Με το hashtag #WhereIsPengShuai πολλές προσωπικότητες του παγκόσμιου τένις, αλλά και δεκάδες χιλιάδες πολίτες σε όλον τον πλανήτη, εκφράζουν την ανησυχία τους για την Peng Shuai, την Κινέζα τενίστρια που είναι αγνοούμενη εδώ και λίγες μέρες. Μια απλή ερώτηση έχει απασχολήσει τον κόσμο του αθλητισμού, και όχι μόνο, τα τελευταία εικοσιτετράωρα: Πού είναι η Peng Shuai;

#WhereIsPengShuai: Πού είναι η Peng Shuai;

Η Κινέζα σταρ του τένις εξαφανίστηκε αυτόν τον μήνα και αφού κατηγόρησε έναν κορυφαίο Κινέζο ηγέτη για σεξουαλική επίθεση, προκαλώντας παγκόσμια ανησυχία για την ασφάλειά της. 

Αυτό το Σαββατοκύριακο, συντάκτης μιας εφημερίδας που ελέγχεται από το Κομμουνιστικό Κόμμα δημοσίευσε βίντεο που φαίνεται να δείχνει την Peng Shuai να τρώει σε ένα εστιατόριο και να παρακολουθεί μια εκδήλωση τένις στο Πεκίνο. Πολλοί, ωστόσο, παραμένουν δύσπιστοι ως προς την αξιοπιστία του βίντεο αυτού. Άλλωστε, η αυταρχική κυβέρνηση της Κίνας έχει μακρά ιστορία σκληρής μεταχείρισης ανθρώπων που απειλούν να υπονομεύσουν την εμπιστοσύνη του κοινού σε ανώτερους ηγέτες.

Kεντρική φωτογραφία: Twitter

Διαβάστε περισσότερα στο Shape.gr

TAGS