Εξαφανίστηκε ένα από τα πιο διάσημα γκράφιτι του street artist WD, που κοσμούσε την εξωτερική σκάλα της κεντρικής βιβλιοθήκης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Πλέον στη θέση του υπάρχει μόνο μία άδεια σκάλα, βαμμένη με γκρι μπογιά, η οποία, όπως παρατήρησαν πολλοί χρήστες των σόσιαλ μίντια, δεν είναι καν στην ίδια απόχρωση με το αρχικό κτίριο.

O διάσημος WD (Wild Drawing) είναι ένας καλλιτέχνης από το Μπαλί που εδώ και χρόνια έχει διαλέξει να ζει και να εργάζεται στην Αθήνα. Σε αυτόν ανήκει το διάσημο γκράφιτι με την κουκουβάγια (δες εδώ).

Η πανέμορφη κουκουβάγια του WD σε κτίριο του Μεταξουργείου είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά σημεία του κέντρου.

Σε αυτόν ανήκουν και δεκάδες άλλα γκράφιτι σε ολόκληρη την Ελλάδα. Και σε αυτόν άνηκε και το γκράφιτι στην εξωτερική σκάλα της βιβλιοθήκης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, που πλέον δεν υπάρχει. Οι αντιδράσεις ήταν άμεσες με πιο ενδεικτική την αναγραφή της φράσης «This wall used to have art!» (αυτός ο τοίχος παλαιότερα είχε τέχνη) στην συγκεκριμένη τοποθεσία.

«Οι προτεραιότητες του Πολυτεχνείου εν μέσω covid… Γκρίζα γυαλιστερή λαδομπογιά (ούτε καν το χρώμα του αρχικού αρχιτεκτονικού σχεδίου) η αισθητική τους.

*Το graffiti ήταν έργο του κορυφαίου WD street art),» έγραψε χρήστης του facebook σε ανάρτησή του παραθέτωντας το πριν και το μετά. H ανάρτηση του έγινε viral.

Δείτε την σχετική ανάρτηση

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS