Μία αρκετά σοκαριστική φωτογραφία ενός 69χρονου οδηγού νταλίκας στην Αγγλία κάνει τον γύρο των Μέσων Ενημέρωσης από τη στιγμή που πρωτοδημοσιεύτηκε στο New England's Journal of Medicine, με σκοπό να αφυπνήσει το ευρή κοινό ως προς τη σωστή προστασία ενάντια στις βλαβερές ακτίνες του ηλίου.

Παρόλο που η έκθεση στον ήλιο είναι η βασικότερη και πιο σημαντική πηγή πρόσληψης βιταμίνης D, μίας βιταμίνης καθοριστικής για την υγεία του οργανισμού και το σώματος, η ηλιακή ακτινοβολία μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά επικίνδυνη για την υγεία της επιδερμίδας μας. 

Η εικόνα ενός ανθρώπου που έχει περάσει 29 χρόνια της ζωής του οδηγώντας νταλίκα, όντας εκτεθειμένος στον ήλιο μόνο από τη μία πλευρά του προσώπου του, έρχεται να γίνει η απόδειξη του παραπάνω.

Όπως θα δεις στην φωτογραφία που ακολουθεί το πρόσωπο του άντρα είναι χωρισμένο σε δύο μέρη με την πλευρά που υπήρξε εκτεθειμένη στον ήλιο να έχει υποστεί σοβαρές ζημίες και να παρουσιάζει μία εικόνα τουλάχιστον μία με δύο δεκαετίες πιο ηλικιωμένη από την άλλη πλευρά.

Η εικόνα όπως δημοσιεύτηκε στο New England's Journal of Medicine.

Οι δερματολόγοι εξηγούν πως είναι σχεδόν αδύνατον για έναν άνθρωπο να αποφύγει εντελώς τις ακτίβες UVA αφού είναι αυτές που ευθύνονται για το μεγαλύτερο ποσοστό της ζωής και της δραστηριότητας πάνω στον πλανήτη. Παρόλα αυτά η βασική αιτία των βλαβών της επιδερμίδας και του καρκίνου του δέρματος είναι οι ακτίνες UVB και από αυτές μπορεί να μας προφυλάξει μόνο η συστηματική χρήση αντηλιακού.

Παρόλο που η φθορά στο πρόσωπο του 69χρονου άντρα είναι μόνιμη οι ειδικοί που έχουν συστήσει να φοράει πλέον καθημερινά αντηλιακό και να κάνει τακτικές εξετάσεις για καρκίνο του δέρματος.

TAGS