ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

To Live A Legacy από τη Mastercard και το Women On Top δίνει ώθηση στη γυναικεία ενδυνάμωση για 6η χρονιά

Η πρωτοβουλία-θεσμός από τη Mastercard και το Women On Top για την επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών εμπλουτίζεται και επεκτείνεται.

Mastercard_Live A Legacy

Live a Legacy Mentoring Days επιστρέφουν με δύο προγραμματισμένες εκδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η επιτυχημένη πρωτοβουλία Live A Legacy από τη Mastercard και το Women On Top εμπλουτίζεται με νέες δράσεις και επιστρέφει για να υποστηρίξει ακόμα περισσότερες γυναίκες να επιτύχουν τους επαγγελματικούς τους στόχους. Μέσα από τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν για 6η χρονιά στην Αθήνα και 2η χρονιά στη Θεσσαλονίκη, γυναίκες όλων των ηλικιών θα έχουν τη δυνατότητα να οραματιστούν την καριέρα των ονείρων τους.

Το Live A Legacy της Mastercard και του Women On Top έχει εξελιχθεί ως μια εκδήλωση-ορόσημο για τη γυναικεία ενδυνάμωση, συγκεντρώνοντας ομιλήτριες και ομιλητές από διάφορους κλάδους, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Μέσα από ομιλίες και συζητήσεις που πραγματοποιούνται, το ζήτημα της γυναικείας ενδυνάμωσης στον εργασιακό χώρο προσεγγίζεται ολιστικά, συμβάλλοντας ενεργά και ουσιαστικά στην υποστήριξη των γυναικών στον επαγγελματικό στίβο.

Με κεντρική θεματική το "Threads of success”, στο φετινό Live A Legacy, που θα πραγματοποιηθεί στο Ωδείο Αθηνών το Σάββατο 18 Μαΐου 2024, καταξιωμένες ομιλήτριες και ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό μοιράζονται τις δικές τους ιστορίες επιτυχίας. Μέσω βιωματικών ομιλιών και θεματικών συζητήσεων, οι καλεσμένες/οι θα αναδείξουν τις δυσκολίες και τις επιτυχίες τους στους τομείς της τεχνολογίας, των επιστημών και της επιχειρηματικότητας. Έχοντας στο επίκεντρο τη γυναικεία ενδυνάμωση, οι κεντρικοί παρουσιαστές της εκδήλωσης, Λυδία Παπαϊωάννου και Γιώργος Καπουτζίδης, θα συνδέσουν τις ιστορίες των ομιλητ(ρι)ών σε μια ολοήμερη εκδήλωση που στόχο έχει να εμπνεύσει και να κινητοποιήσει τις γυναίκες και τα νέα κορίτσια για να ξεκινήσουν δυναμικά το επαγγελματικό τους ταξίδι.

Επιπλέον, μετά την ευρεία αποδοχή και επιτυχία της περσινής χρονιάς, η Mastercard και το Women On Top υλοποιούν και φέτος τα Live A Legacy Mentoring Days, δύο ξεχωριστές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 19 Μαΐου στην Αθήνα στον πολυχώρο ATRAKTOS και το Σάββατο 25 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη στο χώρο του MonΑsty Hotel. Τα mentoring days έχουν στόχο να εμπνεύσουν και να εφοδιάσουν τις συμμετέχουσες με τα κατάλληλα εργαλεία για να αναγνωρίσουν τις αξίες τους, να θέσουν τους εργασιακούς τους στόχους, και να κάνουν το επαγγελματικό τους όραμα πραγματικότητα. Μέσα από την καθοδήγηση των ειδικών στην επαγγελματική ενδυνάμωση γυναικών του δικτύου μεντόρων του Women On Top, οι γυναίκες που θα λάβουν μέρος στις δύο εκδηλώσεις, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν fireside chats, να διευρύνουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους μέσα από mentoring sessions, αλλά και να συμμετάσχουν ενεργά σε διαδραστικά workshops για άμεση πρακτική εξάσκηση.

Τέλος, στo πλαίσιo των δράσεων του Live A Legacy, η Mastercard προσφέρει και φέτος την ευκαιρία σε όσες το επιθυμούν να κάνουν ένα δυναμικό ξεκίνημα στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία μέσω των διαθέσιμων θέσεων έμμισθης πρακτικής άσκησης, που προσφέρονται από τη Mastercard, και τις εταιρείες που ανήκουν στο ευρύ δίκτυο συνεργατών της.

Επισκεφθείτε την πλατφόρμα του Live a Legacy κάντε την εγγραφή σας δωρεάν και εξασφαλίστε έγκαιρα τη συμμετοχή σας σε όλες τις διαθέσιμες δράσεις για φέτος!

Η Λουκία Χωραφά, Head of Marketing & Communications της Mastercard, για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα δήλωσε σχετικά: "Η γυναικεία ενδυνάμωση στο εργασιακό περιβάλλον αποτελεί για τη Mastercard βασικό στρατηγικό πυλώνα, στον οποίο επενδύουμε κάθε χρόνο, καθώς είναι η κινητήρια δύναμη για μια πιο δίκαιη κοινωνία, ενώ παράλληλα συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη. Η πρωτοβουλία Live a Legacy κλείνει φέτος 6 χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων εξελίσσουμε και εμπλουτίζουμε τις δράσεις που την απαρτίζουν, προσφέροντας ολοένα και περισσότερες ευκαιρίες σε κάθε γυναίκα, σε όποιο επαγγελματικό στάδιο και αν βρίσκεται, με στόχο την ενδυνάμωση, εξέλιξη και ισότητα στον επαγγελματικό χώρο."

Η Πηνελόπη Θεοδωρακάκου, συνιδρύτρια του Women On Top, ανέφερε πως: "Η έμπνευση, η ανάπτυξη και η δικτύωση είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τη γυναικεία ενδυνάμωση και αυτό ακριβώς είναι το Live a Legacy. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς, ως Women On Top, που επιστρέφουμε για 6η συνεχόμενη χρονια, σε συνεργασία με την Mastercard, για να ακούσουμε σπουδαίες ομιλήτριες και ομιλητές να μοιράζονται μαζί μας τις εμπειρίες, τις προκλήσεις και τις γνώσεις τους απλόχερα και ουσιαστικά. Στο Live a Legacy μπορεί να έρθεις μόνη σου, αλλά σίγουρα θα φύγεις ως μέλος μιας σπουδαίας κοινότητας!"

Σημειώνεται ότι οι χώροι είναι πλήρως προσβάσιμοι σε ΑμεΑ, ενώ η είσοδος στις εκδηλώσεις θα είναι δωρεάν και δυνατή μόνο κατόπιν εγγραφής.

Η εκδήλωση του Live a Legacy 2024 θα πραγματοποιηθεί στο Ωδείο Αθηνών στις 18 Μαΐου

Σχετικά με τη Mastercard

Η Mastercard (NYSE: MA), www.mastercard.com, είναι μια εταιρεία τεχνολογίας που δραστηριοποιείται στο χώρο των πληρωμών. Αποστολή μας είναι η ενδυνάμωση και διασύνδεση της παγκόσμιας ψηφιακής οικονομίας, χωρίς αποκλεισμούς, προς όφελος όλων, με μεθόδους που κάνουν τις καθημερινές εμπορικές συναλλαγές πιο ασφαλείς, εύκολες και προσβάσιμες. Χρησιμοποιώντας ασφαλή δεδομένα και δίκτυα, λειτουργώντας με συνεργασίες και πάθος, τα προϊόντα και οι λύσεις μας υποστηρίζουν τους ιδιώτες, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, τις κυβερνήσεις και τις επιχειρήσεις, στοχεύοντας στην μέγιστη αξιοποίηση της δυναμικής τους. Το ήθος μας, διαμορφώνει την κουλτούρα μας καθώς και όλες τις δράσεις που πραγματοποιούμε εντός και εκτός της εταιρείας, με στόχο τη δημιουργία ενός εργασιακού περιβάλλοντος που διέπεται από σεβασμό και αλληλοεκτίμηση. Μέσα από τη λειτουργία ενός δικτύου επεξεργασίας συναλλαγών σε περισσότερες από 210 χώρες και γεωγραφικές περιοχές, δημιουργούμε έναν βιώσιμο κόσμο, που προσφέρει σε όλους τους καταναλωτές δυνατότητες ανεκτίμητης αξίας.

Σχετικά με το Women On Top

Το Women On Top είναι ένας οργανισμός με στόχο την επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών και την ισότητα στην εργασία. Από το 2012 έχει δημιουργήσει και παρακολουθήσει πάνω από 1.600 συνεργασίες mentoring προς όφελος άνεργων γυναικών, γυναικών που θέλουν να αλλάξουν επαγγελματική κατεύθυνση ή που θέλουν να εξελιχθούν μέσα σε ανδροκρατούμενα επαγγέλματα, γυναικών που θέλουν να επιχειρήσουν κ.ά., και έχει εκπαιδεύσει πάνω από 4.200 άνεργες, μισθωτές και αυτοαπασχολούμενες γυναίκες σε σεμινάρια επαγγελματικής ανάπτυξης, προσφέροντας ταυτόχρονα και δημιουργική απασχόληση στα παιδιά όσων από αυτές είναι μητέρες. Παράλληλα, έχει συνεργαστεί με πάνω από 300 εταιρείες και έχει προσφέρει εκπαίδευση, συμβουλευτική και υπηρεσίες διαχείρισης έργου σε πάνω από 11.500 εργαζόμενους/ες και στελέχη, με στόχο την ένταξη της οπτικής του φύλου στη λειτουργία, τη στρατηγική, τις πολιτικές και τις πρακτικές όσο το δυνατόν περισσότερων επιχειρήσεων και οργανισμών στην Ελλάδα και έξω από αυτήν.

Τέλος, έχει αναπτύξει μία ευρεία πλατφόρμα επικοινωνίας και παραγωγής περιεχομένου (έρευνες, άρθρα, podcasts, εκδηλώσεις κ.ά,), με στόχο το χτίσιμο δυναμικών κοινοτήτων γύρω από το στόχο της έμφυλης ισότητας, την προώθηση θετικών και ισχυρών γυναικείων προτύπων, αλλά και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού και των δομών λήψης αποφάσεων για τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν, ακόμα και σήμερα, οι γυναίκες στην ισότιμη συμμετοχή τους στη δημόσια ζωή, αλλά και τους τρόπους εξάλειψης των εμποδίων αυτών.

Read Next

28 Μαϊ 2024

Kastri Gardens @ Domotel Kastri Contemporary Hotel

All Day Café Bar Restaurant στον μοναδικό καταπράσινο κήπο φυσικής ομορφιάς,στα βόρεια προάστια

27 Μαϊ 2024

"Posidonia Oceanica: Do Not Disturb":Το πρόγραμμα που διαφυλάσσει έναν ανεκτίμητο ελληνικό υποθαλάσσιο θησαυρό

Το "Posidonia Oceanica: Do Not Disturb", είναι ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και δράσης σχετικά με την προστασία των Λιβαδιών Ποσειδωνίας.

Περισσότερα από

Life

22 Μαϊ 2024

Summer In The City | Ραντεβού στο Athénée για dinner και Paloma cocktails με Patrón super premium τεκίλα

Το Athénée κήρυξε την έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν με μία βραδιά με φίλους, καλή διάθεση, summer vibes και μοναδικά Patrón Palomas.

20 Μαϊ 2024

Τελικά, να βάλουμε κολλαγόνο στον καφέ;

Θέλεις να πάρεις περισσότερο κολλαγόνο; Το μυστικό είναι να εκμεταλλευτείς τον πρωινό καφέ.

20 Μαϊ 2024

Αντίστροφη μέτρηση για το Athens Comedy Festival 2024: Έρχεται η... τετραήμερη γιορτή γέλιου

To μεγαλύτερο φεστιβάλ κωμωδίας επιστρέφει σε 2 εβδομάδες με πάνω από 30 παραστάσεις και 80 κωμικούς και guests

18 Μαϊ 2024

Τι είναι ο παρβοϊός και ποια είναι τα συμπτώματα;

Ποια είναι τα συμπτώματα της "πέμπτης νόσου" που κόστισε τη ζωή ενός παιδιού 3,5 ετών.

17 Μαϊ 2024

Favela x Strofilia: Μία fashion συνεργασία για λεπτά γούστα

Μόδα και κρασί. Δυο αδιαμφισβήτητες απολαύσεις.

17 Μαϊ 2024

HUAWEI Pura 70 Pro: Ο βασιλιάς της φωτογραφίας έφτασε στην Ελλάδα

Και ανακοινώνει την έναρξη των προπαραγγελιών του νέου εκπληκτικού smartphone.

17 Μαϊ 2024

To φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος υπερήφανος χορηγός του ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου της Ελλάδας 2024

Ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος της Ελλάδας 2024 θα ξεκινήσει από τη Θεσσαλονίκη και θα καταλήξει στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο.

17 Μαϊ 2024

Ανακάλυψε το δικό σου Hobby στις φετινές διακοπές

Mαθήματα μαγειρικής, τοξοβολία, αστροτουρισμός, πεζοπορία, καταδύσεις και ό,τι μπορείς να ονειρευτείς.

17 Μαϊ 2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (9-15/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.