Έλληνα μουσικό «αυτή είναι η τρίτη σύνθεσή του και δημιουργήθηκε ειδικά "για όσους υποφέρουν και όσους απομονώνται από τον Covid-19».

Και οι δύο γονείς του Στέλιου είναι πιανίστες με το μικρό αγόρι να βρίσκεται για πρώτη φορά σε σκηνή σε ηλικία μόλις 3 ετών.

Δείτε το βίντεο.Το 2018 ερμήνευσε το Waltz in A Minor του Σοπέν στο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης και το 2019 εμφανίστηκε στο Royal Albert Hall του Λονδίνου παίζοντας με το διάσημο κόκκινο πιάνο του Έλτον Τζον.

Ο ίδιος λέει ότι ο αγαπημένος του πιανίστας είναι ο Καναδός Γκλεν Γκουλντ, ο οποίος είναι διάσημος για τις ερμηνείες του σε έργα του Μπαχ.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS