ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η «Μαύρη Χήρα» που σκότωσε τον σύζυγο της και κληρονόμο της δυναστείας των Gucci

Mετά τη δολοφονία του Μαουρίτσιο Γκούτσι, η Πατρίτσια Ρετζιάνι δήλωσε πως δεν τον πυροβόλησε η ίδια γιατί «η όραση της δεν ήταν καλή και δεν ήθελε να αστοχήσει».

Η «Μαύρη Χήρα» που σκότωσε τον σύζυγο της και κληρονόμο της δυναστείας των Gucci

«Παράδεισος». Η μοναδική λέξη που υπήρχε γραμμένη στο ημερολόγιο της Πατρίτσια Ρετζιάνι, την ημέρα που δολοφονήθηκε ο σύζυγός της, Μαουρίτσιο Γκούτσι. Στις 27 Μαρτίου του 1995, ο κληρονόμος και εγγονός του Γκούτσιο Γκούτσι – ιδρυτή της αυτοκρατορίας της Gucci - δέχτηκε τρεις σφαίρες στο σώμα και μια θανατηφόρα στο κεφάλι. Η Πατρίτσια δεν είχε λόγο να μην μαυροφορεθεί, θρηνώντας για τον χαμό του συζύγου της, ή μήπως τελικά είχε;

Όλα ξεκίνησαν όταν το πλουσιοκόριτσο της οικογένειας Ρετζιάνι ξεκίνησε να συχνάζει στα κοσμικά πάρτι της ελίτ του Μιλάνου, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε. Έχοντας ήδη πατήσει τα 20, γνώριζε πολύ καλά πως η ζωή τώρα ανοίγεται μπροστά της. Και έτσι έγινε: oλονύχτια ξεφαντώματα πάνω στις πιο φημισμένες disco πίστες της Ιταλίας, glam σύνολα που κάθε fashionista θα ζήλευε, ατελείωτα παιχνιδιάρικα φλερτ και πολλές δόσεις πολυλογίας. Ανάμεσα σε όλα αυτά, η Πατρίτσια συνάντησε τον Μαουρίτσιο και παρόλο που τα μπροστινά του δόντια έδειχναν κάπως στραβά, τον ερωτεύτηκα παράφορα. Όχι μόνο εκείνη! Αλλά και εκείνος, τσιμπήθηκε μαζί της, φτάνοντας να ανταλλάζουν όρκους αιώνιας πίστης και αγάπης το 1972, σε ηλικία μόλις 24 ετών.

H Ρετζιάνι είχε αποκαλύψει στους New York Times, ότι απολάμβανε πολύ την πολυτελή ζωή, τόσο που «προτιμάει να κλαίει μόνη μέσα σε μια Rolls-Royce, παρά να είναι χαρούμενη πάνω σε ένα ποδήλατο»

Η σχέση τους γεννήθηκε μέσα στη χλιδή και τη λάμψη, κάτι που φρόντιζαν συχνά να επιδεικνύουν τόσο δημόσια, όσο και στους φιλικούς κύκλους τους, με τα ανεπανάληπτα πάρτι που διοργάνωναν στην αρχοντική έπαυλη των Γκούτσι. Άλλωστε, η Ρετζιάνι είχε αποκαλύψει στους New York Times, ότι απολάμβανε πολύ την πολυτελή ζωή, τόσο που «προτιμάει να κλαίει μόνη μέσα σε μια Rolls-Royce, παρά να είναι χαρούμενη πάνω σε ένα ποδήλατο». Σύντομα, καλωσόρισαν στον κόσμο τις δύο τους κόρες, Αλεσάντρα και Αλλέγκρα, αποκτώντας ταυτόχρονα και ένα σαλέ για σκι στο Saint Moritz, μια εξοχική κατοικία στο Acapulco του Μεξικού, όπως επίσης και μια φάρμα στο Κονέκτικατ.

Τα πρώτα σύννεφα στη γοητευτική ζωή του ζευγαριού εμφανίστηκαν μετά τον θάνατο του πατέρα του Μαουρίτσιο, Ροντόλφο Γκούτσι, ο οποίος έκανε το «λάθος» να αφήσει μόνο το 50% των μετοχών του οίκου Gucci στον μονάκριβο γιο του. Το υπόλοιπο 50% μοιράστηκε ακριβοδίκαια στις οικογένειες των αδερφών του. Ο Μαουρίτσιο πληγωμένος από την συμπεριφορά του πατέρα του αλλά και από την «κακή» για εκείνον διαχείριση της εταιρείας, ένα βράδυ έπειτα από τον καθιερωμένο καβγά με την σύζυγό του, μάζεψε τα πράγματα του και εξαφανίστηκε. Η Πατρίτσια Ρετζιάνι δεν είχε πλέον ούτε σύζυγο αλλά ούτε και λόγο στις υποθέσεις του οίκου.

Δεν πέρασε πολύ καιρός, όταν έγινε γνωστή η σχέση του Μαουρίτσιο με μια παλιά του φίλη, την Πάολα Φράνκι, που μόλις είχε αποδεσμευτεί από έναν προβληματικό γάμο. Η προδοσία ήταν το κερασάκι στην τούρτα για την Πατρίτσια, η οποία είχε εξομολογηθεί πως «εκείνη την εποχή ήμουν τόσο θυμωμένη με τον Μαουρίτσιο που έχασε την κυριαρχία της εταιρείας και μετά ήρθε αυτό».

Η Πατρίτσια το είχε αποφασίσει! Θα έβγαζε από την μέση τον Μαουρίτσιο, όχι τόσο γιατί ήθελε να τον κληρονομήσει, αλλά γιατί την είχε πληγώσει ανεπανόρθωτα. Για αυτό και προσέλαβε μια ομάδα τεσσάρων ανδρών να εκτελέσουν εν ψυχρώ τον σύζυγο της.

Η οργή, η ζήλια αλλά και ο παράφορος έρωτας που έτρεφε ακόμα η Ρετζιάνι για τον κληρονόμο των Γκούτσι, την οδήγησαν ουκ ολίγες φορές στο προσωπικό της μέντιουμ, Guiseppina Auriemma, η οποία της «έδειξε» τον δρόμο προς την λύτρωση. Η Πατρίτσια το είχε αποφασίσει! Θα έβγαζε από την μέση τον Μαουρίτσιο, όχι τόσο γιατί ήθελε να τον κληρονομήσει, αλλά γιατί την είχε πληγώσει ανεπανόρθωτα. Για αυτό και προσέλαβε μια ομάδα τεσσάρων ανδρών να εκτελέσουν εν ψυχρώ τον σύζυγο της.

Η μαυροντυμένη χείρα, που σύντομα απέκτησε το παρατσούκλι «Vedova Nera» (Μαύρη Χήρα), δεν ήταν αρκετά πειστική στις αίθουσες των δικαστηρίων, όπου βρισκόταν για δύο συνεχόμενα χρόνια μέχρι να αποκαλυφθεί. Τελικά, η Πατρίτσια Ρετζιάνι μαζί με τους συνεργούς της καταδικάστηκε σε 26 χρόνια φυλάκισης ως ηθική αυτουργός. Πότε δεν παραδέχτηκε την ενοχή της, παρά μόνο 16 χρόνια μετά, όταν πλέον είχε αποφυλακισθεί και ένας δημοσιογράφος την ρώτησε γιατί δεν σκότωσε η ίδια τον σύζυγό της, αλλά προσέλαβε έναν εκτελεστή. Η απάντηση της: «Η όρασή μου δεν είναι τόσο καλή. Δεν ήθελα να αστοχήσω».

Κεντρική Φωτογραφία: Splash News / Ideal Images

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram


Read Next

25 Απρ 2024

30 χρόνια πριν: H 34χρονη Άννα Βίσση αγκαλιά με την μοναχοκόρη της, την 9χρονη Σοφία Καρβέλα

Μαμά και κόρη ποζάρουν αγκαλιά πίσω στο μακρινό 1993. Πάντα κολλητές και αγαπημένες.

Περισσότερα από

Stories

25 Απρ 2024

Την ημέρα που η Σαρλίζ Θερόν τσακώθηκε με έναν υπάλληλο σε τράπεζα άνοιξε ο δρόμος για την καριέρα της

Πώς ένας τσακωμός στο γκισέ μίας τράπεζας οδήγησε τη διάσημη ηθοποιό στην κορυφή του Χόλιγουντ;

25 Απρ 2024

Αλμπέρ Ουντερζό: Ο ευφυής συνδημιουργός του Αστερίξ που ήξερε να μας κάνει να γελάμε

Ο διάσημος δημιουργός κόμικς, το όνομα του οποίου εμφανίζεται στα εκατοντάδες εκατομμύρια των αντιγράφων των περιπέτειων των αμετάβλητων Γαλατών που πωλούνται στον κόσμο από το 1961, γεννήθηκε στις 25 Απριλίου 1927 και πέθανε στις 24 Μαρτίου 2020, σε ηλικία 92 ετών.

24 Απρ 2024

Βέρα Γουάνγκ: Ο μυστικός συνδυασμός ομορφιάς που ακολουθεί για την αιώνια νεότητα στα 74

Οι εικόνες της διάσημης σχεδιάστριας δεν σταματούν να διχάζουν το κοινό λόγω της ηλικίας που δηλώνει.

24 Απρ 2024

Ζαν-Πολ Γκοτιέ: Το enfant terrible της μόδας κλείνει τα 72

Στα 13 του χρόνια, δημιούρησε μια ολόκληρη κολεξιόν ρούχων για την μαμά και την γιαγιά του. Σήμερα 60 χρόνια μετά, συνεχίζει να εκπλήσσει.

24 Απρ 2024

Η Τατιάνα Μπλάτνικ σε ηλικία 13 ετών -Η ασπρόμαυρη φωτογραφία

"Αυτό το challenge είναι και μια υπενθύμιση για όλους εμάς που ασκούμε κριτική στον εαυτό μας".

24 Απρ 2024

50 χρόνια πριν: Όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό TIME

"Σαν σήμερα, πριν από 26 χρόνια, ο Ελληνισμός αποχαιρετούσε τον ηγέτη που άλλαξε την πορεία της σύγχρονης Ελλάδας".

24 Απρ 2024

Ο εθισμός στα ναρκωτικά ήταν ο λόγος που η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ απομακρύνθηκε από τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ

Το "ξεχασμένο" νεανικό ειδύλλιο που κράτησε για περισσότερα από πέντε χρόνια.

24 Απρ 2024

Όταν ο Κάρολος έλιωνε για την Μπάρμπρα Στρέιζαντ

Κι όμως! Υπήρξε έντονο φλερτ ανάμεσα σε εκείνον και την διάσημη σταρ, η οποία σήμερα, κλείνει τα 82.

24 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Απόσπασμα, από τον πρώτο τόμο του αυτοβιογραφικού έργου της Πηνελόπης Δέλτα, που γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στις 24 Απριλίου 1874.

23 Απρ 2024

Ο θυελλώδης έρωτας της Τζέσικα Λανγκ με τον Τομ Σέπαρντ

"Αγαπώ αυτή την γυναίκα με έναν τρόπο που δεν μπορώ να περιγράψω" έγραφε εκείνος σε έναν φίλο του.