«Να τα αφήσω ή να μην τα αφήσω;». Ιδού η απορία. Τα γκρι μαλλιά είναι εντυπωσιακά αλλά απαιτούν έξτρα φροντίδα και σίγουρα έξτρα στάιλινγκ. 

Προετοιμάσου ψυχολογικά γιατί η αλλαγή θα είναι μεγάλη αλλά εντυπωσιακή. Εάν δεν έχεις ήδη λευκά μαλλιά θα χρειαστείς bleaching ή αλλιώς ξάνοιγμα ή ντεκαπάζ. 

Τα γκρι μαλλιά επιτυγχάνονται πάνω σε πολύ ανοιχτό ξανθό χρώμα μαλλιών, ιδανικά σε λευκό-silver. Μέχρι να φτάσεις σε αυτή την ανοιχτή βάση θα μπεις στη διαδικασία του ντεκαπάζ. Όσο πιο σκούρα είναι τα μαλλιά, τόσο πιο μεγάλη η ταλαιπωρία τους. Αν τα μαλλιά δεν ανοίξουν αρκετά με την πρώτη εφαρμογή ντεκαπάζ ίσως χρειαστείς και δεύτερη φορά.

Πολύ σημαντική είναι επίσης η εξουδετέρωση των κίτρινων αποχρώσεων. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί είτε με ρεφλέ από μοβ βαφή είτε με toner.  

Και φτάνουμε στην γκρι βαφή, η οποία θα μείνει για 30-40 λεπτά στα μαλλιά σας. Σε αυτό το στάδιο μπορείτε να φαντάζεστε κάπως το τελικό αποτέλεσμα που όμως όταν στεγνώσει και στιλιζαριστεί θα γίνει πολύ πιο εντυπωσιακό.

Μπορεί το styling των μαλλιών να μας είναι οικείο σαν όρος όμως πρέπει να σκεφτούμε ότι τα γκρι χρώματα μαλλιών ζητάνε απαραίτητα το styling όπως και το μακιγιάζ. Είναι κάτι που θα πρέπει να εντάξεις στην καθημερινότητά σου.

Το hairstyling είναι αυτό που θα αναδείξει το γκρι χρώμα των μαλλιών σου και θα το κάνει να δείχνει εντυπωσιακό, λαμπερό και υγιές.

Οδηγίες για γκρι μαλλιά:

  • Χρησιμοποίησε σαμπουάν και κοντίσιονερ χωρίς αλάτι (sulfate-free)
  • Χρησιμοποίησε σαμπουάν κατά του κιτρινίσματος των μαλλιών τύπου silver
  • Να βάφεις τη ρίζα στην ώρα της. Όσο περισσότερο αφήνεις τη ρίζα να βγαίνει τόσο η εργασίες που θα πρέπει να κάνεις για να επαναφέρεις το χρώμα θα είναι πιο απαιτητικές.
  • Κάθε 2 εβδομάδες να κάνεις ρεφλέ με τη γκρι βαφή.

Δείτε το βίντεο με τις ασημένιες αλεπούδες που τόλμησαν να αφήσουν τον χρόνο να τις χαϊδέψει:

 

*Με πληροφορίες από το womanoclock.gr

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS