Οι γιορτές είναι η περίοδος κατά την οποία η υπερκατανάλωση γίνεται κανόνας και αποτελεί σταθερή αξία. Πριν όμως τιμήσουμε τα γιορτινά εδέσματα, ας δούμε τι συμβαίνει όταν υπερκαταναλώνουμε.

Η υπερκατανάλωση απαιτεί περισσότερη προσπάθεια από το πεπτικό

Κανονικά, το πεπτικό και ειδικά το πάγκρεας εκκρίνει πρωτεάση, λιπάση και αμυλάση για να βοηθήσει στην πέψη πρωτεϊνών, λιπών και αμύλων. Εάν δεν παραχθούν επαρκώς τα ένζυμα που απαιτούνται στη δεδομένη φάση, μπορεί να προκύψουν μετεωρισμός / φούσκωμα, καούρες, διάρροια, κράμπες και δυσαπορρόφηση θρεπτικών συστατικών.

Το πρόβλημα με την κατανάλωση μεγάλης ποσότητας και ποικιλίας τροφίμων και αγνοώντας τα σήματα που στέλνουν οι ορμόνες κορεσμού, είναι ότι το πεπτικό σύστημα μπορεί να μην είναι προετοιμασμένο γι’ αυτήν την ξαφνική εισροή. Τα συνηθισμένα επίπεδα της χολής, του στομαχικού οξέος και των παγκρεατικών ενζύμων μπορεί να μοιάζουν με ομπρέλα σε τυφώνα.

Επιπλέον συντρέχουν και άλλοι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την έκκριση πεπτικών ενζύμων, όπως η γήρανση, το στρες, η εγκυμοσύνη, τα γονίδια και τα φάρμακα. Μερικοί άνθρωποι δεν παράγουν ποτέ κάποια ένζυμα. Για παράδειγμα, τα άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη στερούνται του ενζύμου λακτάση που απαιτείται για την πέψη των γαλακτοκομικών προϊόντων. Οι άνθρωποι που ακολουθούν ορισμένες δίαιτες (δίαιτες με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, δίαιτες με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά όπως η κετογονική διατροφή ή διαιτητικές διατροφές που απαιτούν πιο μεγάλη πεπτική προσπάθεια) μπορεί επίσης να έχουν αυξημένη ανάγκη για ορισμένα πεπτικά ένζυμα.

Το Ultimate Digestive Enzyme είναι εδώ για να μας συνδράμει πολύ αποτελεσματικά.

Το Ultimate Digestive Enzyme περιέχει τα παρακάτω 7 φυτικά πεπτικά ένζυμα που βοηθούν στην αποδόμηση των διαφορετικών μακροθρεπτικών ουσιών, «κόβουν» τις τροφές σα μικρά ψαλίδια και διασπούν λίπη, πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, ίνες, άμυλο, λακτόζη και σύνθετα σάκχαρα:

Πρωτεάση: βοηθά στην πέψη των πρωτεϊνών και λειτουργεί σε ευρεία περιοχή pH (3-6)

Αλφα-γαλακτοσιδάση: συμβάλλει στην πέψη υδατανθράκων όπως λαχανικά, όσπρια, τροφές ολικής κ.ά.

Λιπάση: βοηθά στη διάσπαση και την πέψη των λιπών

Αμυλάση: βοηθά στην πέψη του άμυλου και των υδατανθράκων

Λακτάση: αφομοιώνει τη λακτόζη και βοηθά στην πρόληψη συμπτωμάτων δυσανεξίας στη λακτόζη, όπως αέρια, φουσκώματα, κράμπες, διάρροια

Cellulase: διασπά τις ίνες κυτταρίνης των λαχανικών

Βρωμελίνη: βοηθά στην πέψη των πρωτεϊνών

Σαν αποτέλεσμα απολαμβάνουμε καλύτερη πέψη όλων των τροφών και μείωση των γαστρεντερικών συμπτωμάτων όπως αέρια, φουσκώματα, όξινες αναγωγές, ρεψίματα, δυσκοιλιότητα ή διάρροια. Τα ένζυμα δρουν κατά μήκος όλου του πεπτικού σωλήνα, μειώνουν φλεγμονές και τροφικές αλλεργίες και ανακουφίζουν το πάγκρεας. Ταυτόχρονα βοηθούν στη μέγιστη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών των τροφών, γεγονός που οδηγεί σε αύξηση των επιπέδων ενέργειας και σε μείωση της πείνας και της λαιμαργίας, .

Το Ultimate Digestive Enzyme είναι ιδανικό για όσους υποφέρουν από δυσπεψία με αέρια και φούσκωμα, καταναλώνουν βαριά γεύματα ή τρώνε συχνά έξω:

• Βελτιώνει την πέψη

• Προλαμβάνει τα δυσάρεστα συμπτώματα από την κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών, όπως φασόλια, σπόρους και γαλακτοκομικά

• Διασπά πρωτεΐνες, λίπη, και υδατάνθρακες απλούς και σύνθετους

• Περιέχει λακτάση για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη

• Είναι κατάλληλο και για υγιή νεότερα πεπτικά συστήματα που χρειάζονται μια έξτρα βοήθεια σε συγκεκριμένες τροφές

• Προλαμβάνει την άβολη αίσθηση του να νιώθεις εξαιρετικά γεμάτος μετά από ένα γεύμα

• Ενισχύει τη μέγιστη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών

• Είναι χωρίς γλουτένη, non-GMO, vegan

• Εγγυάται στην ισχύ των ενζύμων σύμφωνα με το Food Chemical Codex standard measurements

Μια κάψουλα με πεπτικά ένζυμα πριν ή κατά τη διάρκεια ενός βαριού γεύματος μας βοηθούν να απολαύσουμε, χωρίς μετά να υποφέρουμε από το βάρος, τα αέρια και τον λήθαργο που θα καταστρέψει τη διάθεσή μας για το υπόλοιπο της ημέρας μας.

Προϊόν ΕΟΦ. Παρασκευάζεται στον Καναδά από την Flora MD για τη MedMelon, τηλ. 2310 449441, www.medmelon.gr

 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram 

TAGS