Δεν είναι ούτε το πρώτο ούτε το τελευταίο wellness trend που έρχεται από την Ιαπωνία, αλλά σίγουρα είναι το πιο εύκολο. Το Forest bathing κερδίζει έδαφος στην Ευρώπη και υπόσχεται να μειώσει τα επίπεδα στρες στον οργανισμό και να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού.

Τι ακριβώς είναι;

Το forest bathing είναι μετάφραση του όρου shinrin-yoku, που στα ιαπωνικά σημαίνει να απορροφάς την ενέργεια του δάσους. Μάλιστα, αποτελεί μέρος του εθνικού προγράμματος υγείας της Ιαπωνίας από το 1982. Πρακτικά, σημαίνει να κάνεις έναν σύντομο περίπατο στο δάσος, χωρίς πρόθεση να γυμναστείς ή να ιδρώσεις. Κάτι σαν διαλογισμός σε κίνηση δηλαδή. 

Η γυμναστική δεν αποτελεί μέρος της συγκεκριμένης πρακτικής ενώ προκρίνεται η απουσία προορισμού- αντίθετα, ο καλύτερος τρόπος να το κάνεις πράξη είναι να αφήσεις τις σκέψεις σου ελεύθερες, να έρθεις σε επαφή με τις αισθήσεις σου και να κάνεις μικρές στάσεις, διαβάζοντας ένα βιβλίο. 

Επιπλέον, ένα πολύ σημαντικό στοιχείο της συγκεκριμένης πρακτικής είναι το να παίρνεις βαθιές αναπνοές, ώστε να χαμηλώσεις τους παλμούς σου αλλά και να εισπνεύσεις καθαρό αέρα. Πόσο πιο εύκολο, δηλαδή;

 

 

TAGS