Αφού για χρόνια η διατροφή χωρίς γλουτένη έχει έρθει στο προσκήνιο, τα τρόφιμα που μπορούν να σε βοηθήσουν να την ακολουθήσεις υπάρχουν πλέον παντού. Για άτομα που δεν μπορούν να ανεχτούν τη γλουτένη, μια πρωτεΐνη που βρίσκεται στο σιτάρι, τη σίκαλη και το κριθάρι, αυτή η ποικιλία είναι μια πραγματική ευλογία. Αλλά όχι μόνο για εκείνους. Η ευκολία στις επιλογές, αλλά και τα εμφανή πλεονεκτήματα μίας τέτοιας διατροφής, την έχουν αναδείξει πλέον ως μία από τις πιο δημοφιλείς. Οι άνθρωποι έχουν στραφεί πλέον στη διατροφή χωρίς γλουτένη για να χάσουν βάρος, να ενισχύσουν την ενέργειά τους ή γενικά να αισθάνονται πιο υγιείς. 

Οι άνθρωποι έχουν στραφεί πλέον στη διατροφή χωρίς γλουτένη για να χάσουν βάρος, να ενισχύσουν την ενέργειά τους ή γενικά να αισθάνονται πιο υγιείς. 

Μια τέτοια διατροφή μπορεί να είναι επίσης πολύ χρήσιμη για άτομα που έχουν συμπτώματα ευερέθιστου εντέρου - ένα πολύ συχνό φαινόμενο - ή διαβήτη τύπου 1. Πέρα από αυτά, μπορεί ακόμα να αποτελέσει και έναν υγιεινό τρόπο διατροφής γενικότερα, που θα έχει αρκετά οφέλη για εσένα, όπως: 

Διαβάστε περισσότερα στο Shape.gr

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Kεντρική φωτογραφία: iStock

TAGS