Ο καλύτερος τρόπος να εκφράσουμε την αγάπη μας για τη θάλασσα, που μας αγκαλιάζει δροσερά κάθε καλοκαίρι (και, κάποιους από εμάς, και τις άλλες εποχές του χρόνου) είναι να φορέσουμε ένα μαγιό που υπηρετεί το σύγχρονο ζητούμενο της βιωσιμότητας. Αν μάλιστα αυτό το μαγιό έχει τα πιο φανταστικά χρώματα, χαρακτηριστικό της United Colors of Benetton, ακόμα καλύτερα.

Γι’ αυτό ξεχωρίσαμε την πρώτη αντρική και γυναικεία συλλογή μαγιό του brand από ECONYL®, μια 100% ανακυκλωμένη ίνα νάιλον που προέρχεται από μεταχειρισμένα δίχτυα και διάφορα απορρίμματα

Το ECONYL®, εφεύρεση της ιταλικής εταιρείας Aquafil, διατηρεί τα ίδια χαρακτηριστικά με το «συμβατικό» νάιλον χωρίς όμως να απαιτεί τη χρήση παρθένων πρώτων υλών για την παραγωγή του.

Ο σεβασμός στο περιβάλλον βρίσκεται ανέκαθεν στο επίκεντρο των αξιών του ιταλικού brand - πέρα, φυσικά, από τα κοινωνικά θέματα που έχει αναδείξει ο φωτογράφος των εκστρατειών του, Ολιβιέρο Τοσκάνι, με προβοκατόρικο και δυνατό τρόπο.  Μεταξύ άλλων, ο όμιλος είναι ένας από τους παγκόσμιους ηγέτες στο πρόγραμμα Greenpeace Detox, αφιερωμένο στην εξάλειψη των επικίνδυνων χημικών ουσιών από την αλυσίδα εφοδιασμού της βιομηχανίας μόδας, και μέλος της πρωτοβουλίας Better Cotton Initiative, του μεγαλύτερου προγράμματος στον κόσμο που αφορά τη βιωσιμότητα του βαμβακιού.

Το ECONYL®, εφεύρεση της ιταλικής εταιρείας Aquafil, διατηρεί τα ίδια χαρακτηριστικά με το «συμβατικό» νάιλον χωρίς όμως να απαιτεί τη χρήση παρθένων πρώτων υλών για την παραγωγή του. Στη νέα συλλογή της Benetton αξιοποιήθηκαν σχεδόν 15 τόνοι απόβλητων υλικών που διαφορετικά μπορεί να επιβάρυναν το περιβάλλον. Όμως η collection είναι ευεργετική και με άλλους τρόπους: εξοικονομεί συνολικά περίπου 90 τόνους εκπομπών CO2, που αντιστοιχούν σε 106 βαρέλια λαδιού και το υλικό που προκύπτει είναι απόλυτα ανακυκλώσιμο.

Δείτε νέα κομμάτια της συλλογής:

Info 

Η νέα συλλογή μαγιό κατασκευασμένη από το ανακυκλωμένο νάιλον ECONYL® θα είναι διαθέσιμη από τον Μάιο του 2021 στα καταστήματα της United Colors of Benetton και Undercolors of Benetton και στο ηλεκτρονικό κατάστημα της εταιρείας. 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

κεντρική φωτό: Benetton

TAGS