Είναι γνωστό ότι αποτελεί ένα από τα πιο έξυπνα πλάσματα στη θάλασσα. Είναι επίσης μια γαστρονομική λιχουδιά στις παράκτιες περιοχές και αγαπημένο σαρακοστιανό. Εάν σου αρέσει το χταπόδι, αυτό το άρθρο είναι για εσένα, αφού έχει ακόμη έναν επιπλέον λόγο να καταναλώσεις.
Χταπόδι και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα
Τα χταπόδια και τα θαλασσινά είναι πλούσια σε ωμέγα - 3 λιπαρά οξέα και η κατανάλωση περισσότερων από αυτά μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα της μείζονος καταθλιπτικής διαταραχής.
Σε ορισμένους πληθυσμούς, η έρευνα δείχνει ότι όσοι τρώνε μέτριες - αλλά όχι απαραίτητα υψηλές - ποσότητες θαλασσινών τείνουν να έχουν χαμηλότερο σκορ σε μετρήσεις κατάθλιψης.
Επιπλέον, φαίνεται ότι η αναλογία μεταξύ ωμέγα-6 και ωμέγα-3 λιπαρών οξέων στο αίμα είναι επίσης ένας παράγοντας.
Αν και μια διατροφή πλούσια σε ωμέγα-3 από τα θαλασσινά έχει συνδεθεί με μειωμένη κατάθλιψη, δεν υπάρχουν ακόμη αρκετά στοιχεία για να συμπεράνουμε ότι τα συμπληρώματα ωμέγα-3 αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά άτομα που ήδη ζουν με κατάθλιψη.
Διάβασε περισσότερα στο shape.gr