ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η εξάρτηση του Εμανουέλ Μακρόν από τη Μπριζίτ

Είναι η γυναίκα πίσω από τον πρόεδρο. Εκείνη που με τον δυναμισμό της έσπασε τα στερεότυπα και έγινε η αληθινή σύμβουλος του πιο δυνατού άντρα της Γαλλίας!

Η εξάρτηση του Εμανουέλ Μακρόν από τη Μπριζίτ

Στις 2 τα ξημερώματα, ο Εμανουέλ Μακρόν αποσύρεται στα ιδιαίτερα διαμερίσματά του στο Μέγαρο των Ηλυσίων για μια τελική ανασκόπηση της ημέρας του με την πλησιέστερη σύμβουλό του: τη σύζυγό του Μπριζίτ. Η νυχτερινή ρουτίνα, που απεικονίζει την εξάρτηση του Προέδρου από την Πρώτη Κυρία, αποκαλύφθηκε από μία δημοσιογράφο της οποίας η φιλία με το ζευγάρι την ενέπνευσε να γράψει ένα βιβλίο για τη σχέση τους.

Το βιβλίο, το οποίο κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 2021 έχει τίτλο Tant Qu’on est Tous les Deux (Αρκεί να είμαστε οι δυο μας) και είναι πολύ αποκαλυπτικό, μια που η Gael Tchakaloff ήταν επί πέντε χρόνια φίλη της Πρώτης Κυρίας της Γαλλίας.

Η συγγραφέας είχε πρόσβαση στο σπίτι των Μακρόν από το 2016, πριν εκείνος γίνει πρόεδρος και στη συνέχεια μετακομίσει στο Μέγαρο των Ηλυσίων. Σε συνέντευξή της στην «Telegraph», η συγγραφέας χαρακτηρίζει τη σχέση Μπριζίτ και Εμανουέλ ως «ρομαντική, τρυφερή, αλλά ταυτόχρονα και εγκεφαλική. Είναι και οι δύο τρομερά έξυπνοι και συνδέονται σε πολλά επίπεδα», σημειώνει.

Μάλιστα, κάποιες φορές, σύμφωνα με συμβούλους του, που επικαλείται η συγγραφέας, ο Μακρόν αλλάζει αποφάσεις που πήρε σε συναντήσεις του με υπουργούς ή άλλους αξιωματούχους, αφού μιλήσει με την Μπριζίτ. Είναι σαν να πρέπει να περάσουν όλα από την Μπριζίτ!

Το βιβλίο ρίχνει φως στην δυναμική της σχέσης του Γάλλου προέδρου με την κατά 24 χρόνια μεγαλύτερή του Μπριζίτ, την οποία ερωτεύθηκε όταν ήταν μαθητής της σε καθολικό σχολείο στη βόρεια Γαλλία, σε ηλικία 15 ετών.

Είναι η Μπριζίτ Μακρόν η σύμβουλος που ακούει περισσότερο ο πρόεδρος;

Σύμφωνα με τη συγγραφέα ο γάλλος πρόεδρος δεν μπορεί να περάσει πολλή ώρα χωρίς να μιλήσει στη σύζυγό του, είτε από κοντά είτε στο τηλέφωνο και ότι την συμβουλεύεται συνέχεια για όλες του τις αποφάσεις, μερικές φορές προκαλώντας την δυσαρέσκεια των συμβούλων του. Κάποιες φορές, σύμφωνα με συμβούλους του, ο Μακρόν αλλάζει αποφάσεις που πήρε σε συναντήσεις του με υπουργούς ή άλλους αξιωματούχους, αφού μιλήσει με την Μπριζίτ. Είναι σαν να πρέπει να περάσουν όλα από την Μακρόν.

Ο Μακρόν βασίζεται πολύ στην σοφία της Μπριζίτ, την καθοδήγηση και τις συμβουλές της στοιχεία που τον βοήθησαν να γίνει πρόεδρος το 2017, ενώ ήταν σχετικά άγνωστος στο ευρύ κοινό. Στις κακόβουλες φήμες που κυκλοφορούν ότι ο Μακρόν είναι γκέι και ο γάμος τους είναι απλά βιτρίνα, η συγγραφέας απαντά κατηγορηματικά «όχι», τονίζοντας ότι το ζευγάρι είναι πολύ αγαπημένο και το δέσιμό τους είναι εμφανές στους τρίτους γιατί είναι πολύ τρυφεροί μεταξύ τους, όπου κι αν βρίσκονται. Σύμφωνα όμως με τη συγγραφέα, ο Μακρόν θα ήταν χαμένος χωρίς την Μπριζίτ στο πλάι του. «Αυτό που ήθελα να επικοινωνήσω είναι ότι μιλούν συνέχεια, μέρα και νύχτα. Το γραφείο της είναι στο ισόγειο του Μεγάρου των Ηλυσίων και το δικό του στον πρώτο όροφο. Συναντιούνται συνέχεια στα γραφεία ή τους διαδρόμους, ενώ αν λείπουν σε ταξίδι, ο Μακρόν της τηλεφωνεί όλη την ώρα», λέει η Τσακαλόφ στην Telegraph. Και όταν δεν μπορεί να την βρει στο τηλέφωνο, ανησυχεί. «Μοιράζονται το πρόγραμμά τους, οπότε ξέρουν πού βρίσκονται ανά πάσα στιγμή. Είναι πεπεισμένοι ότι το να είσαι ζευγάρι, ενδυναμώνει την ατομικότητά τους», προσθέτει η συγγραφέας. Η επιρροή της Μπριζίτ στον Εμανουέλ είναι γνωστή και για αυτό κάποιοι έχουν προσπαθήσει να φτάσουν στον πρόεδρο μέσω της συζύγου του, αλλά δεν είναι τόσο εύκολο, λέει.

Αν η Μπριζίτ είναι μία έντονη μητρική φιγούρα στη ζωή του γάλλου προέδρου, τότε τι ρόλο παίζει η μητέρα του; Επιχειρώντας να δώσει απαντήσεις, η Τσακαλόφ ξεκινά το βιβλίο της με μία σπάνια εξομολόγηση της Φρανσουά Νοζές, μητέρας του Μακρόν, η οποία είναι γιατρός. Μαθαίνουμε έτσι, ότι λατρεύει τον γιο της και ότι διατηρεί μία πολύ στενή σχέση με την Μπριζίτ, παρά τα προβλήματα ανάμεσα στις δύο γυναίκες όταν ο γιος της ήταν μαθητής. «Για μένα η Μπριζίτ δεν είναι μια νύφη. Είναι μια φίλη όπως καμία άλλη. Εχουμε τις ίδιες ιδέες, τις ίδιες προτεραιότητες, λέμε η μια στην άλλη τα πάντα», λέει χαρακτηριστικά.

Εχθές είδαμε τον Εμανουέλ για άλλη μια φορά να περπατούν χέρι-χέρει προς τις κάλπες με την Μπριζίτ. Η 68χρονη σύζυγός του στάθηκε για άλλη μια φορά πλάι του στις κάλπες της αναμέτρησης-θρίλερ.

Στη συνέχεια και εν αναμονή των αποτελεσμάτων, το ζευγάρι περπάτησε στην παραλία, στην περιοχή Λε Τουκέ, στη βόρεια Γαλλία όπου και ψήφισε.

Read Next

17 Απρ 2024

Δημήτρης Μητροπάνος: Γνώρισε τον εξόριστο πατέρα του όταν ήταν 29 χρόνων. Οι αποβολές από τα σχολεία και η πατρική σχέση με τον Ζαμπέτα

Ήταν17 Απριλίου όταν ο Δημήτρης Μητροπάνος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πνευμονικό οίδημα και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 64 ετών.

17 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης:"Σημασία έχουν αυτά που δεν ζήσαμε. Οι έρωτες οι ανεκπλήρωτοι, όλα τα "σ' αγαπώ" που τσιγκουνευτήκαμε"

Τον κατέκριναν, τον χλεύασαν σε μεγάλο βαθμό, τον παρώδησαν και πολλοί προσπάθησαν να αποδείξουν πως όσα έγραφε "δεν συνιστούσαν ποίηση". Έκαναν τεράστιο λάθος.

Περισσότερα από

Stories

16 Απρ 2024

Η Δούκισσα Νομικού 17 χρόνια πριν: Όταν η όμορφη φοιτήτρια της ΑΣΟΕΕ κέρδιζε το στέμμα

Τότε ήταν ένα γλυκό κοριτσάκι, φοιτήτρια ακόμα στην ΑΣΟΕΕ. Με δυσκολία κοιτούσε την κάμερα.

16 Απρ 2024

Τσάρλι Τσάπλιν:"Δεν είμαι ακριβώς ερωτευμένος μαζί της, αλλά εκείνη είναι απόλυτα ερωτευμένη μαζί μου"

Η μεγάλη αδυναμία του Τσάρλι Τσάπλιν στις ανήλικες γυναίκες. Ο Τσαρλς Σπένσερ "Τσάρλι" Τσάπλιν (Charles Spencer "Charlie" Chaplin) γεννήθηκε στις 16 Απριλίου 1889 στο Λονδίνο από γονείς θεατρίνους.

16 Απρ 2024

Κριστόφ: Ο τραγουδιστής του πρώτου μου μπλουζ

Ήυαν ο ερμηνευτής που "χόρεψε" μαζί του κάθε ερωτευμένο ζευγάρι. "Οh! Mon Amour"

15 Απρ 2024

Ζαν Πολ Σαρτρ: "Αν έγινα φιλόσοφος, αν επεδίωξα τόσο επίμονα τη φήμη, όλα έγιναν βασικά για να μπορώ να ρίχνω γυναίκες"

Ο μπουρζουά φιλόσοφος που περιφρόνησε τους μπουρζουάδες και το βραβείο Νόμπελ πέθανε σαν σήμερα.

15 Απρ 2024

Γιάννης Φέρτης: Η φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση από τον γάμο τους

Η σπάνια αδημοσίευτη φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση.

15 Απρ 2024

Γιάνης Φέρτης-Ξένια Καλογεροπούλου : Ο γάμος στο γραφικό εκκλησάκι 60 χρόνια πριν

Σπάνιες φωτογραφίες από τον γάμο του Φέρτη με την Καλογεροπούλου 60 χρόνια πριν!

15 Απρ 2024

Το ζευγάρι που επέλεξε να πεθάνει μαζί: Η αληθινή ιστορία αγάπης του Τιτανικού

"Παιδί μου πες στη μητέρα σου ότι την αγαπώ". Μια τραγική ιστορία αγάπης,πριν το ναυάγιο του θρυλικού κρουαζιερόπλοιου που βυθίστηκε στις 15 Απριλίου 1912, κατά τη διάρκεια του παρθενικού του ταξιδιού.

14 Απρ 2024

Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος 26 ετών στην πρώτη του θεατρική εμφάνιση

"Όταν η μητέρα του αντιλαμβάνεται την αλήθεια, δηλώνει στον νεαρό Διονύση ότι θα τον αποκληρώσει". Σαράντα χρόνια χωρίς τον σπουδαίο ηθοποιό.

14 Απρ 2024

Σιμόν ντε Μποβουάρ: Η γυναίκα που κατάργησε το μύθο του "αιώνιου θηλυκού"

Η ιέρεια του φεμινισμού άλλαξε ριζικά τον τρόπο που οι κοινωνίες αντιλαμβάνονται το "Δεύτερο Φύλο", πέθανε στις 14 Απριλίου του 1986 και θάφτηκε δίπλα στον Σαρτρ στον άντρα που έδωσε ανυστερόβουλα την ύπαρξή της.