ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η κοτόσουπα αβγολέμονο της διαιτολόγου. Πλούσια σε γεύση και θρεπτικά στοιχεία, φτωχή σε θερμίδες

Η διαιτολόγος-διατροφολόγος Κάλλια Γιαννιτσοπούλου προτείνει μια συνταγή εύκολη και υγιεινή. Ό,τι πρέπει για να υποδεχτούμε τον χειμώνα.

Η κοτόσουπα αβγολέμονο της διαιτολόγου. Πλούσια σε γεύση και θρεπτικά στοιχεία, φτωχή σε θερμίδες

Θρεπτική, εύγευστη και υπέροχα υγιεινή – δοκίμασε τη συνταγή για κοτόσουπα από την Κάλλια Γιαννιτσοπούλου.

Κοτόσουπα αβγολέμονο

(350 θερμίδες ανά μερίδα)

Υλικά για 4 μερίδες:

700 γρ. κοτόπουλο

1 μεγάλο κρεμμύδι

1 καρότο

Μία πατάτα

3 κ.σ. ρύζι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι-πιπέρι

Για το αβγολέμονο:

2 ασπράδια αβγού

Χυμό από 2 λεμόνια

Εκτέλεση:

1. Βάλε όλο το κοτόπουλο σε μια κατσαρόλα και σκέπασέ το με νερό, τόσο που να το ξεπερνάει 2-3 εκατοστά. Πρόσθεσε ολόκληρο το κρεμμύδι, την πατάτα, το καρότο, αλάτι και πιπέρι. Βράσε το κοτόπουλο για 40 λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτεί. Αφαίρεσε το κοτόπουλο και τα λαχανικά από την κατσαρόλα. Φίλτραρε το ζουμί και βάλ’ το πάλι στην κατσαρόλα.

2. Βάλε το κρεμμύδι, την πατάτα, το καρότο και λίγο από το ζουμί στο μπλέντερ και χτύπα τα μέχρι να έρθουν σε μορφή πουρέ. Ρίξε στην κατσαρόλα με το ζωμό το ρύζι και λίγο ελαιόλαδο
και σιγόβρασε μέχρι να βράσει το ρύζι. Πρόσθεσε και τον πουρέ λαχανικών και ανακάτεψε.

3. Σε ένα πιάτο χτύπα καλά τα 2 αβγά με το χυμό λεμονιών και αβγόκοψε τη σούπα. Σέρβιρε ρίχνοντας κομμάτια κοτόπουλο μέσα στη σούπα ή ξεχωριστά.

Δες παρακάτω μια ακόμα εύκολη συνταγή για κοτόσουπα:

Πηγή: www.shape.gr

*Από την Κάλλια Γιαννιτσοπούλου, διαιτολόγο-διατροφολόγο MSc, MBA, SRD, μεταπτυχιακό στη διατροφή, Πανεπιστήμιο του Surrey, μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων, υπεύθυνη του επιστημονικού διαιτολογικού κέντρου «Σώμα Υγιές» (www.somaygies.gr).

Ακολούθησε το WomanToc στο Instagram

Photo by Anastasiia Vasileva on Unsplash

Read Next

21 Οκτ 2025

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.

21 Οκτ 2025

Στο Σταυρού του Νότου με την Ιουλία Καραπατάκη

Κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, η δημοφιλής ερμηνεύτρια επιστρέφει, τον Νοέμβριο, στην Κεντρική Σκηνή.

Περισσότερα από

Life

21 Οκτ 2025

Τα νέα πρόσωπα που θα εμφανιστούν στο "Euphoria"

Η δημοφιλής εφηβική σειρά του Σαμ Λέβινσον ενηλικώνεται για τον τρίτο κύκλο επεισοδίων της.

21 Οκτ 2025

Lorenzo Antinori, τι σημαίνει να 'τρέχεις' το κορυφαίο μπαρ του πλανήτη;

Μία κουβέντα με τον Ιταλό γευσιπλάστη, με αφορμή τον θρίαμβο του Bar Leone στα The World's 50 Best Bars 2025.

20 Οκτ 2025

"Δεν το ’χω σήμερα": Η μικρή επανάσταση της παρουσίας απέναντι στο άγχος και το "πρέπει"

Μάθε πώς να μένεις παρούσα με τα συναισθήματά σου και να απελευθερώνεσαι από την πίεση του "πρέπει".

20 Οκτ 2025

Φθινοπωρινό restart: Το fitness πρόγραμμα που κρατά την Άννα Βίσση πάντα σε φόρμα

Η Άννα Βίσση δείχνει πώς ξαναμπαίνεις σε φόρμα με ενέργεια και πειθαρχία

20 Οκτ 2025

Ο Juergen Teller ισχυρίζεται ότι είναι "φυσιολογικός άνθρωπος" αλλά οι φωτογραφίες του σίγουρα δεν είναι

Το Ίδρυμα Ωνάση μετέτρεψε ένα παλιό εργοστάσιο στο Ρέντη σε μια εντυπωσιακή κοιτίδα πολιτισμού και το επισκεφτήκαμε για να δούμε τη νέα έκθεση του εμβληματικού Γερμανού φωτογράφου.

20 Οκτ 2025

Τι νέο θα δούμε στους κινηματογράφους από αυτή την Πέμπτη

Ο Μπρους Σπρίνγκστιν, το ντεμπούτο του Χάρις Ντίκινσον και ένα αινιγματικό horror προσεχώς (από 23/10) στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

20 Οκτ 2025

LDL χοληστερόλη: Το "αρχαίο" ρόφημα που μπορεί να την καταπολεμήσει

Ένα αρχαίο ρόφημα μπορεί να γίνει σύμμαχός σου ενάντια στην υψηλή χοληστερίνη.

20 Οκτ 2025

Οι πιο ασυνήθιστοι θησαυροί του Λούβρου - εκτός από αυτούς που έκλεψαν

Μεταξύ των 30.000 έργων που εκτίθενται μέσα στο Λούβρο, κρύβονται πολλές θαυμαστές δημιουργίες που διαθέτουν τεράστια καλλιτεχνική, ιστορική και πολιτισμική αξία. Αλλά όχι μόνο.

20 Οκτ 2025

Ένα εστιατόριο-έκπληξη στο Γαλάτσι: Ο Μιχάλης Μερζένης υπογράφει το μενού στο 'Elea'

Ο "Άσωτος" σεφ επιμελείται μια πρόταση γεύσης με πιάτα όπου τίποτα δεν είναι περιττό αλλά ούτε και τυχαίο, σε ένα σχετικά φρέσκο και ενδιαφέρον μέρος της πόλης.