Η Κουκουβάγια του Μεταξουργείου, το επιβλητικό γκραφίτι του γκραφιτά WD (Wild Drawing), βανδαλίστηκε από άγνωστους, οι οποίοι έγραψαν πάνω της την λέξη «viral».

Πριν λίγους μήνες, τον Οκτώβριο του '16, ένας νεαρός γκραφιτάς, ο WD (Wild Drawing) με έδρα το Ντουμπάι, επισκέφτηκε την Αθήνα.

Βρήκε έναν άδειο τοίχο στη συμβολή των οδών Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και Σάμου, στο Μεταξουργείο, και σκέφτηκε να δώσει ζωή στο εγκαταλειμμένο κτίριο: Λίγες ημέρες μετά, στο ίδιο σημείο αυτό είχε ζωγραφιστεί μια επιβλητική κουκουβάγια -το σύμβολο της σοφίας και της θεάς Αθηνάς, καθώς και σύμβολο της πόλης των Αθηνών.

«Η κουκουβάγια συμβολίζει τη σοφία και είναι διάσημη για την εξαιρετικά καλή όρασή της σε μακρινές αποστάσεις - ιδιαίτερα σε χαμηλό φωτισμό. Σήμερα η Ελλάδα, και όχι μόνο, βιώνει μια πολύ σκοτεινή φάση και νομίζω ότι είναι ώρα για εμάς να θυμηθούμε τη σοφία αυτού του πλάσματος», είχε γράψει σχετικά ο καλλιτέχνης WD σε ανάρτησή του στο facebook.

Η φωτογραφία του εντυπωσιακού έργου τέχνης έκανε τον γύρο του κόσμου, προβάλλοντας την Αθήνα σε κάθε γωνιά του πλανήτη -το γκραφίτι εμφανίστηκε σε διάφορες αμερικάνικες ιστοσελίδες, όπως το Buzzfeed και το BoredPanda ως “ένα από τα καλύτερα νέα της χρονιάς”.


Ωστόσο, χτες άγνωστοι μουτζούρωσαν την Κουκουβάγια, γράφοντας πάνω της την λέξη «viral» με ροζ σπρέι, όπως διαβάσαμε στη σελίδα Ιστορίες Γραφιστικής Τρέλας. Όμως υπάρχουν και κάποιοι καλοί (ακόμα) άνθρωποι που θέλουν να το επαναφέρουν στην αρχική του μορφή. Με χαρά διαβάσαμε αυτό στα σχόλια:

Και έτσι θα γίνει. Εθελοντές συντηρητές της Σχολής Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης του ΤΕΙ Αθήνας, καθώς και οι φοιτητές μαζί με την ομάδα των «Staco street art conservators», έχουν ήδη πάρει την πρωτοβουλία να καθαρίσουν και να αποκαταστήσουν το έργο μέσα στο Σαββατοκύριακο. 

Και θα ξαναδούμε την πανέμορφη όψη της Κουκουβάγιας
TAGS