ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Το λάθος που κάνουμε όταν γυμναζόμαστε καταστρέφει την επιδερμίδα μας. Οι αισθητικοί προειδοποιούν

Αυτά είναι τα μεγαλύτερα σφάλματα με τα οποία σαμποτάρουμε την υγιή και λαμπερή όψη του προσώπου μας, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Το λάθος που κάνουμε όταν γυμναζόμαστε καταστρέφει την επιδερμίδα μας. Οι αισθητικοί προειδοποιούν

Μακάρι να αρκούσε η ενυδατική κρέμα μας για να διατηρούμε την επιδερμίδα μας υγιή και λαμπερή. Υπάρχουν όμως δεκάδες ακόμα παράγοντες που επηρεάζουν την ισορροπία της, για κάποιους από τους οποίους ευθυνόμαστε εμείς χωρίς να το συνειδητοποιούμε.

Όπως για παράδειγμα προειδοποιεί η Vanessa Hernandez -Αμερικανίδα αισθητικός που έχει στην πελατεία της διάσημα ονόματα όπως των Γκουίνεθ Πάλτροου και Άμπερ Βαλέτα- αν συνηθίζουμε να γυμναζόμαστε φορώντας μέικαπ, θυσιάζουμε το πρόσωπό μας χάριν μιας πιο fit σιλουέτας. Τι εννοεί;

«Όταν ασκείστε, η θερμοκρασία σώματός σας ανεβαίνει, ανεβάζοντας και τη θερμοκρασία της επιδερμίδας και προκαλώντας εφίδρωση» εξηγεί η ειδικός, προσθέτοντας: «Η θερμότητα προκαλεί διαστολή των πόρων και φλεγμονές και αν υπάρχουν στην επιδερμίδα υπολείμματα μέικαπ ή αντιηλιακού κατά την άσκηση, οι πόροι ανοίγουν απορροφώντας σε βάθος τα καλλυντικά και φράζουν. Είναι περίπου όπως όταν υποβάλλεστε σε μια θεραπεία προσώπου και χρησιμοποιείτε προηγούμενως ατμό για να ανοίξουν οι πόροι. Φανταστείτε τώρα να συμβαίνει αυτό με αντιηλιακά φίλτρα και μέικαπ. Οι βλάβες στην επιδερμίδα είναι βέβαιες».

Το λάθος που κάνουμε όταν γυμναζόμαστε καταστρέφει την επιδερμίδα μας. Οι αισθητικοί προειδοποιούν
PHOTO: @GWYNETHPALTROW

Ποια άλλα κοινά λάθη σαμποτάρουν το πρόσωπό μας, σύμφωνα με τους ειδικούς;

1. Το καθαριστικό που χρησιμοποιούμε δεν είναι αρκετά ήπιο. «Αν αφήνει την επιδερμίδα με αίσθηση ξηρότητας και “τραβήγματος”, δοκιμάστε να το αλλάξετε σε ένα πιο ήπιο προϊόν», προτείνει η Hernandez.

2. Ακολουθούμε τυφλά τις τάσεις. «Συχνά βλέπω ασθενείς (ειδικά καινούριους ασθενείς!) που ακολουθούν τα τρεντ, τις influencers ή, απλά, τυχαίες κριτικές χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους τι είναι κατάλληλο για τη δική τους επιδερμίδα» εξηγεί η αισθητικός Olga Lorencin.

3. Παραλείπουμε να χρησιμοποιούμε ρετινόλη το καλοκαίρι. «Τα ρετινοειδή είναι ασφαλή όλο τον χρόνο» αποσαφηνίζει ο δερματολόγος Suneel Chilukuri. «Η τρετινοΐνη και η ρετινόλη είναι ασταθή μόρια που απενεργοποιούνται από το φως του ήλιου. Συνεπώς, οι πιστοποιημένοι δερματολόγοι συστήνουν να χρησιμοποιείτε μια μικρή ποσότητα ρετινοειδών το βράδυ, περίπου 10-30 λεπτά πριν πλύνετε το πρόσωπο σας, καθώς το σαπούνι αναστέλλει τη δράση τους».

PHOTO: @KIMKARDASHIAN

4. Κάνουμε κατάχρηση καλλυντικών. «Less is more!» υπενθυμίζει η Hernandez. Αντί να ακολουθείτε μια ρουτίνα με 12 διαφορετικά βήματα, περιοριστείτε σε δύο με τέσσερα βασικά, επενδύοντας σε προϊόντα υψηλής ποιότητας με πιστοποιημένα κλινικά αποτελέσματα.

5. Δεν καθαρίζουμε το πρόσωπό μας πριν από τον ύπνο. «Η καλύτερη αναγέννηση του δέρματος γίνεται όταν κοιμόμαστε. Βεβαιωθείτε ότι είναι απόλυτα καθαρό προτού κοιμηθείτε» προειδοποιεί η Hernandez και προσθέτει: «Τυχόν υπολείμματα από αντιηλιακά φίλτρα, μέικαπ περιβαλλοντικούς ρύπους κ.λπ. εγκλωβίζονται στους πόρους προκαλώντας μαύρα στίγματα, σπυράκια και ερεθισμούς».

6. Χρησιμοποιούμε προϊόντα με βάση το λάδι ενώ έχουμε προδιάθεση για ακμή. «Όταν έχουν ως βάση τα έλαια, επιδεινώνουν την απόφραξη των πόρων και εμποδίζουν την απελευθέρωση των ρύπων που συμβάλλουν στην ακμή» λέει η Hernandez.

PHOTO: @VICTORIABECKHAM

7. Χρησιμοποιούμε τοπικές θεραπείες για τα σπυράκια τη στιγμή που εμφανίζονται. Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε μόλις «σκάσει μύτη» ένα σπυράκι είναι να περιμένουμε να ενεργήσει ο φυσικός μηχανισμός επανόρθωσης του οργανισμού μας. «Αν η ακμή είναι φλυκταινώδης, περιμένετε μία με δύο μέρες να έρθει η φλεγμονή στην επιφάνεια. Τότε, μπορείτε να σπάσετε το σπυράκι με το πύον με τα δάχτυλά σας τυλιγμένα σε καθαρό χαρτομάντιλο. Στη συνέχεια, εφαρμόζετε μια τοπική θεραπεία» συμβουλεύει η αισθητικός Shani Darden.

8. Θεωρούμε ότι αφού πίνουμε αρκετό νερό δεν χρειάζεται να χρησιμοποιούμε ενυδατική. «Ενώ πάντα συνιστώ να πίνετε νερό για το καλό της υγείας σας, στην πραγματικότητα είναι ο λιγότερο αποτελεσματικός τρόπος ενυδάτωσης της επιδερμίδας» διευκρινίζει η αισθητικός Renée Rouleau και προσθέτει: «Το νερό περνάει μέσα από το γαστρεντερικό σύστημα, απορροφάται από το αίμα και στη συνέχεια φιλτράρεται από τα νεφρά, οπότε και ενυδατώνει τα κύτταρα. Όμως τα επίπεδα ενυδάτωσης της επιδερμίδας έχουν να κάνουν κυρίως με το τι κάνουμε σε τοπικό επίπεδο, όπως με τη χρήση ενυδατικών προϊόντων και σέρουμ».

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram.

Κεντρική φωτό: REUTERS/Amanda Perobelli

Read Next

16 Απρ 2024

Η Τζένιφερ Λόπεζ με το χρώμα νυχιών που όλες οι fashionistas επιλέγουν φέτος την άνοιξη

Το χρώμα που πρωταγωνίστησε στο catwalk, αλλά και στο street style.

Περισσότερα από

Ομορφιά

15 Απρ 2024

Τζένιφερ Άνιστον: Η χτένα που χρησιμοποιεί έχει "σπάσει" τα ταμεία

Η Τζένιφερ Άνιστον επιλέγει πάντα τα πιο ψαγμένα hair care items.

14 Απρ 2024

Αυτό είναι το ανατολίτικο άρωμα που λατρεύουν οι Ελληνίδες celebrities

Το φορούν πολλές Ελληνίδες celebrities, ανάμεσά τους η Ρούλα Ρέβη, η Έλενα Παπαρίζου και η Μπέττυ Μαγγίρα.

12 Απρ 2024

Old money nails: Το classy μανικιούρ που θα κάνει κάθε outfit να δείξει πολυτελές

Αυτή είναι η τάση μανικιούρ που επιλέγουν σταθερά και οι royals.

12 Απρ 2024

Η Αντιγόνη Κουλουκάκου υιοθέτησε την τάση του "γυμνού" μανικιούρ κι έδειξε υπέροχη

Η ηθοποιός αποδεικνύει ότι τα άβαφα νύχια μπορούν να δείξουν εξίσου κομψά.

12 Απρ 2024

5 primers προσώπου που "σβήνουν" τις ρυτίδες

Χάρη στο blurring effect τους, καμουφλάρουν τις ατέλειες, δημιουργώντας παράλληλα τον τέλειο καμβά για την εφαρμογή του μακιγιάζ.

10 Απρ 2024

Ταλαιπωρημένες φτέρνες: Πώς θα τις περιποιηθείς σωστά για να είσαι έτοιμη το καλοκαίρι

Οι σκασμένες φτέρνες θέλουν σωστή περιποίηση χειμώνα - καλοκαίρι.

10 Απρ 2024

Μάργκοτ Ρόμπι: Η μεγάλη αλλαγή στην εμφάνισή της

Η 33χρονη σταρ άλλαξε τα μαλλιά της και υιοθέτησε την πιο δημοφιλή απόχρωση για το 2024.

10 Απρ 2024

Οι 5 καλύτεροι οροί προσώπου για την εξάλειψη των σκούρων κηλίδων

Η βιταμίνη C είναι το SOS αντιοξειδωτικό συστατικό που θα σε βοηθήσει στην καταπολέμηση των σκούρων κηλίδων και λοιπών δυσχρωμιών στο πρόσωπο.

10 Απρ 2024

Mόνικα Μπελούτσι: Το προϊόν που την κάνει να δείχνει 10 χρόνια νεότερη

Το ιδιοφυές makeup trick που ακολουθεί εδώ και χρόνια.