Όταν βλέπουμε φωτογραφίες από μοντέλα ή influencers των social media, το εύκολο συμπέρασμα στο οποίο μπορεί να καταλήξουμε είναι ότι οι τέλειες αναλογίες, η πολυτελής γκαρνταρόμπα και η μοναδική στιλιστική ματιά τους είναι αυτές που τους εξασφαλίζουν μια σειρά από αψεγάδιαστα πορτρέτα. Στην πραγματικότητα όμως η φωτογένεια οφείλεται τουλάχιστον κατά το ήμισυ στη στάση σώματος, δηλαδή στην πόζα που παίρνουμε μπροστά στον φακό. Αυτή είναι που θα καθορίσει σε απίστευτα μεγάλο βαθμό πόσο λεπτές ή ψηλές δείχνουμε, πόσο αρμονικά φαίνονται τα χαρακτηριστικά μας, πόσο αψεγάδιαστη αποτυπώνεται η επιδερμίδα μας.

Αλλά η σωστή πόζα δεν είναι αυτονόητη. Όλες μας κάνουμε, ασυναίσθητα, κάποια λάθη που σαμποτάρουν την εικόνα μας. Δώδεκα από αυτά παρουσιάζονται στο παρακάτω βίντεο, μαζί με τα μυστικά των μοντέλων για μεγαλύτερη φωτογένεια.

Μερικά παραδείγματα; Σε κοντινές φωτογραφίες, συχνά κάνουμε το σφάλμα να χαμηλώνουμε το πιγούνι προς τον λαιμό, με αποτέλεσμα το πρόσωπό μας να φαίνεται πιο γεμάτο. Όταν το κρατάμε όρθιο, από την άλλη, το πρόσωπο δείχνει πιο λεπτό και τα χαρακτηριστικά πιο αρμονικά. Ένα άλλο συνηθισμένο λάθος είναι να καμπουριάζουμε ελαφρώς όταν φωτογραφιζόμαστε καθιστές, με συνέπεια να πετάει η κοιλιά μας. Η σωστή στάση είναι με ίσια πλάτη και ανοιχτούς ώμους, σε μικρή απόσταση από την πλάτη της καρέκλας, για πιο στητό σώμα και καλοσχηματισμένη σιλουέτα.

Δείτε παρακάτω τα πιο κοινά μας λάθη στις φωτογραφίες και πώς θα τα διορθώσουμε.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram.

κεντρική φωτό: Στο σόου του Balmain από τη φετινή Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού. REUTERS/Regis Duvignau

TAGS