Ο Σωτήρης Κοντιζάς είναι ένα άτομο που μιλάει πολύ συχνά ανοικτά για τη ζωή του, την οικογένεια του, το πώς βλέπει τις γυναίκες, τα παιδιά του κα, φυσικά την γυναίκα του, την αγαπημένη του, Δέσποινα. 

Πριν λίγο καιρό ο διάσημος σεφ πήρε το βήμα στο γνωστό επιχειρηματικό συνέδριο TEDxAthens θέλοντας να κινητοποιήσει νέους ανθρώπους που ίσως αισθάνονται πως ο χρόνος έχει περάσει για εκείνους, να τολμήσουν καινούργια πράγματα στη ζωή τους και να αλλάξουν τώρα αυτά που δεν τους αρέσουν στη δουλειά και την πραγματικότητα τους.

Ο Κοντιζάς αναφέρθηκε στην εποχή που εργαζόταν ακόμα σε τράπεζα και για την απόφαση του να φύγει, αλλά και για όσα σημαίνουν για τον ίδιο ηρεμία του πνεύματος και της ψυχής, εξηγώντας τους λόγους που αποφεύγει μέχρι και να κορνάρει στους δρόμους της Αθήνας. «Δεν βρίσκω τον λόγο να χαλάσω την ημέρα μου από το καλημέρα, κορνάροντας. Θέλω να πω, λοιπόν, ότι γενικά είμαι ήρεμος, προσπαθώ τουλάχιστον τις περισσότερες φορές».

Μέρος της χαλαρής ιαπωνικής κουλτούρας που ζει ακόμα μέσα του; Δεν αποκλείεται. Σε κάθε περίπτωση η ομιλία του ήταν εξαιρετικά εμπνευστική και σίγουρα ειλικρινής.

Δες το βίντεο.

 

TAGS