Ποιοι ήταν οι 500 χιλιάδες ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής; Πόσοι από αυτούς μετάνιωσαν για την ψήφο τους, πόσοι συνεχίζουν να εκφράζουν το φασιστικό και ρατσιστικό μένος τους με άλλους τρόπους; Μια ανάρτηση για την επόμενη μέρα της ιστορικής απόφασης της 7ης Οκτωβρίου έκανε ο Θεόφιλος Δουμάνης στο Facebook. Παρόλο που υπήρξε μια τεράστια νίκη, ο δημοσιογράφος μάς παρακινεί να μην εφησυχάσουμε, γιατί «ο σπόρος είναι κάτω, δεν θέλει πολύ για να πετάξει και πάλι τα γνωστά βλαστάρια».

Διαβάστε το κείμενό του:

«Τώρα που έπεσε η νύχτα και η ηρεμία...

»Όποιος παρακολουθούσε τη Χρυσή Αυγή από τις προηγούμενες δεκαετίες, όποιος είχε δει τα έντυπα της του 80 και του 90, όποιος είχε ακούσει για την υπόθεση Κουσουρη, όποιος παρακολούθησε τη δίκη μέσω του #GoldenDawnWatch, δεν είχε καμία αμφιβολία για το αν είναι ναζιστική εγκληματική οργάνωση ή όχι....ανεξάρτητα από τη σημερινή απόφαση. Καταδικάστηκαν, ιστορική η ημέρα αλλά τίποτα δεν τελείωσε. Απλώς ελπίζεις να γιατρευτεί ένα τραύμα, να δικαιωθεί η μητέρα του Παύλου Φύσσα, ο πατέρας του Σαχζάτ Λουκμάν, να τελειώνει αυτή η πολύ βρώμικη ιστορία.

»Τον χρυσαυγίτη όμως δεν αρκεί να τον καταδικάσεις μόνο στο δικαστήριο, πρέπει να τον καταδικάσεις πρώτα μέσα σου. Κι εκεί έχουμε ακόμη πολλή δουλειά. Τους είχαν ψηφίσει πάνω από 500 χιλιάδες άνθρωποι. Την πρώτη φορά ας πούμε ότι δεν τους γνώριζαν. Τη δεύτερη όμως τους ήξεραν πολύ καλά. Είχε γίνει η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, είχαν βγεί στη δημοσιότητα στοιχεία, Μιχαλολιάκοι να κάνουν πλακίτσα με εκδρομές στους φούρνους, βουλευτές με τη στολή του ναζί, σβάστικες, συνομιλίες τηλεφωνικές....Κι όμως τους ξαναψήφισαν. Ήταν ή συνένοχοι ή βλάκες. Δεν υπάρχει κάτι άλλο. Ο μέσα χρυσαυγίτης ζει λοιπόν και προς το παρόν ξεσπάει στα social με κατάρες, βρισιές, μίσος. Ο σπόρος είναι κάτω, δεν θέλει πολύ για να πετάξει και παλι τα γνωστά βλαστάρια. Απλώς αυτοί εδώ από τη μαύρη νύχτα και την ανυποληψία, βρέθηκαν ξαφνικά στη Βουλή και την εξουσία. Μέθυσαν και δεν κράτησαν ούτε τα προσχήματα, δεν κατάφεραν να κρύψουν το μαχαιρι, να παρουσιάζονται "σοβαροί", όπως τους χρειάζονταν και "να μην τους πιάνουν στο στόμα τους". Και ευτυχώς που βρέθηκε στην έδρα μια Λεπενιώτη, όχι μια Λεπέν...».

Δείτε την ανάρτηση:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Φωτό: Ο Νίκος Μιχαλολιάκος μιλάει έξω από τα γραφεία του κόμματος στην πλατεία δικαστηρίων, κατά την διάρκεια κοπής πίτας, Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
 

TAGS