Το τυρί κρέμα είναι ένα αρκετά δημοφιλή συστατικό στη μαγειρική καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε αλμυρές, όσο και γλυκές συνταγές. Είναι μαλακό, κρεμώδες και αλείφεται εύκολα πάνω σε κράκερ, στο τοστ ή τα λαχανικά, προσθέτοντας έξτρα γεύση στο φαγητό. Παρόλο που ανήκει στην κατηγορία των γαλακτοκομικών είναι το ίδιο υγιεινό με τα υπόλοιπα τυριά ή το γιαούρτι;
Πώς παρασκευάζεται
To εν λόγω τυρί παρασκευάζεται κυρίως με τον συνδυασμό δύο βασικών υλικών: κρέμα γάλακτος και γάλα. Η υψηλή περιεκτικότητα σε κρέμα γάλακτος (πάνω από το 35% του τελικού προϊόντος) καθιστά αυτόματα το τυρί κρέμα σε μια πλούσια λιπαρή τροφή.
Διαβάστε περισσότερα στο shape.gr
Κεντρική φωτογραφία: iStock