ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Από τι πεθαίνουν οι άνθρωποι στον ύπνο τους;

Όλοι κάποια μέρα (ή νύχτα) θα πεθάνουμε. Μάθε τις πιο συχνές αιτίες που κάποιοι πεθαίνουν στον ύπνο τους.

Ο ύπνος και ο θάνατος πάντα ήταν άρρηκτα συνδεδεμένοι, μην ξεχνάς και το "κοιμήθηκε" όταν θέλουμε να περιγράψουμε τον θάνατο κάποιου. Έχεις αναρωτηθεί ποιες είναι οι βασικές αιτίες θανάτου κατά τη διάρκεια της νύχτας;

1. Καρδιακές παθήσεις

Από τις πιο συνηθισμένες αιτίες που οι άνθρωποι πεθαίνουν στον ύπνο τους οφείλεται σε καρδιακά προβλήματα, πιθανότατα καρδιακή αρρυθμία. Όταν ο ρυθμός αλλάζει, είτε χτυπά πολύ γρήγορα (κοιλιακή ταχυκαρδία) είτε πολύ αργά (κοιλιακή βραδυκαρδία), και τα δύο μπορεί να οδηγήσουν σε θάνατο. Αυτός ο ακανόνιστος καρδιακός παλμός μπορεί να προκληθεί από υψηλή αρτηριακή πίεση, προηγούμενο καρδιακό επεισόδιο, καρδιακή νόσο ή καρδιακή ανεπάρκεια.

Ένα άλλο καρδιακό πρόβλημα είναι η καρδιακή ανακοπή ή η καρδιακή προσβολή. Οι καρδιακές προσβολές συμβαίνουν όταν μια στεφανιαία αρτηρία που παρέχει αίμα στους μυς είναι κατεστραμμένη, γεγονός που προκαλεί μπλοκαρίσματα στην καρδιά.

2. Υπνική άπνοια

Η υπνική άπνοια είναι μια κοινή διαταραχή του ύπνου που είναι η αιτία του δυνατού, ενοχλητικού ροχαλητού. Αλλά αυτή η διαταραχή ύπνου μπορεί να γίνει θανατηφόρα, ειδικά για τους ηλικιωμένους.

Η υπνική άπνοια είναι πρόβλημα στο αναπνευστικό σύστημα που δυσκολεύει τους πάσχοντες να αναπνέουν τη νύχτα. Καθώς οι ιστοί στο λαιμό συστέλλονται και δυσκολεύουν την αναπνοή, δονούνται, προκαλώντας τον δυνατό ήχο του ροχαλητού. Και, σύμφωνα με την American Sleep Apnea Association, αυτή η στένωση της αναπνοής μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο.

Τα άτομα με αποφρακτική άπνοια ύπνου σταματούν εντελώς να αναπνέουν κατά μέσο όρο 30 φορές τη νύχτα. Συνήθως, όταν το σώμα σας νιώθει ότι τα επίπεδα οξυγόνου είναι χαμηλά, σας ξυπνά αυτόματα. Ωστόσο, οι πνεύμονες των ηλικιωμένων είναι ήδη εξασθενημένοι από την ηλικία και δυσκολεύονται, όταν περιορίζεται το οξυγόνο τους.

3. Δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα

Πιθανότατα έχεις ακούσει ότι η δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα αποκαλείται "ο σιωπηλός δολοφόνος" και αυτό είναι ακριβές. Το μονοξείδιο του άνθρακα είναι ένα άοσμο, άχρωμο αέριο που παράγεται από καύση από τζάκια, σόμπες αερίου και μαγκάλια. Εάν κάποιος βρίσκεται σε κακώς αεριζόμενο, κλειστό χώρο με διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα, μπορεί να οδηγήσει σε δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα.

Τα συμπτώματα της δηλητηρίασης κυμαίνονται από πονοκέφαλο, ζάλη και κόπωση έως έμετο, απώλεια συνείδησης και ξαφνικό θάνατο.

4. Εγκεφαλικό επεισόδιο ή ανεύρυσμα εγκεφάλου

Τα εγκεφαλικά συμβαίνουν όταν διακόπτεται η παροχή αίματος στον εγκέφαλο. Συχνά, προκαλούνται από αιμορραγία στον εγκέφαλο. Ένα στα επτά εγκεφαλικά συμβαίνουν όταν κοιμόμαστε. Διάφορες ιατρικές παθήσεις μπορεί να προκαλέσουν εγκεφαλικό, όπως υψηλή αρτηριακή πίεση, υψηλή χοληστερόλη, ο διαβήτης και η υπνική άπνοια. Ωστόσο, ένα εγκεφαλικό μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε.

Σύμφωνα με το Ίδρυμα Ανευρυσμάτων Εγκεφάλου, περίπου 30.000 άνθρωποι στις ΗΠΑ παθαίνουν ανεύρυσμα εγκεφάλου κάθε χρόνο και είναι θανατηφόρα περίπου στο 50% των περιπτώσεων. Το ανεύρυσμα εγκεφάλου συμβαίνει όταν μια διογκωμένη αρτηρία στον εγκέφαλο σπάσει, προκαλεί σοβαρή αιμορραγία στον εγκέφαλο.

Διάβασε περισσότερα στο shape.gr

Read Next

28 Απρ 2024

Ημερομηνία γέννησης και αστρολογία: Τι αποκαλύπτει η μέρα που γεννηθήκαμε για την τύχη μας;

Ποια είναι η επίδραση της ημερομηνίας γέννησης στη ζωή και την τύχη μας;

28 Απρ 2024

Πάσχα στην Ελλάδα: Προορισμοί, έθιμα, ξενοδοχεία και εστιατόρια για να σχεδιάσετε τα καλύτερα ταξίδια

Οι προορισμοί σε βουνό, θάλασσα αλλά και τις πόλεις γιορτάζουν το φετινό Μαγιάτικο Πάσχα τελετουργικά και τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια έχουν ετοιμάσει ξεχωριστά πακέτα, προσφορές και μενού. Φτιάξαμε τον μόνο οδηγό που θα χρειαστείτε για να σχεδιάσετε τα Πασχαλινά ταξίδια σας στην Ελλάδα.

Περισσότερα από

Life

26 Απρ 2024

Το λαχανικό που δεν τρως και μειώνει την αρτηριακή πίεση

Αυτό το ιδιαίτερο λαχανικό είναι της εποχής, μειώνει τα συμπτώματα την αρτηριακή πίεση και είναι πεντανόστιμο.

26 Απρ 2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

25 Απρ 2024

Το ψυχολογικό προφίλ ενός βιαστή

Γιατί ένας άνθρωπος να καταλήγει σε αυτή την βίαιη πράξη; Ζητήσαμε μια ανάλυση από τον ψυχίατρο Αριστοτέλη Βάθη.

25 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

25 Απρ 2024

Μείωσε τα συμπτώματα της αφρικανικής σκόνης, χωρίς αντισταμινικά!

Πάρε τις απαραίτητες προφυλάξεις για να προστατευτείς από την επίδραση της αφρικανκής σκόνης με 4 φυσικούς τρόπους.

24 Απρ 2024

Φύση, ηρεμία και γεύσεις που ταξιδεύουν: Μία "όαση" στα βόρεια προάστια έχει γίνει το αγαπημένο spot των Αθηναίων

Ακόμη και ένας απλός καφές, προσφέρει μεγαλύτερη απόλαυση όταν είσαι "μακριά" από την πόλη.

24 Απρ 2024

Δίαιτα της νηστείας: Χάστε έως 5 κιλά σε 40 ημέρες

Η νηστεία είναι μια καλή ευκαιρία να μειώσουμε το βάρος μας, αλλά και να κάνουμε μια σωστή αποτοξίνωση

24 Απρ 2024

7 στάσεις στην Τρώων, έναν "από τους πιο cool δρόμους του κόσμου"

Το Time Out ξεχωρίζει τη δημοφιλή οδό των Άνω Πετραλώνων και εμείς βρίσκουμε αφορμή να επιστρέψουμε εκεί.