Η φωτογραφία δεν είναι καινούρια, αλλά τις τελευταίες μέρες κάνει τον γύρο του διαδικτύου καθώς απέκτησε νέο νόημα: Ένα μωρό που μόλις έχει γεννηθεί, καθώς αντικρίζει για πρώτη φορά τον κόσμο με σπαρακτικό κλάμα, όπως όλα τα νεογέννητα, ταυτόχρονα απλώνει το μικροσκοπικό χεράκι του και τραβάει τη χειρουργική μάσκα του γυναικολόγου.

Το ασπρόμαυρο στιγμιότυπο μοιράστηκε στο Instagram ένας γιατρός από το Ντουμπάι, ο Dr Samer Cheaib, γράφοντας στη λεζάντα: «Όλοι θέλουμε ένα σημάδι ότι θα βγάλουμε σύντομα τη μάσκα».

Η μάσκα, πέρα από ένα αξεσουάρ προστασίας, έχει γίνει και σύμβολο της πανδημίας του νέου κορονοϊού και μήλον της έριδος ανάμεσα σε «πολέμιους» και «υποστηρικτές». Σε κανέναν, λοιπόν, δεν θα λείψει, καθώς όταν δεν θα είναι πλέον απαραίτητη θα σημαίνει ότι έχουμε απαλλαγεί από την COVID-19.

Και παρόλο που η κίνηση του νεογέννητου δεν ήταν συνειδητή, η φωτογραφία στην οποία απαθανατίστηκε, αστεία και αισιόδοξη μαζί, έγινε παγκόσμιο σύμβολο της ελπίδας ότι στο τέλος η ζωή θα νικήσει. «Όλοι θα βγάλουμε σύντομα τη μάσκα» έγραψε κάποιος, ενώ ένας άλλος συμπλήρωσε: «Αυτή θα έπρεπε να είναι η φωτογραφία του 2020».

Ένα άλλο σχόλιο έγραφε: «Η ομορφότερη φωτογραφία που έχω δει. Ελπίζω να ξεφορτωθούμε σύντομα τις μάσκες».

Δεν είναι μάλιστα το πρώτο μωρό που γίνεται σύμβολο ελπίδας στην εποχή του κορονοϊού. Η φωτογραφία ενός άλλου νεογέννητου από την Ιταλία, τον περασμένο Μάρτιο, με το πολύχρωμο μήνυμα «Andra Tutto Bene» («Όλα θα πάνε καλά») στην πάνα του, είχε κάνει τον γύρο του διαδικτύου ενώ η χώρα μαστιζόταν από την πανδημία, δίνοντας στον κόσμο την απαραίτητη δύναμη.

Δείτε τις δύο φωτογραφίες των μωρών-σύμβολα ελπίδας:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Più forte di tutto c’è la vita! ❤️ Benvenuti a tutti i bimbi che stanno nascendo in questi giorni difficili... Siete la...

Posted by NEO Associazione Amici della Neonatologia dell’Ospedale Niguarda ONLUS on Sunday, March 15, 2020

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram
 

TAGS