Αναμφίβολα, το ολυμπιακό μετάλλιο είναι πρωταρχικό μέλημα των αθλητών και σίγουρα σπουδαίας σημασίας, ωστόσο οι ανθοδέσμες που απονέμονται στους φετινούς ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο, ίσως να αξίζουν λίγο παραπάνω την προσοχή του κόσμου. Και αυτό γιατί, τα όμορφα ηλιοτρόπια καθώς και τα υπόλοιπα άνθη κρύβουν μια ιστορία πόνου αλλά και ελπίδας για τους Ιάπωνες. Συγκεκριμένα, τα λουλούδια που απαρτίζουν τις ανθοδέσμες που κρατούν περήφανα οι συμμετέχοντες πάνω στο βάθρο, έχουν καλλιεργηθεί στις τρεις επαρχίες της Ιαπωνίας που επλήγησαν σε μεγάλο βαθμό το 2011. Ο ισχυρός σεισμός που σημειώθηκε στις 11 Μαρτίου εκείνου του έτους, μαζί με το φονικό τσουνάμι και το ακόλουθο πυρηνικό ατύχημα, κατέστρεψαν ολοσχερώς τα χωριά, Φουκουσίμα, Ιγουάτε και Μιγιάγκι, στερώντας την ζωή σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους.

Συγκεκριμένα, τα λουλούδια που απαρτίζουν τις ανθοδέσμες που κρατούν περήφανα οι συμμετέχοντες πάνω στο βάθρο, έχουν καλλιεργηθεί στις τρεις επαρχίες της Ιαπωνίας που επλήγησαν σε μεγάλο βαθμό το 2011.

Οι πληγωμένες πια αυτές περιοχές φαίνεται πως προσπάθησαν να ξαναγεννηθούν μέσα απο τα χαλάσματα τους, διοργανώνοντας έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό στην Φουκουσίμα, υπεύθυνο για την καλλιέργεια των λουλουδιών που θα προωθούνται στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Μάλιστα, στην επαρχία Μιγιάγκι, γονείς των θυμάτων φύτεψαν ηλιοτρόπια σε ψηλούς λόφους, όπου είχαν προσπαθήσει να διασωθούν τα παιδιά τους, όταν ξέσπασε το τσουνάμι.

Μάλιστα στην επαρχία Μιγιάγκι, γονείς των θυμάτων φύτεψαν ηλιοτρόπια σε ψηλούς λόφους, όπου είχαν προσπαθήσει να διασωθούν τα παιδιά τους, όταν ξέσπασε το τσουνάμι.

Τα ηλιοτρόπια αυτά, μαζί με τα υπόλοιπα άνθη αποτελούν ένα μήνυμα αισιοδοξίας απο τους ανθρώπους αυτούς, οι οποίοι δέκα χρόνια μετά τη μέρα που τους σημάδεψε την ζωή, συνεχίζουν να αγωνίζονται.

Κεντρική φωτογραφία: EPA/HOW HWEE YOUNG

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS