Είναι διάσημος όχι μόνο για τις μαγειρικές του ικανότητες, αλλά και για τον οξύθυμο χαρακτήρα του. Είναι ο Έκτορας Μποτρίνι της Μεγάλης Βρετανίας, και αν κρίνουμε από την επιτυχία του, μάλλον φωνάζει περισσότερο από τον δικό μας φωνακλά μάγειρα. Ο λόγος βέβαια για τον Γκόρντον Ράμσεϊ, ο οποίος εκτός από σεφ είναι και ένα άκρως πετυχημένο τηλεοπτικό πρόσωπο.
"Gordon, Gino & Fred Go Greek" ονομαζόταν τότε η εκπομπή του Ράμσει, ο οποίος μαζί με άλλους δύο μάγειρες τον Τζίνο και τον Φρεντ, εξερευνούσαν την ελληνική κουζίνα. Πρώτος σταθμός η μαγευτική Σαντορίνη και φυσικά η αγαπημένη μεσογειακή κουζίνα του νησιού. Εντυπωσιασμένος από την κάπαρη, ο Γκόρντον θέλησε να φτιάξει μία σως για να συνοδεύσει ένα πιάτο με καλαμάρι. Δοκιμαστής της συνταγής μία Ελληνίδα γιαγιά ή yiayia αν προτιμάτε η οποία έσπευσε να δοκιμάσει το πιάτο.
Εντυπωσιασμένος από την κάπαρη, ο Γκόρντον θέλησε να φτιάξει μία σως για να συνοδεύσει ένα πιάτο με καλαμάρι. Δοκιμαστής της συνταγής μία Ελληνίδα γιαγιά ή yiayia αν προτιμάτε η οποία έσπευσε να δοκιμάσει το πιάτο.
"Δεν της άρεσε, δεν ξέρει τι να πει", είπε ο Τζίνο στον Γκόρντον ο οποίος είχε μείνει με το στόμα ανοιχτό. "Έχεις βάλει πολύ αλάτι", ήταν το σχόλιο της Σαντορινιάς γιαγιάς, με τους μάγειρες να ξεσπούν σε γέλια. "Μάλλον η κάπαρη είναι πιο αλμυρή από όσο πίστευα", είπε ο διάσημος σεφ.