Πολλά έχουν γραφτεί τις τελευταίες μέρες για το AstraZeneca προκαλώντας την καχυποψία, έως και το φόβο σε κάποιους από όσους περιμένουν τη σειρά τους για να εμβολιαστούν. Ο Πέτρος Τατσόπουλος το έκανε κι αυτός και έγραψε στο Facebook για την εμπειρία του για το «επίμαχο» εμβόλιο, αλλά και για τους πραγματικούς κινδύνους του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού αλλά και κάθε μεταδοτικής ασθένειας.

Διαβάστε την ανάρτηση του συγγραφέα:

«ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ

»Εμβολιάστηκα πρώτη φορά με το AstraZeneca στις 23 Μαρτίου. Η δεύτερη δόση μου είναι προγραμματισμένη για τις 9 Ιουνίου. Είχα παρενέργειες; Είχα. Πονοκέφαλο, ρίγη, αίσθημα κόπωσης. Για ένα εικοσιτετράωρο. Άλλοι φίλοι μου, αγαπημένοι και απόλυτα αξιόπιστοι, όπως η Αναστασία Λαμπρία και ο Άρης Σφακιανάκης, είχαν βαρύτερα συμπτώματα, αλλά εν πάση περιπτώσει παροδικά και διαχειρίσιμα. 

«Από τον 18ο αιώνα, όταν η Μεγάλη Αικατερίνη έκανε το πρωτόγονο τότε εμβόλιο κατά της ευλογιάς, κανένα εμβόλιο δεν ήταν απολύτως ασφαλές. Κανένα εμβόλιο δεν σου υποσχόταν την αθανασία».

»Γνωρίζω πως ελάχιστοι -όχι παραπάνω από είκοσι άτομα στα δεκαεπτά εκατομμύρια- είχαν και... μη διαχειρίσιμα συμπτώματα. Έχασαν τη ζωή τους. Πάντοτε έτσι συνέβαινε -και χειρότερα. Από τον 18ο αιώνα, όταν η Μεγάλη Αικατερίνη έκανε το πρωτόγονο τότε εμβόλιο κατά της ευλογιάς, κανένα εμβόλιο δεν ήταν απολύτως ασφαλές. Κανένα εμβόλιο δεν σου υποσχόταν την αθανασία.

»Σήμερα, το να πεθάνεις από εμβόλιο είναι στατιστικά λιγότερο πιθανό από το να πεθάνεις από δάγκωμα αρκούδας. Απεναντίας, εάν δεν κάνεις το εμβόλιο, έχεις συντριπτικά μεγαλύτερες πιθανότητες να πεθάνεις από τον κορωνοϊό από όσο από οποιαδήποτε άλλη αιτία θανάτου. Αυτήν την απλή αλήθεια δεν θα σας την αποκαλύψουν τα σιχαμερά υποκείμενα που εμπορεύονται τον φόβο μας για τα εμβόλια. Δεν αρκεί να επέμβει ο εισαγγελέας. Δεν αρκεί να τους μαζέψει ο μπόγιας. Αρκεί να τους κλείσει την πόρτα στα μούτρα η μόνη μας άμυνα: η κοινή νοημοσύνη».

Δείτε την ανάρτηση του Πέτρου Τατσόπουλου:

ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ Εμβολιάστηκα πρώτη φορά με το AstraZeneca στις 23 Μαρτίου. Η δεύτερη δόση μου είναι προγραμματισμένη για...

Posted by Petros Tatsopoulos on Saturday, April 3, 2021

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Κεντρική φωτό: Petros Tatsopoulos / Facebook

TAGS