Πώς θα ήταν ο κόσμος αν εξαφανιστούν από τον πλανήτη Γη όλοι οι άνθρωποι; H συγκεκριμένη ερώτηση, αλλά και άλλες, αντίστοιχες απορίες έχουν γίνει κατά καιρούς θέμα για φουτουριστικά βίντεο με υψηλή επεξεργασία στα οποία βλέπουμε τις μεγαλύτερες πόλεις στον κόσμο άδειες ακόμα και από την τελευταία υποψία ανθρώπινης ζωής και ανθρώπινου πολιτισμού. Έχουν αποτελέσει έμπνευση για animation και έχουν υπάρξει κεντρικό θέμα στα σενάρια ταινιών καταστροφής, στις οποίες, ευτυχώς, οι επιστήμονες καταφέρνουν να σώσουν τον πλανήτη την τελευταία στιγμή.

Και να που όλες αυτές οι ιστορίες επιστημονικής φαντασίας έχουν αρχίσει να αποκτούν σάρκα και οστά σε αυτή την δύσκολη εποχή που διανύουμε κατά την οποία 170 χώρες στον κόσμο βρίσκονται αντιμέτωπες με την πανδημία του κορονοϊού, η Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες είναι σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού και σχεδόν ολόκληρη η Ευρώπη ζει σε συνθήκες πλήρους lockdown και τίποτα πλέον δεν κινείται. Ούτε η αγορά, ούτε οι άνθρωποι, ούτε τα αυτοκίνητα, ούτε οι δουλειές. 

Το μόνο που μοιάζει να συνεχίζει την ροή του με την ίδια ταχύτητα με πριν είναι το διαδίκτυο που παραμένει ζωντανό για να φέρνει πιο γρήγορα τις κακές, αλλά και τις καλές, ειδήσεις, έχοντας ακόμα την δύναμη να δημιουργεί viral. Και κάπως έτσι ένα βίντεο της DailyMail κάνει εδώ και λίγες ώρες τον γύρο του ίντερνετ. Σε αυτό βλέπουμε τις πιο γνωστές πόλεις του κόσμου, το Παρίσι, τη Βενετία, τη Νέα Υόρκη, τη Μόσχα, το Πεκίνο, έρημες, άδειες από σχεδόν κάθε ανθρώπινη παρουσία. Τα κανάλια της Βενετίας είναι ακίνητα. Η Μονμάρτη δεν σφίζει πια από ζωή, η είσοδος του Λούβρου δεν έχει ουρές τουριστών, στην Times Square δεν περνούν παρά κάτι φορτηγάκια. 

Oι παρακάτω εικόνες πραγματικά καθηλώνουν και ανατριχιάζουν τον θεατή.

Το βίντεο της Daily Mail με τους άδειους δρόμους σε ολόκληρο τον κόσμο.

Δείτε παρακάτω μερικά ακόμα βίντεο με τις άδεις μεγαλουπόλεις του κόσμου.

 

 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS