ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Τρεις διατροφικές αλλαγές που όλες οι γυναίκες άνω των 50 οφείλουν να κάνουν

Μικρές καθημερινές αλλαγές που έχουν σπουδαία αποτελέσματα στον οργανισμό.

Τρεις διατροφικές αλλαγές που όλες οι γυναίκες άνω των 50 οφείλουν να κάνουν

Εφόσον είμαστε ό, τι τρώμε, άποψη που όσο τα χρόνια περνούν όλο και περισσότερο ενστερνίζομαι, καλό θα ήταν με το πέρας του χρόνου να προσέχουμε διπλά για το τι βάζουμε στον υπερπολύτιμο οργανισμό μας. Διότι μπορεί στα 20 και 30 να τρώγαμε άστατα και να μεταβολίζαμε τα πάντα, όσο όμως τα χρόνια πολλαπλασιάζονται στην καμπούρα μας, καλό θα ήταν να φροντίζουμε τη διατροφή μας λίγο παραπάνω.

Δεν είναι μάλιστα τυχαίο που οι διατροφολόγοι δημιουργούν συνήθως δίαιτες – ή καλύτερα διατροφές – με βάση όχι μόνο τις ανάγκες του κάθε οργανισμού αλλά και το ηλικιακό του φάσμα. Για παράδειγμα μία γυναίκα 50 ετών, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να υιοθετήσει τις ίδιες συνήθειες με μία γυναίκα 30.

Υπάρχουν πολλές αλλαγές που μπορείς να κάνεις όσο μεγαλώνεις, κάποιες από αυτές μάλιστα επιβάλλονται. Αυτό άλλωστε είναι και το μότο του Jason Ewoldt, διαιτολόγου στη Mayo Clinic, ο οποίος θεωρεί ότι υπάρχουν τρεις πολύ σημαντικές διατροφικές αλλαγές που κάθε γυναίκα πρέπει να κάνει στην ηλικία των 50.

Aσβέστιο για γερά κόκκαλα

Με την οστεοπόρωση να μας χτυπά επίμονα την πόρτα, οι ειδικοί επιμένουν ότι οι γυναίκες – οι οποίες υποφέρουν από τη νόσο αυτή – πρέπει απαραιτήτως να εμπλουτίσουν τη διατροφή τους με τροφές πλούσιες σε ασβέστιο, το οποίο φυσικά συμβάλει στην υγεία των οστών. Για την ακρίβεια, 1 στις 3 γυναίκες, άνω των 50 θα αντιμετωπίσει πρόβλημα με τα οστά της, μιας και όσο τα χρόνια περνούν, γίνονται όλο και πιο αδύναμα.

Η βασικότερη πηγή ασβεστίου είναι ως γνωστόν τα γαλακτοκομικά, αλλά σε περίπτωση δυσανεξίας, υπάρχουν και άλλες τροφές ικανές να το αναπληρώσουν.

Πρωτεΐνη για δυνατούς μύες

Με την πάροδο του χρόνου, συνηθίζουμε να κινούμαστε και να γυμναζόμαστε λιγότερο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια μυϊκής μάζας, η οποία είναι ιδιαίτερα έντονη στις γυναίκες άνω των 50 ετών. Η λύση φυσικά σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι η άφθονη κατανάλωση πρωτεϊνών, η οποία αποτρέπει τον εκφυλισμό των μυών και καθυστερεί τη φθορά τους.

Βιταμίνη B-12 για τον εγκέφαλο

Όταν αναπολείς τα σχολικά σου χρόνια, αναρωτιέσαι με ποιον ακριβώς τρόπο μπορούσες να αποστηθίσεις ολόκληρα κεφάλαια στην ιστορία, ενώ πλέον μετά βίας θυμάσαι τι έγινε προχθές; Ακόμη ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα του… χρόνου που περνά αμείλικτα. Η υγεία και η διαύγεια του εγκεφάλου, είναι το Α και το Ω στη ζωή ενός υγιούς ανθρώπου, και αυτό επιτυγχάνεται με την κατανάλωση βιταμίνης B12. Oι καλύτερες πηγές βιταμίνες B12 είναι τα αυγά, το γάλα, το άπαχο κρέας, το ψάρι.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Κεντρική φωτογραφία: EPA/ETIENNE LAURENT

Read Next

16 Απρ 2024

MALLORY: Το πολυαγαπημένο ελληνικό fashion brand Mallory The Label γιόρτασε το λανσάρισμα της νέας συλλογήςj

Το brand MALLORY THE LABEL αποκάλυψε τη νέα S/S ’24 συλλογή "NOMAS" στο απόλυτο fashion party της σεζόν.

16 Απρ 2024

Divani Corfu Palace: Φέτος το Πάσχα σημαίνει... Κέρκυρα!

Απολαύστε τις γιορτές στον απόλυτο πασχαλινό προορισμό και το πλήρως ανανεωμένο Divani Corfu Palace.

Περισσότερα από

Life

15 Απρ 2024

8 φρούτα που έχουν λιγότερη ζάχαρη

Τα φρούτα περιέχουν ζάχαρη, ναι! Αλλά μην ξεχνάς ότι είναι γεμάτα και με θρεπτικά συστατικά.

15 Απρ 2024

Pepe Jeans London: Η νέα συλλογή σχεδιάστηκε για να γοητεύσει τους λάτρεις του denim

Η Pepe Jeans London συλλογή εξυμνεί την διαχρονική βρετανική κληρονομιά της μάρκας.

13 Απρ 2024

Οι 30 ομορφότεροι ανοιξιάτικοι προορισμοί

Από τις ποδηλατάδες στις όχθες της Λίμνης Πλαστήρα ως τους ανοιξιάτικους περιπάτους σε φαράγγια με ορχιδέες στη Χίο, να μερικές από τις εμπειρίες που μας δίνουν ιδέες για ανοιξιάτικες αποδράσεις.

11 Απρ 2024

Λευκό ψωμί: Το τρώμε ή όχι; Τι απαντά κορυφαία διαιτολόγος

Το ψωμί είναι σημαντική πηγή θρεπτικών συστατικών για τον οργανισμό. Η Αναστασία Κόκκαλη, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος εξηγεί τι ισχύει για το λευκό ψωμί.

11 Απρ 2024

Χρυσοί Σκούφοι 2024: Η εντυπωσιακή τελετή απονομής μιας νέας εποχής

Την πρώτη σελίδα ενός νέου κεφαλαίου έγραψαν το βράδυ της Δευτέρας 8 Απριλίου οι Χρυσοί Σκούφοι. Ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας γιόρτασε την 31η απονομή του, τιμώντας τους κορυφαίους της ελληνικής εστίασης, σε μια λαμπερή βραδιά που ξεκίνησε με ένα ανατρεπτικό θεατρο-γαστρονομικό κουίζ και ολοκληρώθηκε με ένα συναρπαστικό 4 hands dîner de gala πολλών αστέρων.

11 Απρ 2024

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Στον αστερισμό του Κωνσταντίνου Καρύδη

Διευθύνοντας την ορχήστρα δωματίου της Ευρώπης: Στο πιάνο ο Γιαν Λισέτσκι

10 Απρ 2024

8 φρούτα που έχουν λιγότερη ζάχαρη

Τα φρούτα περιέχουν ζάχαρη, ναι! Αλλά μην ξεχνάς ότι είναι γεμάτα και με θρεπτικά συστατικά.