«Δεν μιλάμε πολύ για την ψυχική υγεία και δεν κάνουμε και πολλά για να άρουμε τις προκαταλήψεις που τη συνοδεύουν», έγραψε στο Instagram του ο διάσημος ηθοποιός Ράιν Ρέινολντς για τις ψυχικές νόσους και πώς η κοινωνία διαχειρίζεται τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα.

Ο μήνας Μάιος είναι ως γνωστόν αφιερωμένος στην ψυχική υγεία, στην ενημέρωση και ιδίως στην ευαισθητοποίηση του κοινού, απέναντι στις ψυχικές νόσους και φυσικά στα άτομα που ζουν με αυτές.

«Ο λόγος που κάνω αυτή την εξομολόγηση στο τέλος του μήνα, είναι γιατί συνηθίζω να υπεραναλύω τα πράγματα. Και τα υπεραναλύω γιατί πολύ απλά τα τελευταία χρόνια, έχω μόνιμο φίλο στη ζωή μου το άγχος», έγραψε. «Ξέρω ότι δεν είμαι μόνος μου. Όλοι εσείς που υπεραναλύετε, κάνετε υπερωρίες, ανησυχείτε υπερβολικά και γενικά κάνετε τα πάντα στον υπερβολικό βαθμό, να ξέρετε δεν είστε μόνοι».

«Ξέρω ότι δεν είμαι μόνος μου. Όλοι εσείς που υπεραναλύετε, κάνετε υπερωρίες, ανησυχείτε υπερβολικά και γενικά κάνετε τα πάντα στον υπερβολικό βαθμό, να ξέρετε δεν είστε μόνοι».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ρέινολντς μιλάει για την ψυχική νόσο από την οποία πάσχει. Το 2016, είχε καταρρεύσει στα γυρίσματα της ταινίας «Deadpool», ένα πρότζεκτ το οποίο δούλευε για 11 ολόκληρα χρόνια. «Ένιωθα να είμαι σε ένα πλοίο στη μέση ενός απίστευτου κυκλώνα. Δεν σταματούσε ποτέ αυτή η αίσθηση. Όταν τελικά τα γυρίσματα τελείωσαν, απλά κατέρρευσα».

«Φυσικά το έψαξα, πήγα σε γιατρούς γιατί πίστευα ότι το πρόβλημά μου ήταν νευρολογικής φύσης. Όλοι βέβαια μου είπαν αυτό που πραγματικά συνέβαινε. Έπασχα από άγχος και κρίσεις πανικού».

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Κεντρική φωτογραφία: EPA/PETER FOLEY

TAGS