Η Ελληνίδα συνθέτρια Κωνσταντία Γουρζή τιμάται στο διεθνές μουσικό φεστιβάλ Grafenegg της Αυστρίας ως Composer in Residence 2020. Η τιμή είναι τεράστια για την συνθέτρια και μαέστο γιατί είναι η πρώτη φορά που αυτό το φεστιβάλ διεθνούς ακτινοβολίας αναθέτει την ευθύνη αυτής της θέσης σε γυναίκα και μάλιστα με μια σειρά από συναυλίες. Η Κωνσταντία Γουρζή είναι από τις Ελληνίδες εκείνες που μας τιμούν στο εξωτερικό και για τις οποίες έχουμε κάθε λόγο να αισθανόμαστε υπερήφανοι, αφού διαπρέπει εδώ και χρόνια στην μουσική σκηνή της Ευρώπης.


Το συνθετικό της έργο της Κωνσταντίας Γουρζή περιλαμβάνει μουσική για ορχήστρα, μουσική δωματίου, σόλο καθώς όπερα και κινηματογράφο. Η διακεκριμένη συνθέτρια και διευθύντρια ορχήστρας θα παρουσιάσει τη νέα της σύνθεση στην έναρξη της διοργάνωσης, καθώς και το κονσέρτο για τρομπέτα και ορχήστρα, και τα δύο αναθέσεις του φεστιβάλ Granefegg. Επιπλέον το κονσέρτο της για τρομπέτα και ορχήστρα, θα εκτελεστεί σε πρώτη παγκόσμια πρεμιέρα στις 22 Αυγούστου 2020, από την Tonkünstler Orchestra της Βιέννης, υπό τη μουσική διεύθυνση της ίδιας.


Ο θεσμός Composer in Residence έχει ως στόχο να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε σημαντικές προσωπικότητες της μουσικής να παρουσιάσουν νέα πρωτότυπα έργα στο κοινό. Έτσι, η διάκριση της Κωνσταντίας Γουρζή την συγκεκριμένη στιγμή, έρχεται να επιβραβεύσει την καλλιτεχνική της δραστηριότητα ως συνθέτρια και μαέστρος.   
 

Δείτε την Κωνσταντία Γουρζή επί το έργον


Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram 

TAGS