Η Καθολική Εκκλησία έχει έναν διαφορετικό ηγέτη. Ο Πάπας Φραγκίσκος έχει κάνει δηλώσεις ανοχής (αν όχι αποδοχής) για τους ομοφυλόφιλους, έχει διορίσει τις πρώτες γυναίκες σε θέσεις ευθύνης στο Βατικανό, απορρίπτει τα υλικά αγαθά ενώ με μια νέα χειρονομία του χαρίζει «άφθονα εγκεφαλικά σε εκατομμύρια Ιταλούς, Πολωνούς, Ούγγρους καθολικούς» σύμφωνα με μια νέα ανάρτηση που έκανε στο Facebook ο Iasonas Apostolopoulos, μέλος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, ανάρτηση που έγινε viral.

Συγκεκριμένα, γράφει:

«Τις γιορτινές αυτές μέρες επέλεξε ο Πάπας Φραγκίσκος για να χαρίσει άφθονα εγκεφαλικά σε εκατομμύρια Ιταλούς, Πολωνούς, Ούγγρους καθολικούς.

»Πήρε έναν ξύλινο σταυρό, το πιο ιερό σύμβολο του Χριστιανισμού, εκεί όπου πέθανε ο “Θεάνθρωπος” και πάνω του έπλεξε το σωσίβιο ενός “λαθρομετανάστη μουσουλμάνου” που έχασε την ζωή του στην Μεσόγειο.

«Για να θυμούνται όλοι την υποχρέωση να σώζουν κάθε ανθρώπινη ζωή»

»Το κρέμασε στο Βατικανό και δήλωσε:

»“Για να μας θυμίζει ότι πρέπει να κρατάμε τα μάτια μας ανοιχτά, τις καρδιές μας ανοιχτές. Για να θυμούνται όλοι την υποχρέωση να σώζουν κάθε ανθρώπινη ζωή. Με το να μπλοκάρουμε τις βάρκες δεν λύνεται το πρόβλημα. Πρέπει να βάλουμε στην άκρη τα οικονομικά συμφέροντα για να υπερασπιστούμε την ζωή και αξιοπρέπεια του κάθε ανθρώπου“.

»Στην Ελλάδα, σε κατηγορούν για βλασφημία αν πεις ότι ο Ιωσήφ και η Μαρία ήταν πρόσφυγες.

»Υ.Γ. Ήταν ένα από τα σωσίβια που είχαμε περισυλλέξει εμείς, με το Alex, σε ένα ναυάγιο τον Ιούλιο 2019».

Δείτε την ανάρτηση:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS