Το σημάδι του Φρέντι Μέρκιουρι στην ιστορία της ροκ μουσικής ήταν και είναι ανεξίτηλο. Οι Queen δημιούργησαν μουσικούς ύμνους που αγαπήθηκαν παγκοσμίως για την καινοτομία τους και την ελευθερία που ενέπνευσαν. Εκατομμύρια δίσκοι τους πουλήθηκαν, φέροντας πάνω τους ένα λογότυπο που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει οικόσημα μεγάλων αριστοκρατικών οικογενειών.

Δεν θα εκπλαγεί κανείς ακούγοντας πως το logo τους φέρει την υπογραφή του ίδιου του Φρέντι, ωστόσο, η σημασία κάθε στοιχείου του συμπεριλαμβάνει όλα τα μέλη της μουσικής αυτής οικογένειας. Λίγο πριν την κυκλοφορία του πρώτου τους δίσκου, ο Μέρκιουρι δουλεύει πάνω στον σχεδιασμό του logo, και το αποτέλεσμα αποτελεί μία μείξη των πανεπιστημιακών του γνώσεων πάνω στην τέχνη αλλά και το πάθος του για την αστρολογία.

Λίγο πριν την κυκλοφορία του πρώτου τους δίσκου, ο Μέρκιουρι δουλεύει πάνω στον σχεδιασμό του logo, και το αποτέλεσμα αποτελεί μία μείξη των πανεπιστημιακών του γνώσεων πάνω στην τέχνη αλλά και το πάθος του για την αστρολογία.

Τα ζώα που κάνουν την εμφάνισή τους στο λογότυπο λοιπόν, συμβολίζουν τα ζώδια του κάθε μέλους αντίστοιχα. Τα δύο ανασηκωμένα λιοντάρια που ακουμπούν το περίτεχνο «Q» συμβολίζουν τα ζώδια του Τζον Ντίκον και του Ρότζερ Τέιλορ (Λέων), ενώ στην συνέχεια, το καβούρι πάει για τον Μπράιαν Μέι και το δικό του ζώδιο τον Καρκίνο. Τέλος, όντας ο ίδιος παρθένος στο ζώδιο, πρόσθεσε δύο νεράιδες. Όλα τους προστατεύονται από έναν τεράστιο φοίνικα, ο οποίος αναγεννιέται από τις στάχτες του.

 

Κεντρική Φωτογραφία: EPA/FILES UK AND IRELAND OUT

Ακολουθήστε το womantoc στο instagram

 

 

 

TAGS