Υπάρχει άραγε χειρότερα συναίσθημα από το να γνωρίζεις ότι η πολυαγαπημένη σου μητέρα βρίσκεται πίσω από την εν ψυχρώ δολοφονία του επίσης αγαπητού πατέρα σου; Ίσως και να υπάρχει. Όμως όταν η Αλεσάντρα και η Αλλέγκρα βρίσκονταν στην εφηβική ηλικία των 18 και 14 ετών αντίστοιχα, σίγουρα βίωσαν το πιο φρικτό συναίσθημα. Οι δύο κόρες και κληρονόμοι της οικογένειας Γκούτσι στερήθηκαν ουσιαστικά και τους δύο γονείς τους, αφού ο πατέρας τους Μαουρίτσιο Γκούτσι έπεσε νεκρός μπροστά στην είσοδο του γραφείου στο Μιλάνο το 1995, με την μητέρα τους Πατρίτσια Ρετζιάνι να οδηγείται 3 χρόνια αργότερα στην φυλακή ως ηθική αυτουργός της εγκληματικής αυτής πράξης.

Οι δύο κόρες και κληρονόμοι της οικογένειας Γκούτσι στερήθηκαν ουσιαστικά και τους δύο γονείς τους, αφού ο πατέρας τους Μαουρίτσιο Γκούτσι έπεσε νεκρός μπροστά στην είσοδο του γραφείου στο Μιλάνο το 1995, με την μητέρα τους Πατρίτσια Ρετζιάνι να οδηγείται 3 χρόνια αργότερα στην φυλακή ως ηθική αυτουργός της εγκληματικής αυτής πράξης.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Το οικογενειακό δράμα της δυναστείας των Γκούτσι έρχεται ξανά στο προσκήνιο, ύστερα από περίπου δύο δεκαετίες, με την ταινία «House of Gucci», όπου περιγράφεται η ιστορία του ιταλικού οίκο μόδας, με την Lady Gaga και τον Άνταμ Ντράιβερ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Παρόλο που ο γάμος του Μαουρίτσιο με την Πατρίτσια κατέληξε σε τραγωδία, οι δύο τους έφεραν στον κόσμο δύο παιδιά. Η νεαρή ηθοποιός Mia McGovern Zaini υποδύεται την 9χρονη Αλεσάντρα στην ταινία ενώ η αδερφή της φαίνεται να μη συμμετέχει στην ιστορία.

Τόσο η Αλεσάντρα, όσο και Αλλέγκρα δεν σταμάτησαν να βρίσκονται στο πλευρό της μητέρας τους μετά την τραγική είδηση της δολοφονίας. Ακόμα και μετά τη σύλληψή της, τα δύο κορίτσια ήταν δίπλα της. Έφτασαν, μάλιστα να την υπερασπίζονται στη διάρκεια των πολυετών δικαστηρίων υποστηρίζοντας ότι «ένας όγκος στον εγκέφαλο της», ευθύνεται για την απόφασή της να χτυπήσει θανάσιμα τον Μαουρίτσιο. Λίγα χρόνια αργότερα, η Αλλέγκρα σπούδασε νομική στο Πανεπιστήμιο του Μιλάνου, ώστε να βοηθήσει στην υπόθεση της μητέρας της. Εκείνη την περίοδο, οι δύο αδερφές έκαναν έφεση για μια εκ νέου δίκη της μητέρας τους, με το αίτημα πως η Ρετζιάνι αντιμετώπιζε προβλήματα ψυχικής φύσεως, που την παρέσυραν στην δολοφονία. Αν και το αίτημα δεν έγινε ποτέ δεκτό, οι προσπάθειες κατέληξαν σε μείωση της ποινής της από 29 χρόνια σε 26, με την «Μαύρη Χήρα» να αποφυλακίζεται το 2016 λόγω καλής συμπεριφοράς.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Μετά την αποφυλάκιση της, η Πατρίτσια Ρετζιάνι αποκάλυψε σε μια συνέντευξή της, στον Guardian, ότι καμία από τις δύο κόρες της δεν επικοινωνούσαν πλέον μαζί της. «Περνάμε μια κακή στιγμή τώρα. Δεν με καταλαβαίνουν και μου έχουν κόψει την οικονομική στήριξη. Δεν έχω τίποτα, ούτε καν έχω γνωρίσει τα δύο εγγόνια μου» είχε σχολιάσει χαρακτηριστικά.

Μετά την αποφυλάκιση της, η Πατρίτσια Ρετζιάνι αποκάλυψε σε μια συνέντευξή της, στον Guardian, ότι καμία από τις δύο κόρες της δεν επικοινωνούσαν πλέον μαζί της

Από την αμύθητη περιούσια του προπάππου τους Γκούτσιο Γκούτσι, η Αλεσάντρα και η Αλλέγκρα κληρονόμησαν τρεις κατοικίες της οικογένειας Γκούτσι και ένα γιοτ με το όνομα Creole, η οικονομική αξία των οποίων εκτιμάται στα 400 εκατομμύρια δολάρια. Και οι δύο αδερφές έχουν επιλέξει να ζουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, προστατεύοντας όσο περισσότερο μπορούν την ιδιωτική τους ζωής. Οι μόνες πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές είναι πως η Αλλέγκρα αγωνίζονταν με τα σκάφη του πατέρα της, σε αντίστοιχους ιστιοπλοϊκούς αγώνες. «Ο πατέρας μου θα ήταν πολύ χαρούμενος να δει τα σκάφη του τώρα και πώς συνεχίζεται η φιλοσοφία του για αυτά» είχε πει σε συνέντευξή της στο Classic Boat. Από την άλλη, η Αλεσάντρα εργάζονταν στον χώρο της μόδας και το 2009 είχε διακριθεί για τη δημιουργία τσαντών ως φόρο τιμής σε τρεις γενιές της οικογένειας Γκούτσι.

Κεντρική Φωτογραφία: Splash News / Ideal Images

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS