ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Οι 7 καλύτερες ασκήσεις γιόγκα για υπέροχο και σφριγηλό στήθος. Ναι, γίνεται

Βάλτε λοιπόν ένα στρωματάκι στο πάτωμα, παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο και ξεκινήστε τις 7 ασκήσεις.

Οι 7 καλύτερες ασκήσεις γιόγκα για υπέροχο και σφριγηλό στήθος. Ναι, γίνεται

Το μέγεθος και το σχήμα του μαστού απασχολεί συχνά πολλές γυναίκες. Γι' αυτό και στη γιόγκα υπάρχουν ορισμένες στάσεις που μπορούν να βελτιώσουν το σχήμα των μαστών και παράλληλα να σε κάνουν να νιώθεις πιο δυνατή και υγιής. Εάν λοιπόν χρειάζεστε τόνωση, η γυμναστική είναι η καλύτερη μέθοδος για να ενεργοποιήσετε το σώμα σας.

Βάλτε λοιπόν ένα στρωματάκι στο πάτωμα, παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο και ξεκινήστε τις 7 ασκήσεις.

1. Η στάση του δέντρου

Η Vrikshasana ή Tree Pose πρόκειται για την αναπαράσταση ενός δέντρου. Η συγκεκριμένη άσκηση τεντώνει τους ιστούς στα πλάγια του στήθους και οδηγεί στην αύξηση του μεγέθους του. Επίσης, αυξάνει την ελαστικότητα των μυών και αυξάνει την αυτοπεποίθηση. Για να την εκτελέσετε, σταθείτε στο ένα σας πόδι και φέρτε το πέλμα σας στον αστράγαλο, την κνήμη ή το μηρό ανάλογα με την ευλυγισία σας. Μπορείτε να ακουμπήσετε το ένα σας χέρι σε τοίχο για ισορροπία. Όταν βρείτε την απόλυτη ισορροπία, σηκώστε τα χέρια σας.

2. Η στάση της κόμπρας

Η Bhujangasana ή στάση κόμπρα βοηθά στην ενίσχυση των κοιλιακών μυών και την βελτίωση της στάσης του σώματος. Ξαπλώστε με το στομάχι σας και εισπνεύστε βαθιά. Σηκώστε τον κορμό σας, διατηρώντας παράλληλα το κάτω μέρος του σώματος σας στο πάτωμα. Ισορροπήστε με τα χέρια και τα πόδια, ενώ τεντώνετε το κεφάλι σας για να κοιτάξετε προς τα πάνω. Εκπνεύστε αργά και επιστρέψτε στην αρχική θέση.

3. Η στάση του πολεμιστή

Η Virabhadrasana ή η στάση πολεμιστή σας βοηθάει να τεντώσετε τον θώρακα σας. Τοποθετήστε τα πόδια σας ανοιχτά, παράλληλα μεταξύ τους. Γυρίστε το αριστερό σας πόδι προς τα αριστερά σε γωνία 90 μοιρών και περιστρέψτε το δεξί σας πόδι προς τα μέσα. Εκπνεύστε και λυγίστε το αριστερό γόνατο. Κρατήστε το δεξί πόδι σας ευθεία, καθώς σηκώνετε τα χέρια σας σε ευθεία γραμμή με τους ώμους σας. Γυρίστε το κεφάλι σας προς τα αριστερά και κοιτάζετε τον καρπό σας.

4. Η στάση τρίγωνο

Η Trikonsana ή η στάση τρίγωνο, θα ενισχύσει τον θώρακα σας. Τοποθετήστε τα πόδια σας ανοιχτά. Στρίψτε το αριστερό πόδι σε μια γωνία 90 μοιρών και το δεξί πόδι 15 μοίρες. Αγγίξτε τον αριστερό αστράγαλο σας με το αριστερό χέρι σας, και τεντώστε το δεξί χέρι σας προς τα πάνω, ώστε τα χέρια σας να είναι σε ευθεία γραμμή. Κρατήστε τα γόνατά σας και τη σπονδυλική στήλη ίσια. Γυρίστε το πρόσωπό σας και κοιτάξτε τα δάχτυλά σας. Κάντε την άσκηση και από την άλλη μεριά.

5. Η στάση καμήλα

Η Ustrasana ή η στάση καμήλα αυξάνει τον όγκο των πνευμόνων και ενισχύει το θώρακα. Αυτή η στάση είναι επίσης αποτελεσματική για τους πόνους στην πλάτη. Καθίστε στα γόνατά σας και ενώστε τα πόδια σας. Σιγά σιγά λυγίστε προς τα πίσω και βάλτε τα χέρια σας στις φτέρνες. Στη συνέχεια, κάντε τόξο την πλάτη σας και τεντώστε τα πλευρά σας. Τραβήξτε το κεφάλι σας προς στο πάτωμα και κρατήστε την πόζα για 30 δευτερόλεπτα, πριν επιστρέψετε στην αρχική θέση.


6. Η στάση ρόδα

Chakrasana ή στάση ρόδα ανοίγει το θώρακα, τη σπονδυλική στήλη, το λαιμό και θεραπεύει πονοκεφάλους. Ξαπλώστε με την πλάτη στο πάτωμα, τοποθετήστε τα πόδια σας λίγο πιο ανοιχτά από την ευθεία των ώμων σου και κολλήστε τα στους γλουτούς. Βάλτε τα χέρια σας πίσω από το κεφάλι με τις παλάμες να ακουμπούν το πάτωμα και τα δάχτυλα να δείχνουν την πλάτη σας. Βγάλτε αέρα και σηκώστε το στήθος και τους γοφούς όσο πιο ψηλά. Προσπαθήστε να τεντώσετε τα χέρια σας.

7. Η στάση τόξο

Η Dhanurasana ή στάση τόξο τεντώνει τη σπονδυλική στήλη και διαμορφώνει το στήθος. Ξαπλώστε στο στομάχι σας και εκπνεύστε. Λυγίστε τα γόνατά σας πίσω προς το κεφάλι σας. Κρατήστε τους αστραγάλους σας με τα χέρια σας και εκπνεύστε. Στη συνέχεια, τραβήξτε τα πόδια και τα χέρια σας προς τα πάνω όσο μπορείτε. Οι γλουτοί και το στήθος σας θα πρέπει να είναι σηκωμένοι από το πάτωμα, και θα πρέπει να ισορροπήσετε στο στομάχι σας.

Δείτε το αναλυτικό βίντεο:

Read Next

03 Ιουν 2023

Αποτοξίνωση από το κρέας! Ενδεικτικό διαιτολόγιο 2 εβδομάδων

Η αποχή από αυτό για κάποιες περιόδους φαίνεται ότι έχει ευεργετικές δράσεις για τον οργανισμό.

03 Ιουν 2023

Η παράσταση "Φρίντα Κάλο, με σπασμένα φτερά" μάς στρέφει ξανά στο έργο της μεγάλης ζωγράφου

Παρακολουθήσαμε την παράσταση της θεατρικής ομάδας 2510, σε κείμενο και σκηνοθεσία Ανδρέα Ζαφείρη, και αναμεταδίδουμε τις εντυπώσεις μας για το έργο που φέρνει στη σκηνή τη μεγάλη Μεξικανή ζωγράφο.

Περισσότερα από

Life

02 Ιουν 2023

H ανακαίνιση διαμερίσματος στην ιστορική "Μπλε Πολυκατοικία" αποτελεί πρότυπο

Σε ένα από τα πιο εμβληματικά δείγματα του ελληνικού μοντερνισμού, τη Μπλε Πολυκατοικία, η αρχιτεκτονική ομάδα Cadu, δημιούργησε ένα υπέροχο διαμέρισμα τιμώντας την ιστορική και αρχιτεκτονική αξία του κτιρίου.

02 Ιουν 2023

Helmos Mountain Festival: Ποιο είναι το νέο μουσικό φεστιβάλ των Καλαβρύτων που έγινε sold out σε χρόνο ρεκόρ

Μιλήσαμε με τον διευθυντή του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων για το πρώτο, – από καιρό – sold out, "Helmos Mountain Festival", που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

31 Μαϊ 2023

#Her_Research 2023 του Σ.Ε.Γ.Ε: H πολύτιμη συνεισφορά των γυναικών στον τομέα της επιστήμης.

Η πρωτοβουλία #Her_Research του Σ.Ε.Γ.Ε., που έγινε θεσμός, επιβράβευσε τις καινοτόμες και εξαιρετικές προτάσεις των γυναικών ερευνητριών, αναγνωρίζοντας την πολύτιμη συνεισφορά τους στον τομέα της επιστήμης.

30 Μαϊ 2023

Το δράμα της μικρής Αλεξίας- Δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι, έμεινε ανάπηρη, ο δράστης αρνείται να πληρώσει παρά τις αποφάσεις των δικαστηρίων

Παρά τις αποφάσεις, ο δράστης του πυροβολισμού αρνείται να πληρώσει για την αποκατάσταση της μικρής Αλεξίας, η οποία τα τελευταία χρόνια είναι σε αναπηρικό καροτσάκι.

29 Μαϊ 2023

Εξελιγμένη ρινοπλαστική | Τι να γνωρίζεις για την επέμβαση

Η συνδυαστική διαφραγματορινοπλαστική εγγυάται υψηλό αισθητικό και λειτουργικό αποτέλεσμα χωρίς πόνο και επιπλοκές.

28 Μαϊ 2023

Είναι το αβοκάντο η "λύση" για υγιές έντερο;

Αέρια στο έντερο, φούσκωμα, διαταραχές στη λειτουργία του... Τα προβλήματα στο έντερο ταλαιπωρούν πολλούς από εμάς. Έρευνα βάζει στο μικροσκόπιο το αβοκάντο σε σχέση με την υγεία του πεπτικού.

27 Μαϊ 2023

8 ιδανικά σνακ για απώλεια βάρους (μπορείς να τρως όσο θέλεις)

Αυτά είναι τα πιο καλά σνακ που μπορούμε να απολαύσουμε χωρίς να σκεφτόμαστε θερμίδες, κιλά και υγεία.

25 Μαϊ 2023

Women On Top:Με στόχο την επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών

Η επιτυχημένη πρωτοβουλία Live A Legacy από τη Mastercard και το Women On Top με στόχο την επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών, εξελίσσεται και επιστρέφει για 5η χρονιά με νέα δομή και 3 μοναδικές εκδηλώσεις στην Αθήνα και, για πρώτη φορά, στη Θεσσαλονίκη!