Στη Νέα Υόρκη τα μπαρ και τα night clubs ζητούν χαρτί εμβολιασμού, τα εστιατόρια λειτουργούν (περίπου) κανονικά, έχοντας βρει τις δικές τους πατέντες για να επιβιώσουν στην περίοδο της πανδημίας με θερμάστρες, ξύλινες σπιτάκια και σκηνές σε υπαίθριους χώρους, και τώρα το πρώτο μεγάλο, υπαίθριο μουσικό φεστιβάλ στη μετά-κορονοϊού εποχή βρίσκεται προ των πυλών.

Αφορμή τα γενέθλια ενός σπουδαίου και πολύ αγαπημένου καλλιτέχνη, αφού ο Μπομπ Ντίλαν κλείνει στις 24 Μαΐου τα 80 του χρόνια και το Spring Festival που διοργανώνεται στο Kaatsbaan Cultural Park της Νέας Υόρκης σκοπεύει να τον γιορτάσει με δόξα και τιμή.

Γι' αυτόν τον λόγο πολλοί καλλιτέχνες θα προσκληθούν προκειμένου να ερμηνεύσουν κομμάτια του σημαντικού τραγουδοποιού που άλλαξε για πάντα την πορεία της folk μουσικής, ανάμεσα τους και η Πάτι Σμιθ η οποία συνδέεται με τον Ντύλαν με φιλία χρόνων.

Βέβαια τα πράγματα δεν ήταν πάντοτε έτσι. Μόλις πέρισυ η Σμιθ είχε αποκαλύψει ότι παλαιότερα οι σχέσεις της με τον Ντύλαν δεν ήταν καθόλου καλές, καθώς όταν τον είχε συναντήσει στα παρασκήνια ενός λάιβ ήταν πολύ αγενής μαζί του.

«Είχε ρωτήσει "υπάρχει κανείς ποιητής εδώ πέρα;" Και του απάντησα "σιχαίνομαι την ποίηση". Φέρθηκα τόσο μα...α. Δεν ξέρω τι με έπιασε. Όπως την ταινία Sixteen Candles, όταν σου αρέσει ένα αγόρι αλλά δεν θέλεις να ξέρει ότι σου αρέσει».

Παρόλα αυτά, οι δυο τους τα βρήκαν στην πορεία και μάλιστα έχουν διατηρήσει μια μακροχρόνια φιλική σχέση με την Σμιθ να τον αντικαθιστά ακόμα και στην τελετή για το Βραβείο Νόμπελ το 2016, στην οποία ο διάσημος τραγουδιστής δεν παρευρέθηκε. 

H Πάτι Σμιθ τραγουδάει το υπέροχο «Α Ηard Rain's A Gonna Fall» στην τελικά απονομής του Βραβείου Νόμπελ το 2016.


Στο φεστιβάλ που θα γίνει στις 22 Μαΐου στη Νέα Υόρκη η Σμιθ θα ερμηνεύσει δικά της κομμάτια και θα απαγγείλει ποίησή της εκτός από διασκευές σε κλασικά κομμάτια του Ντύλαν.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Κεντρική φωτογραφία:
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

TAGS