Στην Αυστραλία μαίνεται ένα δύσκολο καλοκαίρι. Οι υψηλές θερμοκρασίες και οι ισχυροί άνεμοι έχουν σαν αποτέλεσματα να ξεσπάσουν αμέτρητα πύρινα μέτωπα σε ολόκληρη την χώρα, τα οποία οι τοπικές αρχές αδυνατούν να θέσουν υπό έλεγχο. 

Δεκάδες άνθρωποι έχουν τραυματιστεί σοβαρά, ενώ αμέτρητα ζώα έχουν καεί ζωντανά εγκλωβισμένα στις φλόγες με την κυβέρνηση να προειδοποιεί πως η κατάσταση αναμένεται να χειροτερέψει το επόμενο διάστημα. 

Η πυροσβεστική κάνει έκκληση προς τους πολίτες να συμμετέχουν στις επχειρήσεις κατάσβεσης αλλά και διάσωσης των αβοήθητων ζώων όπως είναι τα κοάλα, τα οποία έχουν πληγεί πιο σοβαρά από κάθε άλλο είδος, πεθαίνοντας με βάναυσο τρόπο στις φωτιές. 

Ένα βίντεο μίας γυναίκας η οποία ορμάει στην εστία της πυρκαγιάς με το σουτιέν και γυαλιά ηλίου για να σώσει ένα μικρό κοάλα που έχει τυλιχθεί στις φλόγες και σφαδάζει από τον πόνο, κάνει εδώ και μερικές ώρες τον γύρο του κόσμου και συγκινεί για το αίσθημα αυτοθυσίας και γενναιότητας που το πλημμρίζει. 

Η γυναίκα βγάζει με συγκλονιστικό τρόπο το μικρό κοάλα από τη φωτιά, τουδίνει νερό και του βρέχει τα ποδαράκια για αν το ανακουφίσει από τα εγκαύματα. Το ζωάκι μεταφέρθηκε στη συνέχεια στο νοσοκομείο του Port Macquarie Koala και σύμφωνα με το CNN, εξακολουθεί να βρίσκεται σε «πολύ σοβαρή κατάσταση».  

Μόνο στην περιοχή Port Macquarie, στην ακτή της Νέας Νότιας Ουαλίας, οι ειδικοί φοβούνται πως πάνω από 350 κοάλα είναι νεκρά από την πυρκαγιά. 

Δες στο βίντεο την θεαματική διάσωση. 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS