«Μην τα παρατάς» λέγεται η αυτοβιογραφία της κορυφαίας Ελληνίδας μαραθωνοδρόμου, Μαρίας Πολύζου, η οποία αποφάσισε να εξομολογηθεί στο κοινό την προσωπική της ιστορία, προκειμένου να δώσει δύναμη σε ανθρώπους που πιθανότατα να βιώνουν αντίστοιχες καταστάσεις με αυτές που έχει βιώσει εκείνη.

«Ο πατέρας μου ήταν ένας πολύ άγριος άνθρωπος και στην όψη και στον χαρακτήρα. Τον τρέμαμε. Μας κακοποιούσε και εμένα με βίαζε από την ηλικία των 11 ετών. Εκείνα τα χρόνια δεν υπήρχε περίπτωση ένα παιδί να μπορέσει να μιλήσει. Το μόνο που υπήρχε ήταν η σφαλιάρα», λέει με ειλικρίνεια.

«Ο πατέρας μου ήταν ένας πολύ άγριος άνθρωπος και στην όψη και στον χαρακτήρα. Τον τρέμαμε. Μας κακοποιούσε και εμένα με βίαζε από την ηλικία των 11 ετών». 

«Άρχισα να τρέχω προφανώς για να ξεφύγω. Ο αθλητισμός με έσωσε» λέει για τη μεγάλη της αγάπη. Χαρακτηριστική είναι η εικόνα της στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα, να τρέχει στον μαραθώνιο κρατώντας την ελληνική σημαία. Ακόμα και τότε ωστόσο αντιμετώπισε πολλά προβλήματα με την Ομοσπονδία τα οποία όπως χαρακτηριστικά λέει «τα αναφέρω όλα στο βιβλίο με ονόματα».

Όσο για την άλλη μεγάλη μάχη που έδωσε, το 2019 με τον καρκίνο του μαστού, είπε: «Στον καρκίνο πας μόνο για να νικήσεις. Δεν πρέπει να υπάρχει τίποτα άλλο στο μυαλό σου».

Δείτε αναλυτικά το παρακάτω βίντεο:

Κεντρική φωτογραφία: NDP

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

 

 

TAGS