Το Mega Channel δεν υπήρξε απλώς ένα ακόμα τηλεοπτικό κανάλι, αλλά αυτό που άνοιξε μια νέα εποχή στην ελληνική τηλεόραση, το πρώτο ιδιωτικό, και εκείνο που μας έφερε πολλές, αν όχι τις περισσότερες αγαπημένες τηλεοπτικές σειρές. Και ποιος από εμάς, που προλάβαμε να ζήσουμε, ως παιδιά έστω, τη δεκαετία του ’80, δεν θυμάται όταν στις 20 Νοεμβρίου του 1989 εξέπεμψε για πρώτη φορά, καθηλώνοντας όλη την Ελλάδα μπροστά στη μικρή οθόνη;

Ανήμερα των γενεθλίων του, λοιπόν, επιστρέφει, ακριβώς είκοσι χρόνια μετά, στις 20 Νοεμβρίου του 2019, όπως ανακοίνωσαν οι πρώην εργαζόμενοί του σε μια ανάρτηση που έκαναν, συνοδεύοντάς τη με ένα βίντεο στο YouTube, όπου το εμβληματικό σήμα του καναλιού συνοδεύεται από μερικές από τις κορυφαίες στιγμές του. Όπως εξηγούν, τόσο το σήμα όσο και η ταινιοθήκη του καναλιού αγοράστηκαν έναντι 34 εκατομμυρίων ευρώ από τον Βαγγέλη Μαρινάκη και την Alter Ego.

Αυτό είναι το κείμενο των πρώην εργαζομένων:

«Ήταν 20 Νοέμβρη 1989, όταν βγήκε στον αέρα το πρώτο ιδιωτικό κανάλι της χώρας. Το MEGA CHANNEL. Ακολούθησε η επιτυχία.

»Η ποιότητα, η ψυχαγωγία, η πρωτοπορία στην ελληνική τηλεόραση.

»Το 2012 άρχισαν τα οικονομικά προβλήματα και από το 2016 οι εργαζόμενοι άρχισαν να μένουν απλήρωτοι. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, είχε ξεκάθαρη θέση. Ήθελε να χτυπήσει την διαπλοκή που επί χρόνια χρησιμοποιούσε ως "διαφημηστήριο" και εντέλει τα κατάφερε το 2018 που ουσιαστικά εξαφάνισε το τηλεοπτικό σήμα του MEGA από την DIGEA και από τις συνδρομητικές πλατφόρμες.

»Το κανάλι ουσιαστικά, δεν έβαλε ποτέ λουκέτο, χάρη στους εργαζόμενους και στην πλούσια ταινιοθήκη του, που μέχρι και αυτή τη στιγμή κάνει live μετάδοση μέσω ίντερνετ. 1η Νοέμβρη ήταν προγραμματισμένος ο διαγωνισμός για την πώληση του ονόματος του MEGA και της ταινιοθήκης του (Γενικό αρχείο, σειρές, τρέιλερ και άλλα) την οποία αγόρασε έναντι 33.999.999 ευρώ η εταιρία του Βαγγέλη Μαρινάκη, ALTER EGO με σκοπό να ενισχύσει το κανάλι του, ONE CHANNEL, το οποίο σύμφωνα με πηγές, δεν θα βγει ποτέ ως ONE, αλλά στις 20 Νοέμβρη θα εκπέμψει κατευθείαν ως MEGA CHANNEL, όπου είναι και τα γενέθλια του!».

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS