ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η Φράνσις ΜακΝτόρμαντ πήγε στα Όσκαρ όπως θα έπινε καφέ στον κήπο της. Υπέροχα φυσική

Με ατίθασες τούφες και λευκές ρίζες. Γιατί είναι η Φράνσις ΜακΝτόρμαντ και επιβάλλει τους κανόνες της. Ή επειδή ανοίγει μια νέα, πιο συμπεριληπτική εποχή ομορφιάς

Η Φράνσις ΜακΝτόρμαντ πήγε στα Όσκαρ όπως θα έπινε καφέ στον κήπο της. Υπέροχα φυσική

Δεν είναι η πρώτη φορά που σπάει τους κανόνες της μόδας. Για να είμαστε ακριβείς, η «Vogue» της έχει αφιερώσει στο παρελθόν ολόκληρο άρθρο με τις «11 καλύτερες στιγμές που έσπασε τους κανόνες της μόδας».

Στην απονομή των Όσκαρ του 2021 η Φράνσις ΜακΝτόρμαντ παρέλαβε το βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στο «Nomadland» με ένα απλό, μάξι, μαύρο φόρεμα, με λαμπερή (ή μήπως swinging twenties;) λεπτομέρεια τα κρόσσια στο φινίρισμα. Τα μαλλιά της, με ατίθασες τούφες και λευκές ρίζες, θα μπορούσε να τα είχε πιάσει πρόχειρα μερικά δευτερόλεπτα προτού βγει από το σπίτι και ξεκινήσει για τη λαμπερή τελετή. Αλλά κανένας δεν σχολίασε αρνητικά την εμφάνισή της. Γιατί είναι η Φράνσις ΜακΝτόρμαντ. Ή επειδή ανοίγει μια νέα, πιο συμπεριληπτική εποχή στην ομορφιά. Ή για όλους τους παραπάνω λόγους.

Δεν είναι ότι απορρίπτει τη λάμψη και την πολυτέλεια. Είναι ότι «κάνει τα δικά της» - όπως θα έλεγε και ο 5χρονος γιος μου -, βγάζει τη γλώσσα στη σοβαροφάνεια και αντιμετωπίζει τη μόδα σαν ένα αδιάκοπο παιχνίδι μεταμορφώσεων. Και καταφέρνει να στηρίξει όλες αυτές τις μεταμορφώσεις, όπως αρμόζει σε μια αληθινά χαρισματική ηθοποιό. Είναι, κατά κάποιον τρόπο, η Σίντι Σέρμαν της υποκριτικής. Είτε, ας πούμε, εμφανίζεται με φόρεμα Valentino και σανδάλια Valentino x Birkenstock (Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ρώμης, 2019) είτε με υπερμεγέθη κάπα και headpiece-εξτραβαγκάντσα (Met Gala 2018 με θέμα «Heavenly Bodies») είτε με total denim look και πέδιλα πλατφόρμες (προβολή της ταινίας «Three Billboards Outside Ebbing, Missouri», Βενετία) είτε με τζιν παντελόνι και γραφιστικό T-shirt το οποίο φέρει την επιγραφή «Το Σαλόνι των Επτά Αμαρτημάτων του Διαβόλου» (σε δείπνο των Όσκαρ, το 2001).

Βγάζει τη γλώσσα στη σοβαροφάνεια και αντιμετωπίζει τη μόδα σαν ένα αδιάκοπο παιχνίδι μεταμορφώσεων. Και καταφέρνει να στηρίξει όλες αυτές τις μεταμορφώσεις

Τη Φράνσις ΜακΝτόρμαντ φαίνεται πως την ενδιαφέρει περισσότερο το παιχνίδι παρά το να υπηρετήσει πιστά ένα «προσωπικό στυλ». Ακόμα όμως και αν εμείς αγαπάμε τη συνέπεια, ή φοβόμαστε τους πειραματισμούς, μπορούμε να εμπνευστούμε από την μεγάλη αυτή κυρία της υποκριτικής, την τρις βραβευμένη, πλέον, με Όσκαρ, για να ενδώσουμε στη φυσικότητα όποτε, και αν, το νιώθουμε.

Στην εποχή που οι «ασημένιες αλεπούδες», οι γυναίκες που σταματούν να βάφουν τα μαλλιά τους (ή δεν αρχίζουν να τα βάφουν ποτέ), κερδίζουν έδαφος και στάτους στον κόσμο της ομορφιάς και που η εικαστικός Αλεξάνδρα Γκραντ ποζάρει στο κόκκινο χαλί LACMA Art + Film Gala χέρι χέρι με τον αγαπημένο της, Κιάνου Ριβς, και με τις γκρίζες τούφες της, αισθανόμαστε πιο άνετα να συμφιλιωθούμε με τα σημάδια της ηλικίας. Αν φυσικά το θέλουμε. Διαφορετικά, μπορούμε να ενδώσουμε ευχαρίστως σε λαμπερές τουαλέτες, δραματικά μακιγιάζ, ζωηρόχρωμες βαφές μαλλιών και πλαστικές επεμβάσεις. Σε ό,τι πιστεύουμε ότι μας ταιριάζει και πως δεν προδίδει την προσωπικότητά μας. Στην τελική, αυτό είναι το ζητούμενο.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες της Φράνσις ΜακΝτόρμαντ από τα Όσκαρ 2021:

Η Φράνσις ΜακΝτόρμαντ πήγε στα Όσκαρ όπως θα έπινε καφέ στον κήπο της. Υπέροχα φυσική
Με την ομάδα του «Nomadland» στην τελετή απονομής.
Με τη Γιου Γιουνγκ Γουν, με φανταστικό puffer jacket, η οποία κέρδισε το Όσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία «Minari».

Δείτε τη στιγμή που παραλαμβάνει το βραβείο της:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

φωτογραφίες: Reuters


Read Next

16 Απρ 2024

Η Τζένιφερ Λόπεζ με το χρώμα νυχιών που όλες οι fashionistas επιλέγουν φέτος την άνοιξη

Το χρώμα που πρωταγωνίστησε στο catwalk, αλλά και στο street style.

Περισσότερα από

Ομορφιά

15 Απρ 2024

Τζένιφερ Άνιστον: Η χτένα που χρησιμοποιεί έχει "σπάσει" τα ταμεία

Η Τζένιφερ Άνιστον επιλέγει πάντα τα πιο ψαγμένα hair care items.

14 Απρ 2024

Αυτό είναι το ανατολίτικο άρωμα που λατρεύουν οι Ελληνίδες celebrities

Το φορούν πολλές Ελληνίδες celebrities, ανάμεσά τους η Ρούλα Ρέβη, η Έλενα Παπαρίζου και η Μπέττυ Μαγγίρα.

12 Απρ 2024

Old money nails: Το classy μανικιούρ που θα κάνει κάθε outfit να δείξει πολυτελές

Αυτή είναι η τάση μανικιούρ που επιλέγουν σταθερά και οι royals.

12 Απρ 2024

Η Αντιγόνη Κουλουκάκου υιοθέτησε την τάση του "γυμνού" μανικιούρ κι έδειξε υπέροχη

Η ηθοποιός αποδεικνύει ότι τα άβαφα νύχια μπορούν να δείξουν εξίσου κομψά.

12 Απρ 2024

5 primers προσώπου που "σβήνουν" τις ρυτίδες

Χάρη στο blurring effect τους, καμουφλάρουν τις ατέλειες, δημιουργώντας παράλληλα τον τέλειο καμβά για την εφαρμογή του μακιγιάζ.

10 Απρ 2024

Ταλαιπωρημένες φτέρνες: Πώς θα τις περιποιηθείς σωστά για να είσαι έτοιμη το καλοκαίρι

Οι σκασμένες φτέρνες θέλουν σωστή περιποίηση χειμώνα - καλοκαίρι.

10 Απρ 2024

Μάργκοτ Ρόμπι: Η μεγάλη αλλαγή στην εμφάνισή της

Η 33χρονη σταρ άλλαξε τα μαλλιά της και υιοθέτησε την πιο δημοφιλή απόχρωση για το 2024.

10 Απρ 2024

Οι 5 καλύτεροι οροί προσώπου για την εξάλειψη των σκούρων κηλίδων

Η βιταμίνη C είναι το SOS αντιοξειδωτικό συστατικό που θα σε βοηθήσει στην καταπολέμηση των σκούρων κηλίδων και λοιπών δυσχρωμιών στο πρόσωπο.

10 Απρ 2024

Mόνικα Μπελούτσι: Το προϊόν που την κάνει να δείχνει 10 χρόνια νεότερη

Το ιδιοφυές makeup trick που ακολουθεί εδώ και χρόνια.