Σε κάθε μεγάλη καταστροφή, ενώ μετράμε ανθρώπινες και υλικές απώλειες, υπάρχει ένας βουβός πόνος που συνήθως δεν καταγράφεται στα ρεπορτάζ, εκείνος των ανθρώπων που χάνουν τα κατοικίδια ζώα τους, τα οποία είτε σκοτώνονται είτε εξαφανίζονται από το σπίτι. 

Αυτό τον πόνο, αληθινό πένθος για εκείνους που θεωρούσαν το γατάκι ή το σκυλάκι τους μέλος της οικογένειάς τους, προσπαθούν να προλάβουν οι φιλοζωικές οργανώσεις με αληθινό ενδιαφέρον όχι μόνο για τα δίποδα αλλά και για τα τετράποδα πλάσματα. Όπως είναι η Animals Lebanon, που μετά τη μεγάλη έκρηξη στη Βηρυτό, στις 4 Αυγούστου, που ισοπέδωσε μεγάλο μέρος της πόλης, επιδόθηκε σε έναν μαραθώνιο για την περίθαλψη των κατοικιδίων αλλά και την επιστροφή στους κηδεμόνες τους.

Ενώ λοιπόν αμέτρητα αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα εξαφανίστηκαν και σκοτώθηκαν στην έκρηξη, υπάρχουν μερικά άλλα που όχι μόνο επέζησαν αλλά, τα πιο τυχερά, βρέθηκαν ξανά στην αγκαλιά της οικογένειάς τους. Αυτές τις συγκινητικές επανενώσεις, ανάμεσα σε σκυλάκια ή γατάκια και τους ιδιοκτήτες τους, κατέγραψε η Animals Lebanon στο παρακάτω βίντεο. Σαλιάρικα φιλιά, τούμπες, ουρές που κουνιούνται με ενθουσιασμό, κλάματα συγκίνησης, αγκαλιές, στα πιο ευτυχισμένα σμιξίματα. 

«Με τις προσπάθειές μας πάνω από 100 κηδεμόνες έσμιξαν ξανά με τα κατοικίδια ζώα τους» γράφει η Animals Lebanon. «Εκείνοι οι κηδεμόνες είχαν χάσει τόσο πολλά, πολλοί τραυματίστηκαν, αλλά ήταν τόσο ευγνώμονες και ευτυχισμένοι που ξανασυνάντησαν τα κατοικίδιά τους».

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS