ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

To Live A Legacy από τη Mastercard και το Women On Top δίνει ώθηση στη γυναικεία ενδυνάμωση για 6η χρονιά

Η πρωτοβουλία-θεσμός από τη Mastercard και το Women On Top για την επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών εμπλουτίζεται και επεκτείνεται.

Mastercard_Live A Legacy

Live a Legacy Mentoring Days επιστρέφουν με δύο προγραμματισμένες εκδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η επιτυχημένη πρωτοβουλία Live A Legacy από τη Mastercard και το Women On Top εμπλουτίζεται με νέες δράσεις και επιστρέφει για να υποστηρίξει ακόμα περισσότερες γυναίκες να επιτύχουν τους επαγγελματικούς τους στόχους. Μέσα από τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν για 6η χρονιά στην Αθήνα και 2η χρονιά στη Θεσσαλονίκη, γυναίκες όλων των ηλικιών θα έχουν τη δυνατότητα να οραματιστούν την καριέρα των ονείρων τους.

Το Live A Legacy της Mastercard και του Women On Top έχει εξελιχθεί ως μια εκδήλωση-ορόσημο για τη γυναικεία ενδυνάμωση, συγκεντρώνοντας ομιλήτριες και ομιλητές από διάφορους κλάδους, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Μέσα από ομιλίες και συζητήσεις που πραγματοποιούνται, το ζήτημα της γυναικείας ενδυνάμωσης στον εργασιακό χώρο προσεγγίζεται ολιστικά, συμβάλλοντας ενεργά και ουσιαστικά στην υποστήριξη των γυναικών στον επαγγελματικό στίβο.

Με κεντρική θεματική το "Threads of success”, στο φετινό Live A Legacy, που θα πραγματοποιηθεί στο Ωδείο Αθηνών το Σάββατο 18 Μαΐου 2024, καταξιωμένες ομιλήτριες και ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό μοιράζονται τις δικές τους ιστορίες επιτυχίας. Μέσω βιωματικών ομιλιών και θεματικών συζητήσεων, οι καλεσμένες/οι θα αναδείξουν τις δυσκολίες και τις επιτυχίες τους στους τομείς της τεχνολογίας, των επιστημών και της επιχειρηματικότητας. Έχοντας στο επίκεντρο τη γυναικεία ενδυνάμωση, οι κεντρικοί παρουσιαστές της εκδήλωσης, Λυδία Παπαϊωάννου και Γιώργος Καπουτζίδης, θα συνδέσουν τις ιστορίες των ομιλητ(ρι)ών σε μια ολοήμερη εκδήλωση που στόχο έχει να εμπνεύσει και να κινητοποιήσει τις γυναίκες και τα νέα κορίτσια για να ξεκινήσουν δυναμικά το επαγγελματικό τους ταξίδι.

Επιπλέον, μετά την ευρεία αποδοχή και επιτυχία της περσινής χρονιάς, η Mastercard και το Women On Top υλοποιούν και φέτος τα Live A Legacy Mentoring Days, δύο ξεχωριστές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 19 Μαΐου στην Αθήνα στον πολυχώρο ATRAKTOS και το Σάββατο 25 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη στο χώρο του MonΑsty Hotel. Τα mentoring days έχουν στόχο να εμπνεύσουν και να εφοδιάσουν τις συμμετέχουσες με τα κατάλληλα εργαλεία για να αναγνωρίσουν τις αξίες τους, να θέσουν τους εργασιακούς τους στόχους, και να κάνουν το επαγγελματικό τους όραμα πραγματικότητα. Μέσα από την καθοδήγηση των ειδικών στην επαγγελματική ενδυνάμωση γυναικών του δικτύου μεντόρων του Women On Top, οι γυναίκες που θα λάβουν μέρος στις δύο εκδηλώσεις, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν fireside chats, να διευρύνουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους μέσα από mentoring sessions, αλλά και να συμμετάσχουν ενεργά σε διαδραστικά workshops για άμεση πρακτική εξάσκηση.

Τέλος, στo πλαίσιo των δράσεων του Live A Legacy, η Mastercard προσφέρει και φέτος την ευκαιρία σε όσες το επιθυμούν να κάνουν ένα δυναμικό ξεκίνημα στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία μέσω των διαθέσιμων θέσεων έμμισθης πρακτικής άσκησης, που προσφέρονται από τη Mastercard, και τις εταιρείες που ανήκουν στο ευρύ δίκτυο συνεργατών της.

Επισκεφθείτε την πλατφόρμα του Live a Legacy κάντε την εγγραφή σας δωρεάν και εξασφαλίστε έγκαιρα τη συμμετοχή σας σε όλες τις διαθέσιμες δράσεις για φέτος!

Η Λουκία Χωραφά, Head of Marketing & Communications της Mastercard, για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα δήλωσε σχετικά: "Η γυναικεία ενδυνάμωση στο εργασιακό περιβάλλον αποτελεί για τη Mastercard βασικό στρατηγικό πυλώνα, στον οποίο επενδύουμε κάθε χρόνο, καθώς είναι η κινητήρια δύναμη για μια πιο δίκαιη κοινωνία, ενώ παράλληλα συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη. Η πρωτοβουλία Live a Legacy κλείνει φέτος 6 χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων εξελίσσουμε και εμπλουτίζουμε τις δράσεις που την απαρτίζουν, προσφέροντας ολοένα και περισσότερες ευκαιρίες σε κάθε γυναίκα, σε όποιο επαγγελματικό στάδιο και αν βρίσκεται, με στόχο την ενδυνάμωση, εξέλιξη και ισότητα στον επαγγελματικό χώρο."

Η Πηνελόπη Θεοδωρακάκου, συνιδρύτρια του Women On Top, ανέφερε πως: "Η έμπνευση, η ανάπτυξη και η δικτύωση είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τη γυναικεία ενδυνάμωση και αυτό ακριβώς είναι το Live a Legacy. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς, ως Women On Top, που επιστρέφουμε για 6η συνεχόμενη χρονια, σε συνεργασία με την Mastercard, για να ακούσουμε σπουδαίες ομιλήτριες και ομιλητές να μοιράζονται μαζί μας τις εμπειρίες, τις προκλήσεις και τις γνώσεις τους απλόχερα και ουσιαστικά. Στο Live a Legacy μπορεί να έρθεις μόνη σου, αλλά σίγουρα θα φύγεις ως μέλος μιας σπουδαίας κοινότητας!"

Σημειώνεται ότι οι χώροι είναι πλήρως προσβάσιμοι σε ΑμεΑ, ενώ η είσοδος στις εκδηλώσεις θα είναι δωρεάν και δυνατή μόνο κατόπιν εγγραφής.

Η εκδήλωση του Live a Legacy 2024 θα πραγματοποιηθεί στο Ωδείο Αθηνών στις 18 Μαΐου

Σχετικά με τη Mastercard

Η Mastercard (NYSE: MA), www.mastercard.com, είναι μια εταιρεία τεχνολογίας που δραστηριοποιείται στο χώρο των πληρωμών. Αποστολή μας είναι η ενδυνάμωση και διασύνδεση της παγκόσμιας ψηφιακής οικονομίας, χωρίς αποκλεισμούς, προς όφελος όλων, με μεθόδους που κάνουν τις καθημερινές εμπορικές συναλλαγές πιο ασφαλείς, εύκολες και προσβάσιμες. Χρησιμοποιώντας ασφαλή δεδομένα και δίκτυα, λειτουργώντας με συνεργασίες και πάθος, τα προϊόντα και οι λύσεις μας υποστηρίζουν τους ιδιώτες, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, τις κυβερνήσεις και τις επιχειρήσεις, στοχεύοντας στην μέγιστη αξιοποίηση της δυναμικής τους. Το ήθος μας, διαμορφώνει την κουλτούρα μας καθώς και όλες τις δράσεις που πραγματοποιούμε εντός και εκτός της εταιρείας, με στόχο τη δημιουργία ενός εργασιακού περιβάλλοντος που διέπεται από σεβασμό και αλληλοεκτίμηση. Μέσα από τη λειτουργία ενός δικτύου επεξεργασίας συναλλαγών σε περισσότερες από 210 χώρες και γεωγραφικές περιοχές, δημιουργούμε έναν βιώσιμο κόσμο, που προσφέρει σε όλους τους καταναλωτές δυνατότητες ανεκτίμητης αξίας.

Σχετικά με το Women On Top

Το Women On Top είναι ένας οργανισμός με στόχο την επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών και την ισότητα στην εργασία. Από το 2012 έχει δημιουργήσει και παρακολουθήσει πάνω από 1.600 συνεργασίες mentoring προς όφελος άνεργων γυναικών, γυναικών που θέλουν να αλλάξουν επαγγελματική κατεύθυνση ή που θέλουν να εξελιχθούν μέσα σε ανδροκρατούμενα επαγγέλματα, γυναικών που θέλουν να επιχειρήσουν κ.ά., και έχει εκπαιδεύσει πάνω από 4.200 άνεργες, μισθωτές και αυτοαπασχολούμενες γυναίκες σε σεμινάρια επαγγελματικής ανάπτυξης, προσφέροντας ταυτόχρονα και δημιουργική απασχόληση στα παιδιά όσων από αυτές είναι μητέρες. Παράλληλα, έχει συνεργαστεί με πάνω από 300 εταιρείες και έχει προσφέρει εκπαίδευση, συμβουλευτική και υπηρεσίες διαχείρισης έργου σε πάνω από 11.500 εργαζόμενους/ες και στελέχη, με στόχο την ένταξη της οπτικής του φύλου στη λειτουργία, τη στρατηγική, τις πολιτικές και τις πρακτικές όσο το δυνατόν περισσότερων επιχειρήσεων και οργανισμών στην Ελλάδα και έξω από αυτήν.

Τέλος, έχει αναπτύξει μία ευρεία πλατφόρμα επικοινωνίας και παραγωγής περιεχομένου (έρευνες, άρθρα, podcasts, εκδηλώσεις κ.ά,), με στόχο το χτίσιμο δυναμικών κοινοτήτων γύρω από το στόχο της έμφυλης ισότητας, την προώθηση θετικών και ισχυρών γυναικείων προτύπων, αλλά και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού και των δομών λήψης αποφάσεων για τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν, ακόμα και σήμερα, οι γυναίκες στην ισότιμη συμμετοχή τους στη δημόσια ζωή, αλλά και τους τρόπους εξάλειψης των εμποδίων αυτών.

Read Next

25 Ιουλ 2024

Μύθοι και αλήθειες για την επείγουσα αντισύλληψη

Οι μύθοι γύρω από την επείγουσα αντισύλληψη που πρέπει να καταρριφθούν

25 Ιουλ 2024

Γωγώ Μπρέμπου -Χρήστος Χωμενίδης: Από το Προεδρικό Μέγαρο με πολλή αγάπη

Μια σπάνια κοινή δημόσια έξοδο έκαναν η Γωγώ Μπρέμπου και ο Χρήστος Χωμενίδης που μετρούν εννέα χρόνια σχέσης.

Περισσότερα από

Life

25 Ιουλ 2024

Συγκίνηση για το Μάτι: Βουρκωμένοι συγγενείς άφησαν 104 φαναράκια στην Αργυρά Ακτή για τις ψυχές των θυμάτων

Μετά το τρισάγιο και το Προσκλητήριο νεκρών στον Νέο Βουτζά, έγινε πομπή προς το Μάτι, η οποία κατέληξε στην Αργυρά Ακτή.

24 Ιουλ 2024

Anna Maria Mazaraki: 5+1 ethnic picks με -40% έκπτωση που θα πάρεις μαζί σου στο νησί"

Ξεχωριστά κοσμήματα με -40% έκπτωση που θα αναβαθμίσουν τα καλοκαιρινά σου looks!

23 Ιουλ 2024

Μαύρη επέτειος σήμερα: Πέρασαν έξι χρόνια από την τραγωδία στο Μάτι - Οι συγγενείς των θυμάτων ζητούν δικαίωση

'Εξι χρόνια συμπληρώνονται από τη μεγάλη εθνική τραγωδία στο Μάτι, με τους 104 νεκρούς και τους τραυματίες.

23 Ιουλ 2024

Έρευνα Καταναλωτών Pepco: Οι γυναίκες αντιπροσωπεύουν έως και το 87% όλων των αγοραστών

Οι πελάτες της Pepco σε κάθε χώρα αποτελούνται κυρίως από γυναίκες.

22 Ιουλ 2024

Ιφιγένεια η εν Αυλίδι: Η παράσταση που έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στην Επίδαυρο έρχεται στο Ηρώδειο για μόνο δύο βραδιές

Το αθηναϊκό κοινό έχει δύο ακόμη ευκαιρίες να απολαύσει το αντιπολεμικό αριστούργημα σε σκηνοθεσία Τιμοφέι Κουλιάμπιν που καταχειροκροτήθηκε στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου.

21 Ιουλ 2024

Πανσέληνος Ιουλίου: Τα ζώδια που επηρεάζει "μεταμορφωτικά" η πανσέληνος του Ελαφιού

Η Πανσέληνος της 21ης Ιουλίου επηρεάζει έντονα τα ζώδια του παρορμητικού σταυρού.

21 Ιουλ 2024

Ολυμπιακοί αγώνες 2024: 24 άγνωστες ιστορίες που θα σε κάνουν να τους δεις με άλλα μάτια

Μπες στο ολυμπιακό πνεύμα και μάθε αυτά τα απίστευτα στοιχεία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

21 Ιουλ 2024

Σοκ στην Τουρκία: Ένα νέο αμφιλεγόμενο σχέδιο νόμου προτείνει τη θανάτωση των αδέσποτων σκύλων

Οι ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων να κάνουν λόγο για σφαγή και να ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου.