Στο νησί Kangaroo Island, στην Αυστραλία, ο απολογισμός είναι αληθινά τραγικός: 2.500 νεκρά κοάλα από τη φωτιά, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Guardian. Κι όμως λίγα τυχερά ζώα κατάφεραν να σωθούν, χάρη στην πρωτοβουλία δύο εφήβων.

Σε ένα βίντεο που ανέβηκε στο YouTube, ο Micah Lovegrove και ο ξάδερφός του γεμίζουν ένα αυτοκίνητο με όσο περισσότερα κοάλα μπορούν, απομακρύνοντάς τα από τον τόπο της καταστροφής. «Εδώ, σώζουμε λίγα κοάλα… προσπαθούμε να συγκεντρώσουμε όσο περισσότερα ζωντανά πλάσματα μπορούμε» είπε ο ένας από τους εφήβους, προσθέτοντας ότι τουλάχιστον το ένα είναι μωρό.

Μετά τη διάσωση, οι έφηβοι μετέφεραν τα κοάλα σε έναν γείτονα, που έχει ένα κέντρο περίθαλψης άγριων ζώων. Τα κοάλα είναι ανάμεσα στα πιο ευάλωτα ζώα σε περίπτωση φωτιάς καθώς, όπως εξήγησε ο Mark Graham της οικολογικής οργάνωσης Nature Conservation Council, δεν είναι σε θέση να μετακινηθούν αρκετά γρήγορα για να δραπετεύσουν. Επιπλέον, τρέφονται με φύλλα ευκαλύπτων, που είναι εξαιρετικά εύφλεκτα.

Δείτε το βίντεο της διάσωσης:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS